Slovenija

Na Krvavcu in v Kranjski Gori več kot 500 smučarjev

Krvavec/Kranjska Gora, 02. 12. 2010 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.R. / STA
Komentarji
13

Smučišči Krvavec in Kranjska Gora sta danes odprli svoja vrata, kmalu pa jih bodo odprla tudi vsa ostala slovenska smučišča. Odprtja na Krvavcu je bilo deležnih okoli 350 smučarjev, v Kranjski Gori pa okoli 200.

Kranjska Gora
Kranjska Gora FOTO:

V Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec in na smučišču Kranjska Gora se je danes začela nova smučarska sezona. S Krvavca so nam sporočili, da se je današnje prve smuke udeležilo okoli 350 smučarjev, glede na vreme so z obiskom zadovoljni. Vse naprave še ne obratujejo, več smučarjev pa pričakujejo v nedeljo, ko bo lepše tudi vreme. Tudi v Kranjski Gori so danes zagnali dve napravi – štirisedežnico Kekec in vlečnico Mala Mojca. Prve brezplačne smuke se je udeležilo okoli 200 smučarjev, pri tem pa dodajajo, da v Kranjski Gori močno sneži. Prav tako večji obisk pričakujejo v nedeljo, hkrati pa napovedujejo, da bodo postopoma delovale tudi ostale naprave, in sicer ko bodo to omogočali pogoji.

Na Krvavcu so pognali kabinsko žičnico, šestsedežnico Vrh Krvavca, štirisedežnico Tiha dolina, dvosedežnico Zvoh, otroško vlečnico Luža in dvosedežnico Kriška planina. Direktor Rekreacijsko-smučarskega centra Krvavec Srečko Retuznik napoveduje, da bodo v prihodnjih dneh izkoristili vse ugodne vremenske razmere za izdelavo umetnega snega z namenom pripraviti čim več smučarskih površin. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle na Krvavcu pa letos znaša 29 evrov, enaka cena pa je tudi v Kranjski Gori.

Rogla sezono začenja jutri

V petek bodo sezono uradno odprli na Rogli, smučarjem bodo na voljo proge Uniorček, Ostruščica, Košuta in Planja. Če bodo vremenske razmere ugodne in bo zapadel še dodatni sneg, bodo na Rogli konec tedna odprli tudi celotni zgornji del smučišča. Tekaške proge so že odprte, do konca tedna bo pripravljenih vseh 25 kilometrov smučarskih prog.

V Cerknem še nimajo dovolj naravnega snega, zaradi visokih temperatur pa je priprava tehničnega snega neuspešna. Po besedah vodje smučišča Borisa Dreščka bodo kljub temu v petek oz. v soboto delno odprli smučišče. Uradna sezona se bo po napovedih začela čez teden dni in takrat bosta obratovali šestsedežnica Počivalo in dvosedežnica Brdo. Cena smučarske vozovnice za odrasle znaša 28 evrov.

Smučanje na Voglu
Smučanje na Voglu FOTO:

Prav tako bodo v soboto delno odprli tudi smučišče na Voglu, kjer so v lanski sezoni smučarske naprave pognali šele 8. januarja. Na Voglu pri zgornji postaji gondole je že zapadlo več kot meter snega, zaradi zadostne količine naravnega snega pa jim je že uspelo pripraviti približno sedem kilometrov prog čez Žagarjev graben. Na voljo bo tudi otroški poligon, proga za začetnike in proga ob vlečnici Štorec. Na Voglu bodo imeli do nadaljnjega promocijsko ceno smučarskih vozovnic, kar pomeni, da bodo odrasli odšteli 15 evrov, otroška vozovnica pa stane 12 evrov.

Na Pokljuki, kjer je že zapadlo meter snega, bodo sezono odprli v soboto. Pred tamkajšnjim šport hotelom ob odprtju sezone pripravljajo bogat razvedrilni program.

Na Pohorju zaradi ugodnih razmer začenjajo dan prej

Na Mariborskem Pohorju so sezono prav tako nameravali odpreti v soboto, a so danes sporočili, da bodo zaradi ugodnih snežnih razmer to storili že dan prej. Od petka bodo tako pognali naprave na Mariborskem in Areškem Pohorju ter na Kopah in Ribniškem Pohorju.

V petek bodo na Areškem Pohorju obratovale vlečnice Ruška, Areška, Cojzerica in Žigart, na Mariborskem Pohorju pa sedežnica Sleme in vlečnica Bellevue, v soboto pa se bo naštetim napravam pridružila še šestsedežnica Pisker. Cena smučarske vozovnice za odrasle na Mariborskem Pohorju znaša 29,50 evra, a bodo prvi konec tedna veljale promocijske cene, do 17. decembra pa še vedno nekoliko nižje predprodajne cene.

Prav tako v petek bodo zagnali tudi naprave na Ribniškem Pohorju in na Kopah. Na Ribniškem Pohorju bodo odrasli in mladina ta konec tedna lahko smučali že za 14 evrov, na Kopah, kjer bodo obratovale vlečnice Sedlo, Pungart in Velika kopa, pa odrasli za 18 evrov. Naprave na teh smučiščih bodo obratovale od petka do nedelje, ponovno pa jih bodo zagnali 10. decembra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

n3red
04. 12. 2010 12.48
Hahah Gorenci so prsl hitr k je prvi dan free xD
faconi
04. 12. 2010 11.52
sej bo skopnel ,.....sedaj prihaja odjuga ,...tooooooo
nero99
04. 12. 2010 10.54
če se ne motim, so na rogli včeraj odprli,.. torej 3.12,.. da ne bo pomote :D
Tonček Balonček
04. 12. 2010 07.46
Tehnični sneg? A naravni je potemtakem umetniški?
perlhelp
03. 12. 2010 08.35
Na naših smučiščih je enostavno preveč drena.
dusar
02. 12. 2010 21.57
To mi delaj!!!!!! Sport ,miganje,rekreacija,zdrav duh v zdravem telesu,to je moja tematika,ne pa nacionalni hoby ,POLTIKA. Ali pa se se bolse cuje ,vsi na kolo za zdravo telo. In resnica je ,kar povem iz lasnih iskusenj da skozi sport dobijo mozgancki malo vec kisika ,in potem ne delujemo nastrojeno in hudobno,skratka dan je lepsi
krivadila
02. 12. 2010 21.40
dons je bla taka megla da se tud kazat nimaš komu k te tko noben ne vidi
Dark Knight
02. 12. 2010 20.36
krivadila 02.12.2010, 14:45 Svoj glas ste že oddali 0 KAKO 350 NA KRVAVCU??? JEST TUD ENEGA NISEM VIDLA DA BI SE GOR PELJAL!! AJA, SEM ENGA, REŠILCA, TKO DA JE EDEN OČITNO RES SMUČAL Nismo ti mi krivi ce se gres gor na smucisce samo kazat in v gostilno sedet, nekateri se resnicno smucamo :)
buderus
02. 12. 2010 20.04
Dober lanskoletni video...
dusar
02. 12. 2010 17.47
Wauuu Super ,jaz tudi
buderus
02. 12. 2010 16.17
To je zavajanje potrošnikov.
nynna5
02. 12. 2010 16.15
Ali mogoče kdo ve,kdaj približno se bo odprla Kobla?
krivadila
02. 12. 2010 14.45
KAKO 350 NA KRVAVCU??? JEST TUD ENEGA NISEM VIDLA DA BI SE GOR PELJAL!! AJA, SEM ENGA, REŠILCA, TKO DA JE EDEN OČITNO RES SMUČAL