Slovenija

Na Krasu vre

Ajdovščina, 08. 12. 2007 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mateja Poljšak
Komentarji
20

Na Krasu je vse bolj vroče. Nameravana množična pozidava nekaterih vasi je naletela na odpor domačinov.

Na Krasu je vse bolj vroče. Nameravana množična pozidava nekaterih vasi je namreč naletela na močan odpor domačinov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lakotnyk
10. 12. 2007 11.14
Jah. Ej slovenčki, kaj pa mislite. Ne prodajajte zemlje pa ne boste imeli italjanov, in ostale zalege za sosede. dokler pa vam tistih nekaj evrov pomeni več kot rodna gruda, pa samo tišina. Vsakmu kmetavzarju ki proda vinograd/travnik/gozd na krasu se starši obračajo v grobu sem prepričan. Namesto da bi mi kupovali stanovanja v Trstu in Gorici ter s tem zavarovali zaledje se dogaja obratno. italjani kupujejo zemljo pri nas. in pole bodo cez 50 let kot na kosovem albanci rekli da hocejo svojo drzavo... JUPI. Da ne bo pomote, tudi na kosovem so albanci kupovali zemljo in bajte od srbov za velik denar. Zdej pa evo vam KOSOVA REPUBLJIK. - La Republicca Carso čez 50 let sem prepričan. Na italjanskem krasu je po mojih informacijah prepovedana vsakršna novogradnja - zaščita okolja etc. Pa dajmo še mi, naj se obnavljajo samo obstoječe hiše. In naj se tehtno zaščiti kulturno krajino.
dmalalan@mac.com
09. 12. 2007 16.40
Sem pogled iz Brc zamenjal za Križ, sem šele zdej opazu, ko sem se pomiril in se moram oprostit. no sem si geslo že na pamet zpomnil
dmalalan@mac.com
09. 12. 2007 14.35
Spoštovani Tonček Balonček ... to kar napovedujš je v Sežani že 60 in kakšno več let, v Tomaju je pa drugače ... Meni je že zdavnaj jasno, da to kar je na Krasu ostalo, Krasa ne more ohraniti Kraškega, ker praznega prostora ni.
dmalalan@mac.com
09. 12. 2007 14.24
Križ sem omenil zato, ker je na posnetku Cerkvica iz Njihovega Pokopališča. Pa še žlahto mam v Danah, prvo so zazidali, potem v Šmarjah so zidali, nato v Križ-Šepulje združili tudi v vseh treh žlahta ... ja v tujini se nič ne pozabi, kar se s seboj iz domovine prinese, nasprotno...
dmalalan@mac.com
09. 12. 2007 14.07
uspel-dela...zdej bom pa samo napisal, da sem izredno vesel, da klopca na ovinku še stoji...ta ve o Tomaju vse, dolgo že gleda kaj mimo vse gre, čeprav se iz nje, v nobeno smer neba, ne da daleč naprej videti - v prostor, v čas. In tomajcem nič drugega ne ostane kot, da megacenter zgradijo, da bodo vsem potrebam novonastalim zadovoljili ... okoli Kranja se mi zdi so že tri zgradili, kullandija na najbolj rodovitni zemlji, v centru se pa o cenah hrane kregajo... tm, k sem najraje kravce pasu, bi en pasu, ker so iz Križa s zidanjem že do meje prišli ... Uglavnem, če bo boj za napredn, času primern Tomaj, tako kot je že enkrat bil, Kraški raj, se bil, uletim takoj z najmodernejšo tehnologijo se boriti, hehehe, moram posnek nehat gledat in zraven radio študent poslušat, se mi potem Tomaj tako lep kaže, da ni res, pa ne vem več kaj je od všeraj in kaj od danes in kaj bo s Tomajem jutri.
Tonček Balonček
09. 12. 2007 13.48
dmalalan, ti kar testiraj, preden bo vse stestirano in validirano, bodo na Primorskem v večini le še Lahi in Šiptarji! Sira in mleka bo dovoj, tudi nove sorte in vrste, multikultura in druženja v smislu novega projekta bratstva in enotnosti! Prinesli nam bodo življenje in odprtost!
dmalalan@mac.com
09. 12. 2007 13.22
samo testirm, če mi je prijava uspela, ker sm se tako veselo razburil, da se že drugi dan trudim, da bi kaj dodal, kaj se je zidalo in kaj podirlalo.
Zakon1
09. 12. 2007 12.37
Tončekbalonček, ZAKON te poziva na odgovornost!
Tonček Balonček
09. 12. 2007 11.13
Na Krasu so s pozidavami največ škode naredili ljubljanski komunajzarji, ki so se tam naselili in zdaj za konec tedna širijo kontrarevolucionarne misli in ideje. Predlagam, da na terenu oblast vzpostavi red, organizira sestanke in osvesti zavedene, ne zavedne domačine, ki ne razumejo, da smo v Evropi in da je čas komunistom potekel. Zdaj so na vrsti Lahi, pa če nam je prav ali ne! Dol s partizani in njihovo farso osvoboditve Primorske, le kdo jim bo verjel, preveč so že pokasirali s temi "zaslugami", naj živi naša Evropa brez meja, teh pravljic ne bomo več poslušali, sploh pa zdaj, ko se ukvarjamo z Zimbabvejem in Severno Osetijo ter vstopom Ukrajine v EU. "Sve je to naše!", bi rekel po Kardelju in Bakariću, "Nije sada to važno!". Ko bomo rešili problem z Lukšičem, bomo spet zadihali, sploh pa na Krasu!! Vse je stvar prioritet in zdaj gre za predsedovanje, tiste laške bajte bomo pa pognali v zrak čez kakšno leto ali dve, ko se bodo posušile in bodo že opremljene...
gospakatja
09. 12. 2007 10.44
a da je tam nezazidano zazidljivo zemljišče ? tega nisem "ujela". sicer se s tako pozidavo krasa ne strinjam, ampak če si gre kdo ogledat, kaj so privatne gradnje po krasu storile krajini ( zgrajene tam nekje v osemdesetih! ) , bo moral priznati, da hujše skoraj ne more biti. naredite en kratek izlet v spodnji predel štanjela, ali si pojdite ogledat "turški konzulat" v center pliskovice, pa se vprašajte kdo je to dovolil.no ja, nič se ni treba spraševati, saj se ve, kdo je to dovolil!
Tonček Balonček
09. 12. 2007 10.33
Mi moramo zaupati našim sanjskim voditeljem, oni že vedo, kaj je za nas dobro!! Zakaj ta gonja? Ne ukvarjajmo se s temi malenkostmi, mi smo v Evropi in nas ne zanima, kaj je od koga, saj je vse skupno! Vsaka podobnost z mejami med Slovenijo in Hrvaško po 2. vojni je naključna in zlonamerna, včasih smo pač imeli Bakarića in Kardelja, danes smo pa spet bratke z Lahi in se en bomo prerekali o nekin stvareh, ki zavirajo razvoj. Gre za omejenost tam živečih "redneckov", ki ne dojemajo razvoja in globalnih povezav, lahko bi rekli, da ne vidijo luči! Toliko so trpeli pod komunizmom, da tega še opisati ne moremo, zdaj se pa tu repenčijo, ponujaš jim pa pravno veljavno in globalno rešitev! Gotovo te spore generirajo komunjari in rdečkarji s centrom v Murglah!
doki007@email.si
09. 12. 2007 09.25
a janez janša še ni nč zgradil ,...???? ---kaj pa čaka ,....kje pa bosta živela s priležnico ko bodo hudi cajti ...?
cenevols1@yahoo.com
09. 12. 2007 09.01
Nima tu veze avstralska diaspora. Država (občina) te kratko malo prisili, da prodaš. Če je zemljišče zazidljivo moraš plačevati nadomestilo za uporabo nezazidljivega stvabnega zemljišča- kar ni malo. Treba spremenit zakone, da se bo narava bolj varovala.
goso
09. 12. 2007 02.52
Bistvo je, da tu ne more bit zazidalna parcela. Če bo kdo iz nezazidalne naredu zazidalno, ga je treba takoj v zapor, pa razveljavt. Ministrstvo za okolje je odgovorno za to, kaj se bo tu dogajal.
123_Zoke_vec_ni
09. 12. 2007 00.58
No, no Rojći, gradijo tipčki ala Oven, Zidar, Janković, Gantar ipd... Torej SD/LDS/Zares naveza....
inexslo@hotmail.com
08. 12. 2007 22.08
nejki me zlo zlo zanima, a slučajn kdo ve odgovor na vprašanje ? to ozemlje naj bi bilo pod naturo 2000, in slo se je obvezala, da mora varovati to kar je zaščitila z zakoni eu-36 % ozemlja države, če se kaj takega gradi, da bi uničilo to oklje, naj bi morali to podreti in *vzpostviti* prvotno stanje, kot so morali nizozemci podreti že zgrajeno avtocesto., ker je bila v natuei 2000kko j stem v slo???
Prvo Bore
08. 12. 2007 21.47
Ne pozabite, kdo je bil lastnik parcele. Naša dispora iz Avstralije, ki je podedoval zemljo in se mu jebe, kaj bo v Sloveniji. Važno je da je pokasiru. Pa saj ni osamljen primer.
martincheq
08. 12. 2007 21.27
ma sej je povsod isto..pr nas pred 2 leti narava, zdej pa nevem kasna infrastruktura... nekateri bi se kr povsod naseljeval, da bi šli "v lepšo naravo živet", drugim pa uničujejo za kar so se matral!
clox
08. 12. 2007 21.16
Naj si grejo srat na dolenjsko... pa odpizdijo s Slovenije
Matej Rojc
08. 12. 2007 21.10
Hvala bogu je še narod dosti bolj zaveden, kot pa ta nora JJ oblast.