Slovenija
Oglas

Na Kaninu je prava zima s pogledom na morje!

Ljubljana, 16. 01. 2012 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Bovški turistični ponudniki pripravili dve- do petdnevne smučarske ponudbe.

Foto: Arhiv KANIN & SELLA NEVEA
Foto: Arhiv KANIN & SELLA NEVEA FOTO:
BOOM POČITNICE KANIN-SELLA NEVEA

Sonce, pogled na morje, dogajanje na snežni plaži in nepozabna smuka, to je Kanin (2300 m)! Proge so razgibane, njihova težavnost pa prilagojena vsem smučarjem. Po lanski priljubljeni akciji BOOM smučanje Kanin-Sella Nevea so se bovški turistični ponudniki odločili, da v mesecu januarju znova pripravijo posebno ugodne BOOM ponudbe. Obiskovalci se odločajo za 2-, 3-, 4- in 5-dnevne BOOM ponudbe. Akciji so se poleg smučišča Kanin-Sella Nevea in ponudnikov nastanitev pridružile tudi nekatere športne agencije, ki nudijo ugodnosti pri sankanju in krpljanju.
Foto: Arhiv ATC Kanin
Foto: Arhiv ATC Kanin FOTO:

Foto: Arhiv ATC Kanin, Danijel Žagar
Foto: Arhiv ATC Kanin, Danijel Žagar FOTO:
NA KANINU LETOS TUDI SNEŽNI PARK IN PONUDBA ZA "FREESTYLERJE"

Novost na Kaninu bo snežni park, ki se ga bodo zagotovo najbolj razveselili mladi adrenalinski navdušenci, saj postaja smučanje v prostem slogu velik trend tako v tujini kot tudi pri nas, pojasnjuje direktor ATC Kanin Simon Klaut. Na Nevejskem sedlu (italijansko Sella Nevea) je nekaj snežnih objektov že postavljenih. »Snow« ali »Fun park«, kakor želite, bo na Kaninu nastal pod strokovno podkovanimi in pridnimi rokami dveh znanih slovenskih freestylerjev, pravi Klaut. Z dvema snežnima skakalnicama, »big airi«, nekaj »boxi«, »raili« in »c-boxom« bo najvišje ležeče smučišče stopilo ob bok vsem slovenskim in tujim smučarskim središčem. Park bo zasnovan tako, da bo zadovoljil najzahtevnejše, pa tudi tiste smučarje in deskarje, ki se v svet snežnih vragolij šele podajajo, še dodaja.
Otroci se bodo letos na Kaninu posebej razveselili hudička, nove maskote smučišča, ki smučarje spremlja na vsakem koraku. Vsekakor ne pozabimo na košček slastne hudičkove tortice, ki je doma prav v restavraciji na 2202 m.
Foto: Arhiv LTO Bovec, Uroš Zagožen
Foto: Arhiv LTO Bovec, Uroš Zagožen FOTO:
SANKANJE JE ZAKON!

Med izjemno priljubljene zimske aktivnosti na Bovškem spada sankanje. Sankanja se udeležujejo tako posamezniki, družine, skupine, kolektivi in šolske skupine, pojasnjujejo v športnih agencijah na Bovškem. Obiskovalci se navdušujejo nad sankanjem po mangrtski cesti, ki podnevi razvaja z nepozabnimi pogledi na zimski Mangrt in mogočno Loško steno, nočno sankanje s čelno svetilko pa je doživetje, ki ga še dolgo ne boste pozabili. Agencije, ki priskrbijo tudi vso potrebno opremo za varno in prijetno sankanje, organizirajo tri spuste po 2,2 km dolgi progi, kar navadno traja 1,5 ure. Udeleženci ne smejo pozabiti na topla oblačila (rokavice, kapa, obutev) in obilo dobre volje! Cene sankanja po mangrtski cesti se gibljejo od 20–25 evrov, pri čemer so nekateri udeleženci upravičeni do popustov (npr. družine, otroci, študentje in dijaki), v času BOOM počitnic pa so nekatere agencije pripravile še terminske ugodnosti.

Nekateri se odpravijo na sankanje po cesti s Stola. Po 1,5 km dolgi progi se udeleženci spustijo trikrat, na koncu pa jih čaka topel obrok (jota s klobaso ali vegetarijanski krožnik). Cena sankanja je 25 evrov, cena pa vključuje tudi vso potrebno opremo.

Zaenkrat zima sicer ni najbolj naklonjena sankaški progi v Trenti, agencija pa zato vabi na doživetje z gorskimi hudički oz. Monster Rollerji, ki se ga lahko udeležite po končanem smučanju na Kaninu.
Foto: Arhiv Wellness Kaninia
Foto: Arhiv Wellness Kaninia FOTO:
ZIMSKA PRAVLJICA

Ljubitelji narave se pogosto odločajo za pravljične izlete s krplji. Pod vodstvom izkušenega vodnika se lahko obiskovalci v deželi Narnije s krplji podajo na pravo zimsko pustolovščino v najbolj neokrnjene kotičke Slovenije, se nadihajo svežega gorskega zraka in naužijejo nepozabnih trenutkov ob škrtanju snega in opazovanju narave. Čarobnost zimske pravljice je še toliko prijetnejša, če lahko po izletu za nekaj trenutkov pobegnemo tudi na toplo. Po smučanju, sankanju ali krpljanju se zato obisk savne še posebej prileže. Čofotanje v bazenu, razvajanje med aromaterapijami in masažami, potenje v savnah. Ah, to je res pravi zimski dopust!

KO V DOLINI NI SNEGA ALI NA GORI PREMOČNO PIHA

Ko v dolini ni snega in so razmere za pohode ugodne, so priljubljeni pohodi po Soški poti, na kateri se ob reki Soči spoznava Triglavski narodni park, in Poti miru, kjer se obiskovalci podajo raziskovat ostaline 1. svetovne vojne. Priporoča se, da se pohodniki po poteh odpravijo primerno opremljeni, pripravljeni in v spremstvu vodnika. Če na smučišču Kanin močno piha in naprave ne obratujejo, se lahko tisti najbolj zagrizeni smučarji podajo na najbližja smučišča. 40 minut vožnje iz Bovca popelje do belih strmin na smučišču Sella Nevea in Trbiž oz. Višarje. Do smučišča Sella Nevea v tem primeru vozi tudi smučarski avtobus.
Foto: Arhiv LTO Bovec, Romeo Černuta
Foto: Arhiv LTO Bovec, Romeo Černuta FOTO:

NA TIC BOVEC PO NAMIGE IN KORISTNE NASVETE

Na turistično-informacijskem centru v Bovcu z veseljem svetujejo glede številnih možnosti za prijetno preživete počitnice:

TIC Bovec
Trg golobarskih žrtev 8
5230 Bovec
www.bovec.si ; info@bovec.si
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1