Znanost in tehnologija

Na Facebooku poseben prostor za pokojne člane

San Francisco, 30. 10. 2009 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uporabniki spletne skupnosti Facebook bodo ostali vidni tudi po smrti, a le za stare prijatelje, ki jim bodo lahko pošiljali posvetila.

Facebook
Facebook FOTO:

"Ko nas nekdo zapusti, ne zapusti naših spominov, našega socialnega omrežja," pravi direktor za varnost pri Facebooku Max Kelly. "Da bi to reflektirali v realnosti, smo ustvarili t. i. spominske profile, kjer lahko uporabniki delijo svoje spomine na preminule," v svojem blogu, ki je bil objavljen pred nekaj dnevi, dodaja Kelly.

Ti profili se ne pojavljajo med imeni, ki jih aplikacija običajnim uporabnikom ponuja kot potencialne prijatelje, prav tako pa profilov umrlih ni mogoče najti z iskalnikom. Do teh imajo dostop le tisti, ki so bili s pokojnikom prijatelji še za časa njegovega življenja. Prav tako niso več vidni kontaktni podatki in spremembe stanja.

Aktivni profil lahko postane spominski le na prošnjo prijateljev oziroma družinskih članov pokojnika, ki morajo stopiti v stik s Facebookom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Penzic
30. 10. 2009 10.32
mislim da je zelo dobra stvar, samo upam da bo šlo s prošnjo enostavno, med svojimi prijatelji na FB imam dva, na žalost, pokojna prijatelja in se mi zdi da bi blo zelo lepo da se takšni profili nekako ločijo od ostalih in primerno označijo, ker v nasprotnem ostanejo tam in zgleda kot da te osebe še živijo, saj oni na FB ne morjo vedet da jih ni več
Nad.oblaki
30. 10. 2009 10.30
FB je res super zadeva glede druženja z starimi prijateli in ponovnih povezovanj z njimi tudi v real lajfu... druga plat FB pa je v tem, da je velik poseg v zasebnost posameznika... tudi malo je čudno, kako ti FB najde že sam tvoje sorodnike (daljne in bližnje) torej neka podatkovna baza mora obstajat (razmišljam na glas).
zmayac
30. 10. 2009 10.23
sandman, se ne strinjam glih, sej se najdejo tud taki, sam ne bi to posploseval
dobra_tetka
30. 10. 2009 10.22
sej FB na sploh ni slaba stvar- najdeš stare prjatle, kolege iz tujine,... čist huda stvar, ampak tole je pa mal bolano.
Borut.Hood
30. 10. 2009 10.05
nekter u real life-u nimajo življenja in frendov,jih majo pa na facebook na tisoče:)usaj neki dobrga :)
mojcd
30. 10. 2009 09.51
prosim ce nekdo tudi sexa preko fejsbuka z mano, sem ze suha, naj mi skuha kosilo na njem, in opere avto preko njega.... B O L A N O
nova_stran@email.si
30. 10. 2009 09.51
Pa folk, a ste čist znoreli!? Zapret bi moral tega človeka kdo se je to izmislil.Pa pustite v miru počivat preminule ljudi,in še to je itak bolj boleče za svojce. Vem kako to gre iz lastnih izkušenj. Ta facebook bi blo potrebno že zdavnaj ukinit.DOL ŽE ENKRAT S TEM FACEBOOKOM, KO DA FOLK DANDANES NE ZNA VEČ NORMALNO KOMUNICIRAT Z LJUDMI!pOZNAM PRIMER, KO STA SI DOPISOVALA IZ SOBE V SOBO.NORI FOLK VSI IZ FACEBOOK, DOBESEDNO! Bolano!
banny2
30. 10. 2009 09.47
24ur tud rab tako mesto na facebooku.Ta novica je STARA.