Slovenija

FOTO: Na Štajerskem pešci na cesti ovirali promet

Ljubljana, 19. 09. 2015 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Štajerskem, predvsem na pomurski avtocesti in hitri cesti skozi Maribor, je več skupin pešcev oviralo promet. Te dni naj bodo vozniki previdni. Tovornjakarji čakajo na Obrežju.

Previdno na cesti, pešci ovirajo promet!
Previdno na cesti, pešci ovirajo promet! FOTO: Jana Ujčič

Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) je danes opozarjal na previdnost predvsem na severovzhodu države. Pešci – gre za begunce, ki so iz Črnega lesa in Maribora krenili proti Avstriji – na cestišču ovirajo promet, je glasilo njihovo opozorilo:
- na pomurski avtocesti od Pernice proti razcepu Dragučova;
- na hitri cesti skozi Maribor od priključka MB - vzhod/Ptujska cesta proti krožišču Pesnica!

Te dni naj bodo vozniki na vseh slovenskih cestah previdni, saj obstaja možnost, da bodo begunci pešačili po voziščih.

Sicer pa so bili dopolodne daljši zastoji na dolenjski avtocesti pred zaporo med Grosupljem in Višnjo Goro v smeri Novega mesta. Nastajale so kolone vozil, dolge tudi do 3 kilometre. Potovalni čas se je zato podaljšal do pol ure.

Občasno je na dolenjski avtocesti oviran promet in poostren nadzor na mejnem prehodu Obrežje. Za vsa tovorna vozila je zaprt vstop v državo.

Vsak dan do 5. oktobra bodo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj nočne popolne zapore štajerske avtoceste med priključkoma Trojane in Blagovica proti Ljubljani. Ob koncu tedna bo zapora od petka od 20. ure do ponedeljka do 5. ure. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane v obe smeri. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Predvidoma med 5. in 18. oktobrom bo zapora proti Mariboru.

Na štajerski avtocesti sta zaprti počivališče Tepanje proti Mariboru in počivališče Zima proti Ljubljani.

Promet na ljubljanski vzhodni obvoznici od razcepa Zadobrova proti Zaloški poteka po dveh zoženih pasovih. Na razcepu Zadobrova vključevanje s severne na vzhodno obvoznico poteka samo po enem pasu. V času prometnih konic pričakujemo zastoje iz smeri Štajerske proti Ljubljani ter s severne na vzhodno obvoznico.

Predvidoma do 12. novembra bo na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem promet v obe smeri urejen po dveh zoženih pasovih.

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Lesce in Jesenice/vzhod promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno. Zaprt je tudi priključek Jesenice/vzhod v smeri Karavank.

Več o prometu pa si lahko preberete tukaj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3