Slovenija

FOTO: Na cestinski postaji Kompolje začeli odstranjevati cestninska otoka

Ljubljana, 03. 04. 2013 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dars je začel z odstranjevanjem betonskih blokov na vinjetnem delu cestinske postaje Kompolje. Dela bodo predvidoma trajala do sredine meseca, z njimi pa želijo zagotoviti večjo pretočnost prometa. Zaradi del lahko nastanejo zastoji.

Družba za avtoceste (Dars) je danes na štajerski avtocesti začela zapirati del cestninske postaje Kompolje. Zjutraj je najprej zaprla del vinjetnih prehodov v smeri Maribora, kasneje pa še v smeri Ljubljane. Prometnoinformacijski center ob tem opozarja, da so zaradi delne zapore možni zastoji.

Odstranili bodo sredinska cestninska otoka, kar bo omogočilo, da bodo lahko vozila z vinjetami skozi cestninsko postajo vozila s hitrostjo 60 kilometrov na uro in ne 40, kot je bilo to do zdaj.

Dela naj bi bila predvidoma končana sredi meseca. Ta cestninska postaja bo tako od septembra lani že četrta, ki bo tako urejena. Sredinske otoke so že lani odstranili na postajah Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti.

Prihodnji ponedeljek naj bi po načrtih betonska otoka začeli odstranjevati tudi na cestninski postaji Dob na dolenjski avtocesti. Do julija, ko se začne glavna turistična sezona, pa naj bi preuredili tudi cestninsko postajo Tepanje, cestninsko postajo Vransko na štajerskem kraku pa naj bi v celoti porušili, cestninjenje tovornih vozil pa bodo opravili na že obstoječih postajah. Septembra naj bi preuredili tudi cestninsko postajo Pesnica na štajerski avtocesti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
03. 04. 2013 19.53
Za to bomo placali ,koliko? Pa kdo to dovoli! Pri miru puste al pa poderte do konca! Zdej dol potem nov sistem, bomo spet gor postavlal,plačamo pa mi- cestni sklad,vinjeta,kazni, poškodovana vozila zaradi lukenj, uničene pnevmatike....... Vozimo pa se proti primorski več po enem pasu.... Ah!
mistake
03. 04. 2013 19.00
To si res delajo norce.... Omejitve na avtocestah so 130 km/h, zaradi neuporabnih cestninskih postaj je bila omejitev temu primerna, zdaj jih podirajo in bo omejitev 60 km/h in ne 130?!? Vinjete so pa vseeno plačljive in kazni sledijo, če jih ni, in.......... kar nekaj :)))
dule100
03. 04. 2013 17.01
Kako rušijo ? Za Janšo ne sme nič ostati ! Treba je vse cestninske postaje postaviti nazaj !
bigboss123
03. 04. 2013 14.24
+2
kriza je kriza....a dars kupuje od HH(HELLY HANSEN) te oranžne vetrovke, ko jo ma ženska oblečena...
santamaura
03. 04. 2013 11.21
+6
Na cestinski postaji Kompolje začeli odstranjevati cestninska otoka Škoda, lahko bi ju pustili in spremenili v spomenika na katerima bi pisalo: Tukaj so davkoplačevalci nekoč lahko ustavili in neposredno iz denarnice plačevali, da so se lahko vozili po cestah, ki so jih itak že plačali
eosss.slo
03. 04. 2013 10.17
+11
Joj kakšne nepotrebne stroške nam delajo s tem "preurejanjem", da bodo lahko čez nekaj let podirali in bo nekdo še enkrat fino zaslužil... naj že enkrat podrejo do konca, pa bo!
en lisjak
03. 04. 2013 10.53
+3
to pa sigurno da bodo eni fajn kasirali ....vip še obstaja...