Slovenija

Prvi večer Sofa: podelili nagrade effie

Portorož, 20. 03. 2013 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.Š.K./V.L./STA
Komentarji
1

Na prvi večer Sofa so v Portorožu podelili nagrade effie za učinkovitost tržnega komuniciranja. Zlati effie 2012 je prejelo šest tržno-komunikacijskih akcij, srebrno nagrado je prejelo osem akcij, bronasto pa štiri.

V treh dneh se bodo v okviru kongresnega programa zvrstili številne razprave in predavanja. Slovenski oglaševalski festival, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica, je letos razširil svoj program z že dvanajsto tekmovalno skupino – mediji. Strokovna žirija bo v njej nagrajevala kreativno izrabo medijskega kanala in medijskega spleta ter inovativno implementacijo medijskih strategij.

Pavel Vrabec, generalni direktor Pro Plusa, in Aljoša Bagola, kreativni direktor oglaševalce agencije Pristop
Pavel Vrabec, generalni direktor Pro Plusa, in Aljoša Bagola, kreativni direktor oglaševalce agencije Pristop FOTO: Boštjan Pilej

Podelili nagrade effie

Nagrade effie v Sloveniji vsako drugo leto podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, letos pa so jih podelili šestič doslej. Za nagrade se je potegovalo 40 tržno-komunikacijskih akcij oziroma 11 več kot pred dvema letoma.

Zlate effie 2012 so tako prejele Mlekarna Celeia in agencija Pristop z akcijo Naprej k naravi, Telekom Slovenije in agencija Publicis z akcijo Lepo je verjeti, Si.mobil in agencija LunaTBWA z akcijo SIMPL, Fructal in agenciji Pristop in Renderspace z akcijo Moj Fruc, Atlantic Grupa/Drogakolinska in agencija Publicis z akcijo Argeta – Dobra stran kruha ter Si.mobil in agencija LunaTbwa z akcijo Orto. Živi po svoje.

Srebrno effie 2012 so prejeli Fructal in agencija Formitas BBDO z akcijo Plakati za pojest, Telekom Slovenije in agencija Pristop z akcijo Posel je tekma, Nova KBM in agencija Pristop z akcijo Uvedba znamke Sveta vladar Nove KBM, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in agencija Publicis z akcijo Spremeni svet, Ljubljanske mlekarne in agencija Sonce.net z akcijo Milkbusters, Perutnina Ptuj in agenciji Innovatif in Futura DDB z akcijo Vsi različni, vsi nori na Poli, Telekom Slovenije in agenciji Renderspace in Pristop z akcijo Digitalna ELP platforma Itak ter Ljubljanske mlekarne in agenciji LunaTBWA in OMD z akcijo Ego Slim & Vital.

Bronasto effie 2012 so prejeli Fructal in agencija Pristop z akcijo Nov ledeno-saden Ice Tea iz Fructala, TSmedia in agencija Pristop z akcijo Lupčka mi je dala, Nova KBM in agenciji Pristop in Renderspace z akcijo Rimaj z Zlatkom ter Beiersdorf in agencija LunaTBWA z akcijo Nivea – podajte nam roko.

Organizatorji vabijo: pridite po navdih z jajci!
Organizatorji vabijo: pridite po navdih z jajci! FOTO: Boštjan Pilej

Priznanje za najbolj učinkovito blagovno znamko

Na letošnji zaključni prireditvi Effie 2012 je bila prvič predstavljena tudi slovenska razvrstitev po indeksu učinkovitosti effie (EEI). Indeks odkriva in razvršča najbolj učinkovite agencije, oglaševalce in blagovne znamke na svetovnih trgih 39 držav.

Priznanje za najbolj učinkovito blagovno znamko 2013 v Sloveniji je prejel Sveta vladar Nove KBM, priznanje za najbolj učinkovitega oglaševalca Telekom Slovenije, priznanje za najbolj učinkovito agencijo pa Pristop.

V treh dneh se bodo v okviru kongresnega programa zvrstili številne razprave in predavanja.
V treh dneh se bodo v okviru kongresnega programa zvrstili številne razprave in predavanja. FOTO: Boštjan Pilej

Sof se bo končal v petek

"Vodilna misel letošnjega Slovenskega oglaševalskega festivala je navdih. Ker ga povezujem s pozitivnimi vrednotami, kot so optimizem, strast do dela, predanost in odličnost. In ker so prav te vrednote v teh časih postale ključna konkurenčna prednost. Festival prinaša vrhunske govorce, napeto tekmo kreativnosti, skozi večerna druženja pa tudi zanimivo odkrivanje bivšega skladišča soli v Bernardinu," pravi predsednica 22. Sofa in direktorica marketinga na PRO Plus Darja Zajc.

V kongresnem programu bo tokrat med drugim govor o novih medijskih trendih, izzivih, ki jih ponuja družbeni razvoj, inovacijah in kreativnosti. Festival se bo dotaknil tudi aktualne problematike medijev, regulacije oglaševanja in varstva osebnih podatkov. Na pogovorih bo gostil direktorja Sarajevskega filmskega festivala Mirsada Purivatro v četrtek, v petek pa slovenskega izumitelja Petra Florjančiča. Nastopili bodo tudi priznani tuji strokovnjaki, kot so Josephine Green, Stephen Norman, Ravi Singh in Alf Rehn.

Zvečer so v Portorožu podelili nagrade effie 2012 za tržno komunikacijsko učinkovitost.
Zvečer so v Portorožu podelili nagrade effie 2012 za tržno komunikacijsko učinkovitost. FOTO: Boštjan Pilej

Sof se bo končal s slavnostno prireditvijo in podelitvijo nagrad v petek zvečer. Predstavniki Slovenske oglaševalske zbornice bodo tako tudi letos podelili stanovski nagradi oglaševalec leta 2012 in oglaševalska osebnost. Priznanji bosta prejeli najboljši produkcijski hiši filmskih in radijskih oglasov. Poleg tega bodo podelili še zlata priznanja in velike nagrade za vse tekmovalne kategorije in skupine ter razglasili znamko in agencijo leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
20. 03. 2013 14.37
+1
sof za softiće ??