Slovenija

Munc: Kriminalistka pri 'koroški deklici' odkrila strah pred dedkom

Slovenj Gradec, 10. 09. 2011 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Psiholog Munc po pričanju kriminalistke, ki je vodila preiskavo suma spolne zlorabe 'koroške deklice', pričakuje odpravo pripora za dekličinega očeta. Meni, da primer tožilstva stoji na majavih nogah.

Matic Munc
Matic Munc FOTO: Mia Media

Na sodišču v Slovenj Gradcu je v petek potekala obravnava proti očetu "koroške deklice" zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe.

Psiholog Matic Munc iz svetovalnice Akcija! pravi, da je kriminalistka, ki je vodila preiskavo suma spolne zlorabe nad deklico, v petkovem pričanju priznala, da je pri deklici odkrila strah pred dedkom – domnevnim zlorabiteljem – ter da Generalna policijska uprava šest mesecev v zadevi ni počela nič in se je sama primera lotila oktobra 2010, čeprav je bil sum naznanjen marca 2010.

"Na podlagi tega pričanja, ki v celoti izpodbija trditve tožilstva, da gre za kaznivo dejanje očeta, in podpira trditev, da oče deluje v skladu z načeli konvencije o otrokovih pravicah ter deklico ščiti, pričakujemo odpravo pripora," je zapisal Munc.

Dodal je, da bo odgovornost nekdanje vodje oddelka za mladoletniško kriminaliteto Tatjane Mušič dokazana v kazenskem postopku in da je primer tožilstva "dejansko na majavih nogah". Po njegovih besedah so ostale "samo domneve ter neresnična izpoved matere deklice", obstajala naj bi tudi odškodninska odgovornost države Slovenije.

Oče domnevno spolno zlorabljene deklice je v priporu v mariborskem zaporu od 23. junija zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe, senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu pa je 21. julija sklenil pripor podaljšati za dva meseca. Oče deklice kljub pravnomočni sodbi, s katero je bila dodeljena v materino vzgojo, varstvo in oskrbo, ni želel izročiti materi, prav tako ni dovolil stikov med materjo in deklico.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou