Slovenija

Muminović po grozilnem sporočilu: Ne pustim se ustrahovati. Pomagal bom beguncem!

Ljubljana, 10. 09. 2015 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.M./K.H.
Komentarji
0

Podjetnik Novalija Muminović, ki je za namestitev beguncev ponudil svojo stavbo, je prejel SMS z opozorilom oz. grožnjo, naj "si ne drzne beguncev pripeljati v Zavodnje, ker mu bo hudičevo žal", vztraja pri svojem. "Zdaj projekt nadaljujem še z večjo željo in motivacijo," dodaja.

Muminović
Muminović FOTO: Osebni arhiv Muminovića

Gradbinec iz Šoštanja Novalija Muminović, ki je državi brezplačno ponudil svojo stavbo, kamor bi lahko namestili begunce, je danes zjutraj na svoj mobilni telefon prejel sporočilo z grožnjo oziroma opozorilom.

V sporočilu je zapisano: "Muminovic ne drzni si beguncev pripeljat v zavodnje, ker ti bo hodicevo zav to te lepo opozarjam da neboma mela problemov !!!!!!!!!!" (sporočilo objavljamo brez lektorskih popravkov)

Muminović je za 24ur.com dejal, da ve, kdo je poslal sporočilo in da gre za človeka, ki živi ob hiši v Zavodnjah, kamor bi nastanili ljudi v stiski.

Stavba, ki jo za nastanitev beguncev ponuja Muminović
Stavba, ki jo za nastanitev beguncev ponuja Muminović FOTO: Mirza Muminović

Na naše vprašanje, ali bo svojo namero zaradi tega zdaj opustil, je odločno in brez razmišljanja dejal, da ne. "Zdaj projekt nadaljujem še z večjo željo in motivacijo. Zdaj ne bom dal le stavbe, zdaj bom dal še sebe zraven," je poudaril in razložil, da so ga v zadnjih dneh kontaktirali številni posamezniki, ki želijo pomagati. Veliko je takih, ki mu nudijo hrano, oblačila in druge vrste pomoči.

"Gre le za enega človeka, ki se pač ne strinja s prihodom beguncev," je poudaril naš sogovornik, ki dodaja, da se ne bo pustil ustrahovati in da bo pomagal ljudem v stiski.

Zadevo prijavil policiji

Sicer pa je Muminović na policiji prijavil grozilni SMS. Policisti so za 24ur.com dejali, da se je danes zjutraj ena oseba zglasila na policijski postaji Velenje, kjer je prijavila, da je od znane osebe prejela grozilni SMS. Policisti v tem primeru še zbirajo obvestila.

Spomnimo

Stavba je že opremljena in je takoj vseljiva.
Stavba je že opremljena in je takoj vseljiva. FOTO: Mirza Muminović
Nikoli vsi ljudje ne bodo za, nikoli ne bodo vsi isto razmišljali. Muminović

Muminović je kontaktiral ministrstvo za notranje zadeve in jim brezplačno ponudil stavbo v velikosti 800 m2. V stavbi, ki sprejme do 60 ljudi, so do pred kratkim živeli delavci Alstoma, ki so gradili šesti blok Termoelektrarne Šoštanj. Stavba je zdaj prazna, nahaja pa se v Zavodnjah pri Šoštanju. Sobe so funkcionalne, ogrevane in povsem opremljene, tako da se lahko takoj vselijo, pravi Muminović.

Objekt so si pretekli teden ogledali tudi predstavniki notranjega ministrstva. "Jaz odstopim hišo v brezplačen najem, ministrstvo pa bo krilo stroške elektrike, vode in podobno," je pojasnil.

V stavbi bi lahko bivalo do 60 ljudi.
V stavbi bi lahko bivalo do 60 ljudi. FOTO: Mirza Muminović

Spomnil se je dogodkov, ko so ljudje bežali iz Bosne in Hercegovine. Tudi takrat je pomagal. "Kaplja čez rob pa so bile tudi novice o tem, kaj vse so doživeli ti ljudje na svojem begu – nekateri umirajo na morju, drugi jih zadržujejo na mejah, nekateri jih preganjajo. Zato sem se odločil, da pomagam po svojih močeh," je še dejal gradbenik.

Naj spomnimo, da je Muminović pred petimi leti v Paški vasi pri Šmartnem ob Paki na svoje stroške zgradil most in ga podaril v last državi. Prebivalci Šaleške doline pa ga poznajo kot dobrodelneža, ki rad pomaga posameznikom ali družinam v stiski, pa tudi različnim društvom.

Številni želijo pomagati. A Muminović se zaveda, da so tudi takšni, ki pač ne želijo. "Nikoli vsi ljudje ne bodo za, nikoli ne bodo vsi isto razmišljali," je dodal.
Številni želijo pomagati. A Muminović se zaveda, da so tudi takšni, ki pač ne želijo. "Nikoli vsi ljudje ne bodo za, nikoli ne bodo vsi isto razmišljali," je dodal. FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3