Slovenija

MSi in SLS se distancirata od žaljivih obtožb za Jankovića

Ljubljana, 23. 12. 2009 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po včerajšnjem obdarovanju se je podmladek NSi opravičil županu Zoranu Jankoviću, obtoženemu, da laže, da je balkanski kavboj, da zavaja ... Besedno obračunavanje pa obžalujejo tudi v podmladku SLS.

Župan Zoran Janković med prejemom monopolija. Padle so težke besede.
Župan Zoran Janković med prejemom monopolija. Padle so težke besede. FOTO: Blaž Garbajs
Menimo, da drugačno mnenje ali pa politično stališče nikomur ne daje pravice, da drugega žali. V Mladi Sloveniji si bomo zato prizadevali, da bomo s konstruktivno kritiko in pozitivnim pristopom spodbujali tako župana in ostale politike, da bodo pri svojem delu boljši. MSi

Predsednik Mlade Slovenije (MSi) Jernej Vrtovec se je danes županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću pisno opravičil zaradi včerajšnjega dogajanja. Opravičilo je poslal, ''čeprav sam kot soudeleženec dogodka ni izrekel nobene žaljive besede''. Povsem se ''distancira od neprimernih besed ter žaljivih in neokusnih obtožb'', ki sta jih na včerajšnjem sprejemu pri županu Jankoviću izrekla predstavnika podmladkov SDS in SLS, so sporočili iz MSi.

''Včerajšnji obisk je bil prvotno zasnovan kot obisk pri županu prestolnice, s katerim bi mu zaželeli uspešno delo v letu 2010. Z darilom 'igra Monopoli' pa smo želeli župana na zabaven način spodbuditi, da bo v letu 2010 pri svojih načrtih poskušal upoštevati čim širši javni interes. Božični prazniki so čas druženja ter lepih in spodbudnih besed. To je čas, ko moramo ljudje pozabiti na morebitna nesoglasja in skupaj iskati boljše rešitve za našo skupno prihodnost,'' so zapisali v sporočilu za javnost.

''Župan Jankovič se je med sprejemom izkazal kot dober gostitelj in zato je toliko bolj neprimerno, da se ne glede na politično prepričanje nekdo, ki pride na obisk, obnaša na tak način. Izrečene besede so v nasprotju z vrednotami, ki jih zagovarja Mlada Slovenija – podmladek NSi. Pričakujemo, da se bosta županu Jankoviću opravičila tudi ostala podmladka," so dodali.

Igranje z občinskim denarjem ali demokracijo?

Včerajšnje obdarovanje se je začelo z besedami: "Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu. Zato smo se v podmladkih Slovenske ljudske stranke, Slovenske demokratske stranke in pa Nove Slovenije odločili, da vam mi podarimo eno prav lepo družinsko igro, vašo najljubšo – monopoli in upamo, da se boste v prihodnjem letu raje igrali s to igrico kot pa premoženjem Ljubljančanov in Ljubljančank."

Opozicijski mladi so mu očitali, da je balkanski kavboj, da laže, da vozi pregrešno drag avtomobil, s katerim onesnažuje Ljubljano in da zavaja ljudi. Župan jim ni ostal dolžan.
Opozicijski mladi so mu očitali, da je balkanski kavboj, da laže, da vozi pregrešno drag avtomobil, s katerim onesnažuje Ljubljano in da zavaja ljudi. Župan jim ni ostal dolžan. FOTO: Blaž Garbajs

Janković je odgovoril: "Najprej bi zelo jasno povedal, da ste pri svojih letih nevzgojeni, saj se starejšemu ne govori, da laže, ali pa mu morate povedati, kje laže. To je prva stvar. Druga stvar. Kot dober menedžer vam bom rekel, da si igro lahko kupite in se tako učite ekonomije, kajti očitno o njej ne veste nič. Ker ste se najavili in pripravili, vam bom pa jaz dal eno darilo." Opozicijskim mladim je izročil izvlečke iz Uradnega lista, ki opredeljujejo, kako in koliko se lahko občina zadolžuje. Nato pa jim je dal še knjigo Mira Cerarja z naslovom 'Kako sem otrokom razložil demokracijo'. "Knjiga je zelo poučna, svetujem, da jo preberete, mogoče na vaših sestankih, recimo s predsednikom SDS Janezom Janšo, kako se bo učil demokracije. In to se dela recimo v parlamentu ali pa v mestnem svetu, ne pa na ulicah."

Sledila je obtožba o podarjenem BMW, ki ga je Jankoviču brezplačno za leto dni posodila ena od ljubljanskih garažnih hiš. "Nimate srca do Ljubljane, da bi se z BMW-jem dogovorili za kakšen drug avto, ki je čistejši," so dejali mladi predstavniki svojih strank. Župan je odgovoril: "Bom povprašal vašo stranko za kakšno konjsko vprego."

Besede obžalujejo tudi v podmladku SLS

Iz Nove generacije SLS pa so sporočili, da obžalujejo, da se je torkovo srečanje z Jankovićem sprevrglo v „vsesplošno besedno obračunavanje, ki ne sodi v krog kulturnega dialoga“, za katerega se zavzemajo. Predsednik NG SLS Bor Zgonc je ob tej priložnosti tudi pozval mestni odbor podmladka SLS Ljubljana, da se javno opraviči javnosti, „za obnašanje, ki ni bilo na ravni konstruktivnega dialoga“.

Kot pravijo, pa mestni odbor še vedno stoji za svojimi stališči, da jih skrbi netransparentno poslovanje in pretirano zadolževanje MOL.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (234)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
26. 12. 2009 14.30
svašta ja, v deželi , kjer je sodstvo popolnoma skorumpirano že od druge svetovne vojne, kjer so sodbe sramotne in se ščiti kriminalce menda noben slovenec več ne pričakuje in verjame, da bojo kriminalce, ki sodijo v forume, ki sodnike določajo kdaj ujeli in kaznovali.. Menda še vedno preiskujejo krajo tovarne avtomobilov maribor, čeprav so jim novinarji na enem listu papirja narisali kdo je tovarno pokradel. In tako je tudi pri raznoraznih kvazi 'managerjih' (Vemo, kdo se je hvalil, da jih je nastavil) in županih (ki obenem obvladujejo nepremičninski trg)... In govoriti o dokazih.Kdo jih bo pridobil? Korumpirana tožilstva, ki preiskujejo prevoze šoping vrečk, nevestno delo ministrov, najem varnostnih služb na porokah opozicije? Ali nemara morda tožilci, ki zavrnejo preiskave, ko policija ujame državnega tožilca, ki s kovčkom obiskuje osumljene gospodarskega kriminala. Nemara kaka tožilka,ki v nastavitvi ljubice ne vidi znakov kaznivega dejanja? Ob kliki, ki si je uzurpirala vse vzvode oblasti seveda nihče nikoli ne bo našel nobenega dokaza. Za navadne državljane je veliko bolj preprosto. Ve se koliko je dotični gospod imel preden ga je posvojila forumska kriminalna politična opcija, in koliko ima sedaj. Ve se, da ničesar ni prislužil z rokami. In ve se na kakih položajih je bil in na kakih položajih so bili ostali forumaši. Tako,da si svoje kriminalce in korumpirane državne uradnike lahko vtaknete v rt skupaj s svojimi dokazi...
Swashta
26. 12. 2009 03.02
Kar se tiče županov imamo v sloveniji (najmanj) tri primerke, ki so vsak zase 'sporni' izven matičnih občin: - Jankovič - Popovič - Kangler Vsak od navedenih je v svoji občini izredno priljubljen in občani zanje trdijo, da so veliko naredili za svojo občino. Popolnoma nasprotno temu, pa je mnenje tistih, ki ne bivajo v občini, ki ji županuje katera od navedenih oseb. Glede na to, da se tukaj zelo glasno oglašajo primorci in štajerci in imajo za ljubljančane povsem nerazumljivo predstavo o Jankoviču, jih prav komot ljubljančani pošljemo pometati pred lastni prag, saj imajo njihovi župani v naših očeh še dosti bolj dvomljive slovese. Skratka, vsak naj se briga za svojega župana in mu gleda pod prste, pa bo imel dovolj dela. Delo ostalih županov pa naj sodijo njihovi občani, ker so edino ti poklicani soditi o tem, koliko dobrega ali slabega je določeni župan zanje naredil. Sodba, pa prej ali slej vsakemu županu pade - na volitvah.
Swashta
26. 12. 2009 02.46
Kje so dokazi in kdo je obsojeni kriminalec? Tako kot Janši ni bilo dokazano, da si je natrpal žepe v orožarski aferi, pa pri Patriji, tako tudi Jankoviču ni nihče ničesar dokazal. Dokler pa niti obtožnice ni, kaj šele kakšne sodbe, pa nehajte že govort o kriminalcih, ker če se spustimo na ta nivo, potem jih bo na vseh straneh polno. Tovrstno pisanje je zgolj podpihovanje sovraštva, nasedajo mu pa nepodučeni, neizobraženi, taki ki iščejo svoje idole in na koncu so takemu početju nasedli tud teli podmladki. Rezultati so pa jasno vidni.
mac4_m
25. 12. 2009 18.21
dl ne bi preveč pamet. Mesto teče in napreduje predvsem zaradi tistih, ki tam delajo in ne zaradi tistih, ki tam samo onesnažujejo (kanalizacija pa to). Tako, da tisti, ki tam lepo živijo, ker drugi delajo in vzdržujejo mesto zanje ne bi smeli tule kaj dost pametovat. Ob tem tisti, ki plačujejo davke v preostali državi financirajo dodatno lenuhe v glavnem mestu zaradi raznih zakonov o glavnem mestu in podobno...zato, da razni dokazani kriminalci in koruptivneži pretakajo naš slovenski denar k 'zemljakom' iz matice srbije..
wpnc
24. 12. 2009 23.36
splezat na drevo....potem ko ne moreš dol pa v jok...
dl240580
24. 12. 2009 21.13
Zelo zanimovo je brati komentarje vseh tistih ki z Ljubljano nimoajo nobene veze in živijo izven nje. Po pravici povedano taki za moje pojme nimajo pravice komentirati kaj se v Ljubljani dogaja ker svoje davke plačujejo v drugih občinah. V Ljubljano pa se vozijo samo delat in onesnaževat zrak,študirat in delat še večjo gužvo če vam gre ta Ljubljana in z njo ljubljanski župan na živce si poiščite delo v svojih krajih in zaselkih, ker se tudi mi ljubljančani ne utikamo v zadeve ki se dogajajo na vaših vaseh in zaselkih.
mac4_m
24. 12. 2009 20.12
in resno tukej folk komentira in kara sicer res nevzogjenost, ki pa v primerjavi z zlorabo položaja, kriminalnimi dejanji, goljufijami, korupcijo in prisvajanjem skupne lastnine ni vredna omembe. radio uno, pop tave, ninakao medija se obrestujejo in podpovprečno inteligentni nasedajo...
mac4_m
24. 12. 2009 20.10
Seveda je tako obnašanje neprimerno in ga je potrebno okarat. Samo v primerjavi z raznimi ultrami, elektami, parazitskimi podjetji prijateljev pripojenimi na državni in ljubljanski proračun je to le otroška mladostna nepremišljenost. O izprijenih kriminalnih dejanjih, prevarah, zlorabah položajev, koruptivno povezavo z ljudmi v politiki, sodstvu, državnimi podjetji s katerimi se ropa slovence pa minister borut nič.. Pomembno si je nekaj izmisliti in furati do konca. Naj bo to osama ali pa patria. Princip je isti. Če nimaš kaj pokazati (oziroma če želiš kaj skriti) , si izmisli drek na drugem in vztrajno ponavljaj....Za večino be b .cov bo zadostovalo..
mac4_m
24. 12. 2009 20.06
tonček mal ti ne deluje zgodovina. Cerkvi sta vračala kučan in drnovšek. Ne da si desni tega ne želijo, ma vračala sta ta dva..
KatiFafi
24. 12. 2009 14.48
Bravo mladina, treba pokazat Jankoviću da ne dela prav!
jobee
24. 12. 2009 13.33
Malo si preberi s čim vse se hvali... Poglej forume kako vzoren voznik je in kakšno kulturo ima v prometu. Poglej kaj prodaja na avto (toliko o ekologiji - pa ne napiši "saj ga prodaja", ker mu je vseeno)in še bi se našlo. Nič boljši ni pa še plenica mu visi iz riti.
Demosten
24. 12. 2009 12.46
jobee 24.12.2009, 11:48 A pa se ta admin od SDS hvali okoli, kako moramo biti za zgled ostalim in skrbeti za čistočo v Ljubljani? Pa koliko vem, ta admin ni župan Ljubljane, ki bi dajal zgled ostalim.
jobee
24. 12. 2009 11.48
Kar se tiče BMW-ja in očitkov g. Jankoviču... Poglejte si FB profil enega od adminov skupine Slovenska Demokratska Mladina in slike njegovega EX avta.
Demosten
24. 12. 2009 11.25
Marko Varga
24. 12. 2009 11.17
kaj imajo skupnega te male nepomembne stranke,NSI je že izpadel,SLS bo na naslednjih volitvah,SDS pa leta 2016 ZAPUŠČA PARLAMENT...
Marko Varga
24. 12. 2009 10.33
monopoli so igrali Janša,Šrot,Bavčar in Adrijanca avgusta 2005 in to s pravimi firmam,denarjem in usodami pravih ljudi...
Tonček Balonček
24. 12. 2009 10.06
Seveda, poglejte samo, kako je za časa prejšnje vlade, ko se je politika umaknila iz gospodarstva, le-to napredovalo in raslo, politika se je ukvarjala samo z vreemnskimi spremembami, vračanejm premoženja Cerkvi in avstrijskim fevdalnim potomcem ter predsedovanjem EU!
SherlockH
24. 12. 2009 09.52
Rado Pa vendarle je Jankovič nadmenedžer, za katerega se na liberalnem trgu kar tepejo, heh. Porka.madona so levičarji smešni. S posegi v tržni svet povzročajo takšne ekstarnalije, da jih bodo lastni potomci zasovražili!
jozek12
24. 12. 2009 09.33
Jankovič je cel hudič.
Tonček Balonček
24. 12. 2009 09.30
pajtlerblanka, tvoje pisanej ni el bizarno in primitivno, ampak polno nekega gneva in sovraštva, ne vemdo koga, končno so tudi subjekti tvojega obožebvanaj sami bivši komunisti. Obama sploh ni črnec, ampak mulat, če bi bil izvoljne npr. v Keniji, bi tam analogno lahko rekli, da imajo prvega belwega predsednika v zgodovini. Njegova mama je belka in mulati niso črnci!!!!!!