Slovenija

Kos bo preverjal razpis na ŠOS

Ljubljana, 16. 06. 2009 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
28

Po mnenju MSi je bila pri razpisu o elektronizaciji študentske prehrane favorizirana mobitelna rešitev, ki jo lahko ponudi le hčerinsko podjetje Ultre. Na ŠOS pravijo, da je bil razpis v skladu z zakonom.

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos
Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos FOTO: Blaž Garbajs

V podmladku NSi – Mladi Sloveniji (MSi) so spomnili, da je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) marca objavila razpis za prenovo sistema subvencionirane študentske prehrane. Na razpis sta se prijavili podjetji, in sicer Bankart in Margenta, ki je hčerinsko podjetje Ultre, njen solastnik pa je tudi minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, so zapisali v sporočilu za javnost.

Po mnenju MSi je sporno, da je član razpisne komisije nekdanji vodja razvojnega oddelka v Ultri Aleksander Palutnik, prav tako pa je v razpisu natančno navedeno, da ŠOS favorizira mobitelno rešitev elektronizacije študentske prehrane. "Mobitelno rešitev pa lahko vzpostavi samo podjetje Ultra preko svojih hčerinskih podjetij," opozarjajo.

Da je bil ponudnik že vnaprej določen, po mnenju podmladka dokazuje tudi zapisnik 13. redne seje študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. "Na omenjeni seji je generalni sekretar ŠOS jasno poudaril, da bo izbrano podjetje Margento, čeprav je seja potekala 21. maja 2009, ko se izbor ponudnika sploh še ni zaključil," navajajo v sporočilu.

tabla podjetja Ultra
tabla podjetja Ultra FOTO: POP TV

Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos je potrdil, da so prijavo MSi prejeli nekaj po 8. uri, zadeve pa ni želel komentirati.

ŠOS: Javni razpis je bil skladen z zakonom o javnih naročilih

V ŠOS pa pojasnjujejo, da so v uradnem listu in na svoji spletni strani objavili javni razpis za prenovo sistema subvencionirane študentske prehrane. "Razpis je bil opravljen analogno z zakonom o javnih naročilih, nanj pa so se lahko prijavili tako slovenski kot tudi mednarodni izvajalci. Na razpis sta se prijavila dva izvajalca, ki sta v prijavi na razpis zagotovila sposobnost izvedbe sistema z uporabo mobilnega telefona kot identifikacijskega sredstva. Na podlagi tega je razvidno, da obstaja v slovenskem prostoru več možnih izvajalcev, ki so sposobni zagotoviti sistem z uporabo mobilnega telefona kot identifikacijskega sredstva.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozejoze1
16. 06. 2009 21.24
NAJBOLJ DA ZAČNE RAJE NAPRIMER ŠTRIKAT POLOVERJE
nejco13
16. 06. 2009 20.30
chaz73 Podpisem
chaz73
16. 06. 2009 19.16
Nič nimam proti Golobiču, pa če je lastnik pol Slovenije. Moti me če njegova hinavščina, ko se spravlja na druge, sam pa je ravno tako umazan, ali pa še bolj. Glede posla o elektronizaciji študentske prehrane pa samo nekaj: rešitev ni nič kaj visoko tehnološka. Moti pa me to, da bodo MORALI vsi študentje, ki se bodo želeli prehranjevati, IMETI MOBILNI TELEFON. To pomeni, da tisti, ki nimajo denarja za mobilni telefon in ki dejansko najbolj potrebujejo poceni študentsko prehrano, enostavno ne bodo mogli kupovati subvencionirane prehrane! Razen, če jim telefonov ne bo kupil kar minister Golobič sam. Če bi imeli kakšne "pametne kartice", bi le te dobavil ponudnik rešitve. Ali bo tako tudi s telefoni? Študentje, zahtevajte brezplačne mobilne telefone on ministra Gregorja!!!
Buena Vita
16. 06. 2009 19.05
jeah--ultra lopovi--ultra zakon--ultra banda--ultra lažljivci---ultra lopovi kje je pa MINISTARKA METLCA...KOLK SE JE DAVILA DA BO PREGANJALA KORUPCIJO--ZDAJ SE DAVI V KORUPCIJI
Buena Vita
16. 06. 2009 18.59
NEJCO če bi pomagalo,bi tulila,ne samo cinizem zganjala če bi lahko solze te ljigavo -umazane mafijce spravile kam,verjemi toliko solz bi imela da potopim koper-ljubljano
Buena Vita
16. 06. 2009 18.56
Leandra
16. 06. 2009 18.14
Drago Kos en kup dreka bivšega ministra Šturma grabi za jezik za 10 000 Evrov Malo bivšega tajnika LDS - a Golubiča lažnivca in lopova povprašaj kje je dobil 5 milijonov Evrov delal tako ni nikoli ker ničesar ne zna baje pa je pridno študiral celih 30 let in lezel Drnovšku v rit..
Authority
16. 06. 2009 18.03
ULTRA ZARES GOLOBIČ
nejco13
16. 06. 2009 17.47
blanka....upam da je bil tvoj odgovor visek cinizma in je bil misljen tako, ne ravno ZARES, bolj ZAHEC :)
Buena Vita
16. 06. 2009 17.40
UJ,JE HITER TA LE BRISALEC
Buena Vita
16. 06. 2009 17.39
NEJCO 13 DEJ NEHI,KAJ SO SE TEBI MOŽGANI SKURILI OD KJE BI POTEM TAJKUNČKOTI DOBILI DENAR ZA KEŠ-PRALNICE KAJ BI TI ŽELEL GOLOIBIČU DA OBUBOŽA,NA RAČUN NESRAMNIH IN BOGATIH ŠTUDENTOV,DEJ NEHI,DEJ NEHI, PROSIM TE
Buena Vita
16. 06. 2009 17.35
DANAAAJAAA POTEM NEBI TAJKUN GOLOIBIČ IMEL BREZDELNIH POSLOV POTEM NEBI GOLJUFAL PRORAČUNA POTEM BI BILA ŠTUDENSTKA HRANA PREPOCENI ČUDNA NAKLJUČJA,LOPOVSKA NAKLJUČJA KAKO PREVARATI IN NATEGNITI DRŽAVLJANE
nejco13
16. 06. 2009 17.30
Bedno, zalostno, sramotno in se kaj bi se lahko naslo....
nejco13
16. 06. 2009 17.29
Bravo Grega, še ena "tvojih" "genialnih" "visokotehnoloških" "rešitev". Kam smo padli Slovenci, da mirno spremljamo, ko naš denar v svoj žep pospravlja ta notorični lažnjivec, prevarant in tat. Pa ko bi vsaj bil pameten in sposoben in imel neko vizijo, podjetje, ki bi pošteno poslovalo in za katerim bi stal sposoben kader, podjetje z dodano vrednostjo bi bil tiho, tako pa...... politični manipulanti, prevaranti in nesposobenži. Vam predstavim mnogo boljšo rešitev, že poznano po Evropi: Plačevanje bonov s študentsko kartico, na katero bi bilo vsak mesec možno napolniti toliko kreditov kolikor je delovnih dni. Kartico bi studentje polnili na avtomatih, ki bi prevzeli vlogo prodajalne bonov in bi bili dostopni 24/7. V restavrracijah pa bi imeli avtomatek, ki bi ti ob plačilu odbil en kredit. Tako bi se izognili zlorab, saj bi študent moral plačati s studentsko kartico in se ob enem s tem tudi identificiral. Avtomati bi bili dostopni 24/7 tako, da ne bi bil v stiski s casom ko hoces kupiti bone. Kupoval bi jih lahko tudi ob vikendih, praznikih in počitnicah kadarkoli. Kar se tiče gneče, pa mislim da je lahko kvečjemu manjša saj mislim da je stroj hitrejši kot človek. Vsekakor pa se gneča ne bi povečala, seveda ob zadostnem številu avtomatov, ki bi obenem predstavljali tudi manjši strošek kot študent. Mislim, da naši delavci in skratka vsi državljani ne polnimo proračunske blagajne zato, da bi jo nekdo tako podlo izkoriščal in praznil in bogatel na račun vseh nas! Temu moramo, če ne bo šlo drugače, tudi z glasnimi organiziranimi protesti reči odločen NE! Pa še nekaj me moti: Toliko govora o tej stvari, a rešitev, dejanska implementacija sistema pa ni opisana in razložena niti v enem članku ali kjerkoli pač. Lahko da se motim, vendar jaz tega nisem videl nikjer. Mislim pa da bi to morala biti glavna tematika debate!
danaaajaaa
16. 06. 2009 17.04
Sploh pa zakaj bi to morali študentje imet? Da ne bodo čakali v vrstah na bone? O, bogi revčki! Sicer pa, se da tudi drugače uredit. Zakaj preko Mobitelov, saj ima že vsak tudi internet, naj se pa preko interneta kupujejo boni. Bolj enostavno, kajne?
icetel
16. 06. 2009 16.45
ah kos lepo te prosim, ne se delat norca iz slovencev ...
Buena Vita
16. 06. 2009 14.32
BRAVEHEART SE POPOLNOMA STRINJAM,VEŠ ZA VSAKO RIT RASTE PALICA
Buena Vita
16. 06. 2009 14.30
telenovelo goloboič boste še gledali,šele začetel se je prvi del,,,,nadaljevanje sledi
Tonček Balonček
16. 06. 2009 14.09
Ali gre zgolj za naključje, da ima ta podmladek enake kratice kot italjanski neofašisti Movimento Sociale Italiano (MSI), katerih članica je bila tudi Alessandra mussolini, Ducejeva vnukinja.
xes
16. 06. 2009 14.04
kg83: mladi domobranci, mladi komunisti, kje je razlika? Gnoj je gnoj!