Slovenija

Motoristi, srečno pot!

Mirna Peč, 09. 04. 2007 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
S.Ž./I.H./B.S.
Komentarji
8

Motoristi v Sloveniji so v Mirni Peči doživeli prvi blagoslov, s čimer se je odprla letošnja motoristična sezona.

Mirnopeški župnik je blagoslovil motorje.
Mirnopeški župnik je blagoslovil motorje. FOTO: Dare Čekeliš
Z blagoslovom se je tudi uradno začela motoristična sezona.

Na tradicionalnem, že devetem blagoslovu motorjev v Mirni Peči, so lahko obiskovalci občudovali okoli 3.500 motorjev iz Slovenije in tujine, je za 24ur.com povedal organizator prireditve Leopold Pungerčar iz Moto kluba Trebnje.

V ozadju nekdanji mirnopeški župnik Janez Šimenc, ki je tudi sam motorist.
V ozadju nekdanji mirnopeški župnik Janez Šimenc, ki je tudi sam motorist. FOTO: Dare Čekeliš

Ob 10. uri je potekala maša, ki jo je daroval mirnopeški župnik, Janez Rihtarič. Uro kasneje je župnik blagoslovil motorje ter jih pospremil na srečno in varno pot.

V Mirno Peč je prišlo okoli 3.500 motoristov.
V Mirno Peč je prišlo okoli 3.500 motoristov. FOTO: Dare Čekeliš

Lani je na blagoslov motorjev prišlo več kot 1.700 motoristov, letos pa je bila udeležba, verjetno tudi zaradi lepega vremena, veliko večja.

Ker so motoristi ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, se število udeležencev blagoslova vsako leto poveča.
Ker so motoristi ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, se število udeležencev blagoslova vsako leto poveča. FOTO: Špela Zupan

Organizatorji so poskrbeli tudi za pester družabni program. Tako so se motoristi lahko zavrteli v ritmih narodnozabavne glasbe, na odru so za zabavo poskrbeli humoristi, za nekaj adrenalina pa so, poleg motoristov samih, poskrbeli tudi padalci.

Velikonočni ponedeljek je v Mirni Peči postal že tradicionalen za prvi blagoslov motorjev in motoristov.
Velikonočni ponedeljek je v Mirni Peči postal že tradicionalen za prvi blagoslov motorjev in motoristov. FOTO: Dare Čekeliš

Tradicijo blagoslova motorjev v Mirni Peči sta začela nekdanji mirnopeški župnik, Janez Šimenc, ki je tudi sam motorist, in Pungerčar. Prav slednji upa, da bo prireditev potekala tudi naslednje leto, ko bodo motoristi z vseh vetrov že desetič prihrumeli v Mirno Peč.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.