Slovenija

Jutri močnejše padavine, prazniki bodo suhi

Ljubljana, 25. 10. 2011 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jugozahodno Slovenijo bo jutri zajelo močnejše deževje, zato bo Arso verjetno razglasil oranžni alarm. Danes in jutri bo tudi povišano plimovanje morja. Od petka nas čaka suho vreme.

Jugozahodna Slovenija bo jutri obarvana v oranžno, kar pomeni, da lahko pričakujemo močnejše padavine.
Jugozahodna Slovenija bo jutri obarvana v oranžno, kar pomeni, da lahko pričakujemo močnejše padavine. FOTO: ARSO

Prebudili smo se v oblačno in ponekod deževno jutro. Oblačno in deževno vreme lahko pričakujemo tudi jutri. Padavine bodo močnejše na zahodu, zato bo Arso verjetno razglasil oranžni alarm, je za 24ur.com pojasnil meteorolog Brane Gregorčič.

V hribovitem svetu bo v naslednjih 48 urah, torej do četrtka zjutraj, padlo od 100 do 200 litrov dežja na kvadratni meter. Meja sneženja se bo dvignila nad nadmorsko višino 2000 metrov.

Največ padavin pričakujemo v zgornjem Posočju, intenziteta dežja pa bo največja v sredo dopoldne in sredi dneva. K porastu vodotokov bo dodatno prispevala taleča se snežna odeja. Povečana bo tudi nevarnost zdrsa zemeljskih plazov, pravijo na Arsu.

Na Arsu še opozarjajo, da bo tudi jutri plimovanje morja povišano. Gladina morja bo na mareografski postaji v Kopru presegla opozorilno višino 295 cm. Morje lahko ob tem poplavi nižje ležeče dele obale. Plimovanje morja bo povišano tudi v naslednjih dneh.

Med prazniki nas ne bo zeblo

V četrtek bo dež postopno ponehal, a bo še oblačno. Od petka pa lahko pričakujemo suho vreme, po nižinah bo nekaj nizke oblačnosti. Čez praznike torej lahko pričakujemo temperature, primerne letnemu času. Zjutraj bo 5 stopinj Celzija, čez dan pa okoli 10, ponekod tudi do 15. Mraza ne bo, pa tudi dežja ne, še pravi Gregorčič.

Več o vremenu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ostrina
25. 10. 2011 11.29
24 ur vi ste čist bolani s totimi reklamami, kak vas ni sran, da še na spletu folk šopate s tem šitom....da bi le vse skup enkrat crknilo,.....
Slovremeblog
25. 10. 2011 09.31
@beri66 Ne gre za nobeno frontico ampak izrazito ciklonsko območje, ki bo lahko vrglo več kot 100 mm padavin nad zahodno Slovenijo!
rudra
25. 10. 2011 09.21
A to ne spada med področje klime? Spremeniti klimo v državi ! Ljudje sami jo bomo morali.barabe pa zbrcat na cesto.
rudra
25. 10. 2011 09.20
Naj morje odplavi to slovensko tajkunsko in politično sodrgo,ki nas je spravla na baraško palco.
beri66
25. 10. 2011 08.42
zakaj je potrebno iz vsake frontice delat paniko? zaradi obstoja vremenarjev in agencij: aja,pol je pa upravičeno.