Slovenija

Morate glasovati po pošti?

Ljubljana, 15. 03. 2012 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Volivci, ki bodo na dan referenduma o družinskem zakoniku in nadomestnih županskih volitev v občinah Ljubljana, Slovenj Gradec, Krško, Bovec, Duplek in Destrnik v bolnišnici, zdravilišču, domu za ostarele ali v zaporu, lahko svoj glas oddajo po pošti.

Predčasno glasovanje - 5
Predčasno glasovanje - 5 FOTO: Aljoša Kravanja

Bliža se 25. marec, ko se bodo odprla volišča za glasovanje na referendumu o družinskem zakoniku, v šestih občinah pa tudi za glasovanje o nadomestnih županih. Le še danes je mogoče vložiti prošnjo za glasovanje po pošti, prek katere lahko glasujejo oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah ali v zdraviliščih, ter volivci, ki so na dan glasovanja v zavodu za izvrševanje kazenskih sankcij.

V četrtek, 22. marca, se izteče rok, do katerega lahko volivci zahtevajo še druge posebne oblike glasovanja: na domu, zunaj kraja stalnega prebivališča ali na volišču, dostopnem invalidom.

Za glasovanje na referendumu o družinskem zakoniku morajo volivci zahtevo vložiti pri okrajni volilni komisiji ali volilni komisiji volilne enote, na območju katere imajo stalno prebivališče. Obrazec zahtevka lahko dobijo v zavodu, kjer se nahajajo, ali na spletni strani Državne volilne komisije.

Po pošti lahko volivci glasujejo tudi na nadomestnih županskih volitvah v Mestni občini Ljubljana, zahtevo za takšno glasovanje pa lahko še danes pošljejo mestni volilni komisiji. Enako velja za županske volitve v občinah Slovenj Gradec, Krško, Bovec, Duplek in Destrnik, kjer bo 25. marca drugi krog volitev.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivan Bricklayer
15. 03. 2012 13.19
Morate glasovati po pošti? Ne moram!
Sodnik_Kriv
15. 03. 2012 08.41
+0
pa sploh nevem a bo kdo glasovau ? sj če bo 80% za bo itak na koncu janša reku NE kot ponavadi ! tk da brezveze čas zgublat
tedo974P8medo
15. 03. 2012 08.19
-8
Kakorkoli boste že glasovali, prosim, glasujte proti.
SERAPHIN
15. 03. 2012 09.56
+4
zabamina
15. 03. 2012 12.17
+2
Včeraj me je prijatel vprašal naj povem 10 argumentov za in 10 argumentov prosti zakoniku; našteti so bili argumenti (sicer proti je bil naštet samo en) za in proti in na koncu mi reče .... " dosedaj se nisem ukvarjal s tem, sedaj bom šel na fererendum in glasoval ZA" .... dragi moji, v poštni nabiralnik ste dobili Družinski zakonik, preberite ga in potem komentirajte, saj not ni nikjer omenjene poroke med istospolnimi, trgovine z otroci, ...... Zakonik ima 300 členov .... kot je že bilo 1000 rečeno nič ne jemlje, se bodo pa lahko zadeve ki so že pri nas sedaj pravno uredile ....
modrival
15. 03. 2012 08.10
+6
Ja, vsi pač ne morejo vedet ali jih bo pot ravno za ta dan vodila v zapor :), ob vikendih so namreč policijski hoteli kar dobro zapolnjeni.:D