Slovenija

MOL v odvzem koncesije za primarno raven v Železniškemu zdravstvenemu domu

Ljubljana, 18. 07. 2014 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Železniški zdravstveni dom Ljubljana kot zasebni zavod s pravico javnosti niti v podaljšanem roku ni želel podpisati predložene pogodbe o koncesiji, so sporočili z Mestne občine Ljubljana. Zato mu je občina vročila odločbo o odvzemu koncesije za zdravstveno dejavnost na primarni zdravstveni ravni.

Zdravnik
Zdravnik FOTO: Thinkstock

Ker Železniški zdravstveni dom Ljubljana (ŽZD) kot zasebni zavod s pravico javnosti kljub določbam v izvršljivi odločbi o koncesiji niti v podaljšanem roku ni želel podpisati predložene pogodbe o koncesiji, mu je Mestna občina Ljubljana (MOL) danes vročila odločbo o odvzemu koncesije za zdravstveno dejavnost na primarni zdravstveni ravni.

Na MOL pojasnjujejo, da si že več let prizadevajo najti rešitev in doseči sporazum za zagotovitev zakonitosti izvajanja programov v ŽZD že vse od leta 2009. Kot najboljšo možno rešitev so na MOL predlagali prenos vseh programov ŽZD na javni zavod Zdravstveni dom Ljubljana (ZDL).

Ker po mnogih poskusih do tega dogovora v več letih ni prišlo, je Računsko sodišče zahtevalo, da se financiranje brez podeljene koncesije preneha. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je tako s 30. junijem lani Železniškemu zdravstvenemu domu odpovedal pogodbo o financiranju programov osnovne zdravstvene dejavnosti. Predstavniki vseh vpletenih so nato poiskali tri rešitve za nadaljnje izvajanje programov v osnovni zdravstveni dejavnosti v obsegu, ki ga je do konca junija lani za območje Ljubljane financiral zavod. Ljubljanski mestni svet je potrdil rešitev s podelitvijo koncesije na podlagi vloge za eno leto.

Železniški zdravstveni dom je vlogo za koncesijo na občino oddal septembra lani, hkrati pa je sprožil tudi upravni spor. MOL je odločbo o koncesiji za programe na primarni ravni izdala proti koncu novembra lani, pogodbo o koncesiji pa bi moral zdravstveni dom podpisati sredi marca letos.

Zdravnik
Zdravnik FOTO: Thinkstock

"Železniški zdravstveni dom je z raznimi postopkovnimi manevri zavlačeval s podpisom pogodbe, dokler je ni 20. maja samovoljno spremenil in poslal na MOL. S pravnega vidika to seveda ni sprejemljivo, saj mora biti koncesijska pogodba usklajena z odločbo o koncesiji. Žal Železniški zdravstveni dom tega ne sprejme in tudi v podaljšanem roku na MOL ni poslal podpisane predložene koncesijske pogodbe, zato je bilo potrebno izdati odločbo o odvzemu koncesije," so zapisali na MOL v sporočilu za javnost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

volotaj
21. 07. 2014 11.18
Zanimivo bi bilo slišati še sporočilo od ŽZD. Sicer pa gre itak vse v maloro. Se eni zelo trudijo, da bo šlo še hitreje.
bzovc
19. 07. 2014 09.18
+3
Kam bomo šli pa pacienti? To je vprašanje za "pacienta" Jankovića. Najprej je uničil svojo stranko, sedaj bo pa še svoje meščane.
hotchilipoper
19. 07. 2014 07.30
Ko se bomo slovenčki nehali med sabo ≠≠bat,šele takrat bo bolje
matija888
18. 07. 2014 19.51
+2
spoštovanje
18. 07. 2014 19.25
+5
nadaljevanje sage ZOKI SE MAŠČUJE LJUBLJANČANOM
WhoLetTheDogsOut
18. 07. 2014 16.35
+15
Približno dve leti nazaj je Zoki zrušil eno izmed stavb Železniškega zdravstvenega doma ob glavni avtobusni postaji zaradi gradnje nove Železniške postaje.Tam sedaj še vedno samuje gradbišče..., sprašujem se ali namerava zrušiti tudi ostale stavbe zdravstvenega doma in jih pustiti v gradbišču, medtem pa se bomo pacienti zdravili homeopatsko.....
devlon
18. 07. 2014 16.28
+0
a drugace pa kar brez koncesije delajo? A to je tisto, pravo (ne) velja le za izbrance.
matija888
18. 07. 2014 16.16
+15
So neki drugi parcialni interesi nekoga na MOL-u ...
primusm74
18. 07. 2014 16.18
+5
bzovc
19. 07. 2014 09.21
+1
Interes zaposlenih je, da imajo službe in plače. Tudi zdravniki in ostali zaposleni so verjetno na koncu z živci kaj se dogaja.