Slovenija

Mokra in topla pomlad

Ljubljana, 10. 04. 2009 07.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pomlad naj bi bila nekoliko bolj namočena, medtem ko temperaturnih odstopanj ne bo. Prazniki bodo sončni in topli, veselje in druženje pa zahteva tudi polna luna.

Izračuni večine vodilnih svetovnih meteoroloških centrov, ki se ukvarjajo s sezonskimi vremenskimi napovedmi, za april, maj in junij napovedujejo razmeroma dobro ujemanje temperatur in količine padavin s povprečjem zadnjih 25 let. Na severozahodu Evrope in v vzhodnem Sredozemlju bo nekoliko topleje, na jugozahodu celine in v južnem Sredozemlju pa bo manj dežja, medtem ko bo količina padavin v središču Evrope in na severu Balkana nekoliko višja od povprečja.

Marca letos je bil temperatura za približno stopinjo višja od povprečja, namočenost pa primerljiva.
Marca letos je bil temperatura za približno stopinjo višja od povprečja, namočenost pa primerljiva. FOTO: Reuters

Razmere v Sloveniji predvidoma ne bodo bistveno odstopale od dolgoletnih povprečij, zaznati pa je rahlo povečano verjetnost za nekoliko bolj namočeno trimesečno obdobje od povprečja zadnjih 25 let, so zapisali na spletni strani Agencije za okolje. Opozarjajo še, da so sezonske vremenske napovedi v zmernih geografskih širinah še vedno dokaj nezanesljive. "Možna so tudi velika odstopanja od napovedanih vrednosti."

In kako kaže za praznike? Vsaj do nedelje bo sončno in toplo, v ponedeljek in torek čez dan bo nekaj več oblačnosti, popoldne pa bo možna tudi kakšna ploha ali nevihta. Vpliv vremena na splošno počutje in razpoloženje ljudi bo ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. Polna luna je v znamenju tehtnice, ki zahteva druženje in veselje. Prepustite se ji!

Več o vremenski napovedi ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.