Slovenija

Modernizacija zdravstva: Nič več papirja

Ljubljana, 28. 03. 2011 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
8

Recepti, napotnice in kartoni bodo kmalu postali preteklost. Zdravstveni minister Marušič je namreč napovedal konec papirju v zdravstvu, ki ga bo nadomestil projekt eZdravje – projekt, ki ga je napovedoval že bivši minister Miklavčič.

Recepti, napotnice in kartoni bodo kmalu postali preteklost. Zdravstveni minister Marušič je namreč napovedal konec papirju v zdravstvu, ki ga bo nadomestil projekt eZdravje – projekt, ki ga je napovedoval že bivši minister Miklavčič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blokbi
29. 03. 2011 10.19
meni pa ni jasno kako so do zdaj porabili za to že 3milione €... pa še ni nič narejeno... :S
Samo.Jst
29. 03. 2011 10.12
Tehnično gledano ni nikakršnih ovir. Vse potrebno je že izkušeno in preizkušeno... vendar na eni strani človeško nesposobje, na drugi pa pohlep in požrešnost, dejansko ne pozna meja... tako da boljše da se pripravimo na še en fiasko in ponovno afero na področju slivenskega zdravstva!
Justice1
29. 03. 2011 07.42
Koliko bo to stalo in kdo bo s tem zaslužiul in služil še naprej z "costumer support" ? Ali res potrebujemo to bolj , kot pa naprimer linearne pospeševalnike za obsevanje državljanov , ki zbolijo za rakom...sistem jih ima 7 namesto 18 ( da bi dosegli pokristost, ki jo ima denimo avstrija). Tako pa državljan namesto da bi dobil kemoterapijo in obsevanje in svoje možnosti za preživetje povečal za 100% , dobimo samo eno od terapij...seveda razen če je član prave "mreže"........
Javoje
28. 03. 2011 23.28
Projekt je izjemno zahteven. Ne bo šlo brez težav tudi narobe bo kaj šlo. Vendar - projekt je potreben, lotiti se je treba. Pogumno naprej!
djdj
28. 03. 2011 23.16
Pogosto jim crkne računalnik in potem čakaš še dodatno uro.
sevalnik
28. 03. 2011 21.56
Lani, je bil status projekta e-zdravje nekje na fazi analize, s tem da se je porabilo že ogromno denarja in je kazalo da bomo morali vračat EU ker je sofinancirala. Če jim je uspelo tako hitro preit iz te faze v delujoč produkt, verjamem da je bilo spacano na hitro in bodo težave ter vedno večji stroški...
siva_kucma
28. 03. 2011 21.33
Administratorju. O brezpapirni administraciji v zdravstvu menim, da se bo (vsaj v veliki večini - v celoti nikoli ) zgodila. Nekoč v prihodnosti. Ker pa je za tako velik zdravstveni sistem, toliko obrazcev potrebno uskladiti, (ponekod jih nimajo urejenih niti v papirni obliki) toliko ljudi prepričati v enotno delovanje in jih usposobiti za tako delo, je to v tem trenutku zavajanje javnosti. Zato sem zapisal v svojem komentarju ob 20.50, ki ste ga izbrisali naslednje. "... Sanje malega črnčka. Pri vsakem pacietnu je toliko obrazcev, da boli glava. Preden bodo te digitalizirali in poenotili, bo gospod Marušič imel že vnuke. Kdor ne verjame, naj počaka...." Ali mi lahko navedete en sam razlog za izbris mojega komentarja, ki sem ga zapisal ob 20.50? Hvala in lep pozdrav. Ideja o
justime
28. 03. 2011 20.46
kaj bo pa sedaj ali bodo spet tolkili na kamnite plošče ali so toliko pokradli da jim je še za papir zmanjkalo