Slovenija

'Mislim, da je ni sram! Da je ni sram!'

Ljubljana, 22. 02. 2010 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Mayer
Komentarji
265

Stanislav Meglič, ki je bil žrtev Baričevičevih bulmastifov že pred štirimi leti, se je ogorčeno odzval na besede Dee Baričevič. Ta je namreč pretekli petek zatrdila, da je Meglič zavrnil obiske njenih sorodnikov.

Stanislav Meglič
Stanislav Meglič FOTO: Kanal A

"V petek sem znova doživel 15. marec 2006," štiri leta po tistem, ko so ga na Oražnovi ulici v Ljubljani trgali trije bulmastifi pripoveduje Stanislav Meglič. "Mislm, da je ni sram! Da je ni sram!" še nadaljuje Meglič, ki govori o Dei Baričevič, sestri pokojnega zdravnika Saša Baričeviča, ki so ga pred 20 dnevi do smrti ogrizli njegovi trije psi.

Ti psi so namreč, kot je znano, marca 2006 napadli Stanislava Megliča, ki je pri tem dobil hude poškodbe. Njegov postopek na sodiščih še vedno ni končan. Danes je zanikal trditve Baričevičeve, da je po napadu zavračal njihove obiske in njihova opravičila.

"Nihče, nihče se ni oglasil pri meni. Nihče ni mene kontaktiral. Tudi gospa Dea Baričevič se ni opravičla," pojasnjuje.

Še več, zdaj ga Baričevičeva napada tudi z lažmi v tedniku Mladina. Da se je Meglič takratni lastnici psov Zori Roter postavil za hrbet in fotografiral. Psi pa naj bi to razumeli kot napad na gospodarico in jo branili. "Nisem se še niti približal, tako da, ne vem, zakaj so psi napadli, in dejansko z ničemer nisem izzival tega napada. Z ničemer," poudarja.

Dea Baričevič
Dea Baričevič FOTO: POP TV

Je pa zato grozljiv spomin na nečloveško prvo reakcijo lastnice. Meglič pravi, da mu ni nudila prve pomoči, jih ni skušala odvrniti od napada, temveč je šla v hišo poklicat odvetnika.

Zastopal jo je Miro Senica, ki je v soboto za Dnevnik glede tega izjavil: "Bila je le kakovostna odvetniška storitev, pri vračanju psov ni bilo vplivanja ... mi smo v osnovi zelo pošteni ljudje," je govoril za časopis. A obstaja dokument, v katerem Senica veterinarski upravi in državi grozi s tožbami, če bulmastife usmrtijo.

In medtem Dea Baričevič Stanislavu Megliču še danes ponuja le 20.000 evrov odškodnine, "ne pa neke enormne".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (265)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-gorenjka-
24. 02. 2010 16.16
....dotična gospa dobro ve kaj je prezir,napuh,omalovaževanje,skrajno sprenevedanje in brezsramno laganje.....,da bi jo bilo sram?? ona je sveto prepričana o tem,da je,kot najvišja elita nedotakljiva..... in ,da bi jo bilo sram?? ona tega termina pri sebi sploh ne pozna,ker pri njih tega še niso jemali.
sizif83
24. 02. 2010 14.52
jaz bi poleg baričevičev za odškodnino tožil še državo saj so pse vrnili po sodbi sodišča,ki ni upoštevalo veljavne zakonodaje!!! pa nebi jih tožil za sto jurjev ampak sto milijonov ....pa do strasbura he he ...če LAHKO PETRA LAHKO TUDI MEGLIČ;)))))))))))))))))) aja - se zavedam da bi to užgal tud mene po tošlu , a dobil bi legitimen razlog za likvidacijo(politično al pa .....) velika dela slovenske pokvarjene politike
123anka
24. 02. 2010 00.52
...res, da je ni sram....zgleda, da je cela familija "brezobrazna" in brez vesti...katastrofa, kaj vse za enega folka obstaja...na žalost, zgleda, da moraš bit tak, da kam prilezeš, ampak to je že druga tema...g. Meglič, vi samo izterjajte od njih kar se le da...sicer vem, da vam denar ne bo poplačal vsega trzgodbi očitno ni za pričakovati...pljenja in duševne stiske, ampak....ker kakšno opravičilo in pozitivni človeški odnos v tej
dednidol
23. 02. 2010 13.52
jtine paz, da nauš kej zakuru!
Moctezuma
23. 02. 2010 13.46
Se pridružujem mnenju. Če ima kdo hrbtenico in integriteto v tej ljubi državi je to samo in edino Katarina. Tudi sam bi ji svetoval, da se zavoljo svoje brezmadežnosti ASAP pobere iz politike.
jtine
23. 02. 2010 13.39
Ja takole bom povedal, Katarina je najbolj poštena oz. edina poštena političarka na svetu, zato ji svetujem da naj se čimprej umakne, ker se lahko pokvari, ker ona na nikogar ne vpliva in se z nikomer ne pogovarja in nikomur ne ukazuje kako naj dela, za tele nesrečne kužke bom pa takole povedal, škoda da niso ujeli in pogrizli še koga ki je bil tam in jih f....l, pokvarjenci in ti ljudje nam vladajo, grem sedaj za kužke takoj svečo prižgat
Gorenc_09
23. 02. 2010 12.59
gre se zato da so zaradi zavoženih lastnikov psi nevarni za vsakega ki gre mimo njih saj ne veš v koga bodo skočili in ga napadli psi so pač psi če jih ne dresiraš ostanejo taki kot so po naravi ...divji prevzgoja psov je bla nemogoča (nazorno pokazano s tem da so napadli tudi inštruktorico ) zato je edina možnost da se znebimo nevarnosti usmrtitev ... js svoj mnene sm povedu .. pa če vam je všeč al pa ne....
Jožajoža
23. 02. 2010 12.52
pahor in vsa politična elita levih in desnih se je prvi dan (ti psi so najpravičnejši sodnik in krvnik, in škoda, da ni bilo tam več politične elite)hvalila, da je izgubila najboljšega prijatla,tesnega sodelavca in nenadomestljivega žurerja na domačih pasjih zabavah
vedno.jaz
23. 02. 2010 12.52
arcibaldova, gre se za to, da se pač psom preprosto ne postavlja sveč v spomin. Zakaj ni nihče prišel izrazit podpore Megliču, ko je ležal na kliniki? Pa je ČLOVEK. Za PSE se pa ljudem ne zdi škoda časa in truda prižgat svečo? dej no, absurdnost je v nebo vpijoča. mam zelo rada pse in živali na splošno, ampak moeja med človekom in živaljo pa mora bit.
minotaver
23. 02. 2010 12.50
Sploh ne razumem kakšne laži si še lahko privošči tale slovenska elita. Da se nastavljal, da bi se slikal? Pa kdo pri malo pameti bi se sploh približeval trem psom??? Stanislav upam da bo dobil vse in še več kot mu pripada, doživel je strašno izkušnjo in noben denar ni nadomestilo... Razen tisti, ki bi obubožal lastnike... Teh ni več, torej naj plača odgovorni.
X-XY
23. 02. 2010 12.50
Ko se je vse skupaj začelo odvijati, razvijati, razpletati, sem pomisli, da bo na koncu njegova familija tožila državo, ker so mu pse vrnili. Se motim? Je kdo pomisli, da je sestrica tudi tega zmožna, glede na to, kako se obnaša do g. Megliča? Samo, kdo bo odvetnik? Je seznam še dolg?
ledava123
23. 02. 2010 12.47
pri teh svinjarijah je verjetno bila zraven naša smetana. ko govori ta odvetnik . takoj veš da je iztirjenec, saj sploh ust ne odpira , ubogi pes ,se mi smili!!!!!!
dednidol
23. 02. 2010 12.44
Tale Baričevič & CO. so pa res kerlci. Kolk enih mučkalic, da so všečni ubogim psom. "Šta je to u ljudima tužno, da ulaze u tuđa života"
praznakosarica
23. 02. 2010 12.44
Hm... sploh ne vem kaj naj rečem. Ob ogledu tega videa se je v meni prebudil dvom o tem kdo je tukaj bolj pomemben pes ali človek ??? Res je, da v osnovi psi niso nič krivi, da so zaradi psihopatske lastnice ostali nedresirani in da so se obnašali kot kardelo. Ampak če pa povzamemo vse skupaj... da je bila Zora Roter zdravnica in pri svojih 50ih letih zaradi "psihopatskosti"že v pokoju, ko je sicer zdravnik ravno na vrhuncu kariere in da je bil njen partner oziroma kot se je kasneje izkazalo partnerica Sašo Baričević še bolj bolan od nje 1. da si je s pomočjo hormonov spremenil spol 2. da je drogiral in spolno nadlegoval pse ki pa so se mu na koncu le obrnili proti njemu in ga pogrizli do smrti. A s tem da so ga ubili so mu naredili velikansko uslugo kajti po mojem mnenju bi morali tudi njega tako brutalno poškodovati kot so Stanislava Megliča , da bi tudi sam videl kako se je počutil Meglič leta 06 ko so ga takrat napadli še vsi štirje zdaj že tako slavni bulmastifi. Za konec pa samo še lahko povem, da ko sem pod kipom Franceta Prešerna na Prešernovem trgu v Ljubljani zagledal prižgane sveče "v spomin" psom , ki so jih po napadu na lastnika dali uspavati in jih niso surovo ubili kot bi jih morali že takoj po napadu leta 2006... me je spreletela jeza in ogorčenje nad ljudmi , katerim več pomenijo ljudožerski psi kot pa ljudje.... zato apeliram na vse, ki v skrbijo da je Prešernov trg vedno počiščen, da počistijo tudi te sveče preden bo vse skupaj končalo v Ljubljanici IN KAJ PO TVOJE SO KRIVI PSI IN ZAKAJ LJUDJE ZA NJIMI NEBI SMELI ZALOVAT ? Meglic je oskodavan to je res in nisi psi krivi ce ni dobil oskodnine, ce so imeli zavozene lastnike ? Zdaj pa grem svecko prizgat. To kar si napisal je poziv k nasilju ker ce svec ne bodo umaknili jih bos vrgel v Ljubljanici ali kaj ? Kdo pa si ? Po tem kar si napisal si tak kot lastniki teh ubogih zlorabljenih psov. Kaj te sploh motijo svece ? Bolano res.
Gorenc_09
23. 02. 2010 12.30
Hm... sploh ne vem kaj naj rečem. Ob ogledu tega videa se je v meni prebudil dvom o tem kdo je tukaj bolj pomemben pes ali človek ??? Res je, da v osnovi psi niso nič krivi, da so zaradi psihopatske lastnice ostali nedresirani in da so se obnašali kot kardelo. Ampak če pa povzamemo vse skupaj... da je bila Zora Roter zdravnica in pri svojih 50ih letih zaradi "psihopatskosti"že v pokoju, ko je sicer zdravnik ravno na vrhuncu kariere in da je bil njen partner oziroma kot se je kasneje izkazalo partnerica Sašo Baričević še bolj bolan od nje 1. da si je s pomočjo hormonov spremenil spol 2. da je drogiral in spolno nadlegoval pse ki pa so se mu na koncu le obrnili proti njemu in ga pogrizli do smrti. A s tem da so ga ubili so mu naredili velikansko uslugo kajti po mojem mnenju bi morali tudi njega tako brutalno poškodovati kot so Stanislava Megliča , da bi tudi sam videl kako se je počutil Meglič leta 06 ko so ga takrat napadli še vsi štirje zdaj že tako slavni bulmastifi. Za konec pa samo še lahko povem, da ko sem pod kipom Franceta Prešerna na Prešernovem trgu v Ljubljani zagledal prižgane sveče "v spomin" psom , ki so jih po napadu na lastnika dali uspavati in jih niso surovo ubili kot bi jih morali že takoj po napadu leta 2006... me je spreletela jeza in ogorčenje nad ljudmi , katerim več pomenijo ljudožerski psi kot pa ljudje.... zato apeliram na vse, ki v skrbijo da je Prešernov trg vedno počiščen, da počistijo tudi te sveče preden bo vse skupaj končalo v Ljubljanici
Gorazd Tratnik
23. 02. 2010 12.20
robertini15 pol pa ti povej, glavca?!
6-5
23. 02. 2010 12.19
CVIKEL 23.02.2010, 11:41 600 Bričevič in JJ sta bila v sporu zaradi Rimskih toplic,vsi vemo da je bila Janševa želja po maščevanju ob prihodu na oblast zelo močna in kar na svojo roko je prodajal svojih članom državna podjetja in RKC posojal naš državni denar,uničil je gospodarstvo in tajkunstvo je doživelo pravi bum pod njim,vse moči pa je usmeril v nove volitve,ki jih je na srečo izgubil,če ne bi bili sedaj že bankrot......
robertini15
23. 02. 2010 12.15
vsi nekaj cviliti nimate pa pojma kakšno je resnično ozadje vsega tega !!!
Freeeedom
23. 02. 2010 12.08
KERA BOLNCA PA KER MAJMUN JE ŠE TA CVIKL
Marco Brecca
23. 02. 2010 12.08
sonckasta Kdo bi pa kupil to bajto?