Slovenija

Ministrstvo: Ni mogoče govoriti o uničenju, še manj pa o izločitvi dokazov oz. ustavitvi kazenskega pregona

Ljubljana, 13. 07. 2017 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V primeru domnevnega zastaranja v zadevi Janković do pravnomočne odločitve sodišča ni mogoče govoriti o uničenju ali izločitvi dokazov oziroma ustavitvi kazenskega pregona zoper osumljenca, menijo na ministrstvu za pravosodje. Pritrjujejo tudi stališčem generalnega državnega tožilca, da odločitev preiskovalne sodnice odstopa od dosedanje sodne prakse.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Žgajnarjeva se bo pritožila
    02:27
    Iz 24UR: Žgajnarjeva se bo pritožila
  • Iz 24UR ZVEČER: Pravosodni minister o sodnih postopkih Zorana Jankovića
    06:50
    Iz 24UR ZVEČER: Pravosodni minister o sodnih postopkih Zorana Jankovića

Ministrstvo za pravosodje se je danes odzvalo na poročilo Specializiranega državnega tožilstva v zvezi z primerom domnevnega zastaranja v zadevi Janković. "Po preučitvi vseh ministrstvu dosegljivih dejstev in okoliščin ter ob skrbnem pregledu zakonodaje in dostopne sodne prakse rednih sodišč in ustavnega sodišča v podobnih primerih ministrstvo zaključuje, da v konkretnem primeru do pravnomočne odločitve sodišča ni mogoče govoriti o uničenju, še manj pa o izločitvi dokazov oziroma ustavitvi konkretnega kazenskega pregona zoper konkretnega osumljenca," so zapisali.

Ministrstvo za pravosodje pritrjuje doslej izraženim stališčem generalnega državnega tožilca, da odločitev preiskovalne sodnice v konkretnem primeru odstopa od dosedanje sodne prakse. Ne odločbe ustavnega sodišča in ne druge okoliščine po njihovem mnenju ne dajejo podlage za očitek tožilki, da bi se mogla in morala zavedati, da glede na vse dejanske in pravne okoliščine primera zamuja domnevno prekluzivni zakonski rok. 

"Povedano drugače: osumljeni je na novinarski konferenci 11. julija izjavil, da je zakon za vse enak. Tudi zanj. V tem delu ga mora pravosodno ministrstvo, glede na doslej dostopne podatke, dopolniti oziroma popraviti. Zakon je bil doslej za vse enak, prav z njegovim primerom pa se sodna praksa na prvi stopnji spreminja," so zapisali.

Pravosodno ministrstvo zaključuje, da v Jankovićevem primeru do pravnomočne odločitve sodišča ni mogoče govoriti o uničenju, še manj pa o izločitvi dokazov oziroma ustavitvi konkretnega kazenskega pregona zoper osumljenca.
Pravosodno ministrstvo zaključuje, da v Jankovićevem primeru do pravnomočne odločitve sodišča ni mogoče govoriti o uničenju, še manj pa o izločitvi dokazov oziroma ustavitvi konkretnega kazenskega pregona zoper osumljenca. FOTO: Miro Majcen

Na ministrstvu so poudarili, da s tem ne polemizirajo z odločitvijo preiskovalne sodnice, pač pa zgolj pojasnjuje njene posledice in jo postavlja v kontekst preverjanja izvajanja nalog državnotožilske uprave, v okviru prisojnosti, ki jih ministrstvo pri tem ima. Če bo odločitev potrdila tudi II. stopnja, bo ministrstvo nemudoma pristopilo k spremembi zakona, saj bi takšna interpretacija zakonskih določb nesporno in nesorazmerno omejila preiskavo in pregon vseh zahtevnih oblik kriminalitete. Tudi v tem delu torej ministrstvo pritrjuje stališču tožilstva.

"Ne glede na zapisano pa Ministrstvo za pravosodje ugotavlja, da je ta primer ponovno potrdil naša doslej že večkrat izražena stališča, da postopki, tudi ali predvsem predkazenski postopki, ne potekajo optimalno in so - tudi v primerjavi z evropskimi standardi - predolgi, ne glede na dejstvo, ali je sodba na koncu oprostilna ali obsodilna. Tako se na eni strani v očeh javnosti razumljivo ruši zaupanje v enakost pred zakonom in delovanje pravne države, obenem pa je situacija obremenjujoča tudi za posameznike, ki so nesorazmerno dolgo časa v statusu (domnevnih) osumljencev in obdolžencev," še pravijo.

Pomanjkljivosti po njihovem mnenju niso samo zakonske ali finančne narave, ampak obstajajo tako na ravni organizacije dela, kakovosti sodelovanja med tožilstvom in policijo, usmeritev, spremljanja, nadzora in uporabe že dalj časa predpisanih ukrepov za zagotavljanje pravočasnosti in učinkovitosti usmerjanja ter vodenja tako predkazenskega postopka, kot tudi izvedbe sodnega dela kazenskega postopka v razumnem času.

V konkretnem primeru, navajajo, državni tožilki ali vodji specializiranega državnega tožilstva ni mogoče očitati odstopanja od ustaljene in sprejete prakse, ki je pogojena tudi z zunanjimi dejavniki, vključno z odnosom znotraj in med organi odkrivanja in pregona. Obenem pa, po oceni ministrstva, upoštevajoč navedbe v poročilu SDT in druga ugotovljena dejstva ter okoliščine tega primera, ta ni v celoti v skladu s cilji in pričakovanji zakonske ureditve po pravočasnosti in učinkovitosti delovanj ter sprejemanjem ustreznih nadzorstvenih vodstvenih ukrepov s strani vodje tožilstva oziroma vrhovnega državnega tožilstva.

Tudi zato je minister Goran Klemenčič opravil dodatne pogovore z novim generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo in vodjem Specializiranega državnega tožilstva Harijem Furlanom in jima predstavil pričakovanja v smeri sprejemanja ustreznih postopkovnih ukrepov in sredstev, ki omogočajo tudi hitrejši potek postopka in sprejemanje državnotožilskih odločitev. Ministrstvo bo uresničevanje teh ciljev spremljalo in odstopanja od pričakovanih in predpisanih ravnanj skladno s pooblastili tudi sankcioniralo.

Zagotovila, da bodo v okviru pravosodne in državnotožilske uprave aktivno uporabljeni vsi razpoložljivi organizacijski in normativni ukrepi ter sredstva za izboljšanje učinkovitosti zlasti predhodnih kazenskih postopkov, je minister Klemenčič na sredinem sestanku dobil tudi od generalnega državnega tožilca Škete. Ta se zaveda, da je v okviru razpoložljivih normativnih, procesnih ter organizacijskih in upravljavskih možnosti, ki jih ima v obstoječem sistemu tožilstvo že na razpolago, potrebno narediti bistveno več za učinkovitejši potek in zaključek predvsem predkazenskih postopkov, kot tudi sodnih postopkov. "Ravno skozi takšno ravnanje se v javnosti ustvarja vtis in meri učinkovitost delovanja pravne države, s tem pa tudi ugled pravosodja kot celote," so zaključili na ministrstvu.

Šketa: Zoper odločitev preiskovalne sodnice bo vložena pritožba

S sporočilom za javnost se je oglasil tudi Šketa. Kot je zapisal, bo zoper odločitev preiskovalne sodnice v prekluzivnem roku vložena pritožba. Državna tožilka bo v njej podrobno obrazložila stališče državnega tožilstva, da je sklep preiskovalne sodnice o izločitvi dokazov v celoti neutemeljen, je navedel.

Spomnil je, da je kot generalni državni tožilec takoj po nastopu mandata v skladu s predstavljenim programom dela pristopil k pripravi nove politike pregona in v ta namen med drugim tudi že zahteval pripravo analiz o starejših zadevah in obremenjenosti posameznih državnih tožilstev. To bo po njegovih besedah omogočalo natančno ugotovitev zatečenega stanja in sprejetje ustreznih ukrepov tako s predodelitvami državnih tožilcev kot tudi kazenskih zadev znotraj posameznih organizacijskih enot.

Omenjeno bo zagotovilo enakomerno obremenjenost vseh državnih tožilstev in s tem prispevalo k hitrejšemu reševanju kazenskih zadev po državnih tožilstvih, predvsem na specializiranem državnem tožilstvu, ki se ukvarja z najtežjimi oblikami kaznivih dejanj in pregonom teh oblik, je zapisal.

Šketa je sporočil, da bo zoper odločitev preiskovalne sodnice v prekluzivnem roku vložena pritožba.
Šketa je sporočil, da bo zoper odločitev preiskovalne sodnice v prekluzivnem roku vložena pritožba. FOTO: Miro Majcen

Za kaj gre?

V zadevi zoper Zorana Jankovića, kjer ga bremenijo prejemanja podkupnin v povezavi s posli ljubljanskega komunalnega podjetja in pogojevanja službe farmacevtke v zameno za spolne usluge, je tožilka Blanka Žgajnar zamudila rok za vložitev zahteve za sodno preiskavo. Preiskovalna sodnica je zato odločila, da se vsi dokazi, pridobljeni s prisluhi, izločijo, zvočni posnetki pa izbrišejo.

Janković je v sredo poudaril, da ni storil nobenega kaznivega dejanja. "Zakonodaja je za vse enaka. Svojo pošto dvigujem redno, še nikoli se nisem izgovoril glede prihoda na sodišče," je dejal. Spomnil je, da bo septembra minilo pet let od hišne preiskave na njegovem domu in da je bila škoda, ki mu je bila zaradi celotnega postopka storjena, velika. Prepričan je, da bo na koncu pravica zmagala in opozoril, da so bili na jutro hišne preiskave še pred policijo "naključno" pred njegovo hišo že novinarji s kamerami.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (306)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TistoPravo
14. 07. 2017 15.55
+1
Novodobno novinarstvo je eno samo močvirje besedičenja v obliki reklamnega sporočanja. V njem ni niti malo raziskovalnega novinarstva, ki je tako zelo pomemben za obstoj in izboljšanje življenja malega človeka. Vse deluje po metodi, da tudi slaba reklama seveda koristi....da se pa zadevi pride do dna, pa seveda ni interesa. Da se malemu poštenemu človeku razkrije laž in kraja, in da vsi skupaj zaživimo bolj pošteno naprej. Ne, to pa ne. In vi kr sodelujete...v tem močvirju besedičanja. Ste eni ta isti
TistoPravo
14. 07. 2017 08.19
+1
Poleg tega, da imamo v Sloveniji v bistvu samo eno banko, v bistvu samo eno zavarovalnico, in v bistvu samo eno sodišče..imamo tudi samo eno politiko, ki se samo v vaših očeh prikazuje kot zdrava konkurenca v obliki opozicije in koalicije, dejansko pa z roko v roki..vse je povezano, da si ne morete mislit. Če vam to kaj pove, da ko dobite informativno ponudbo z ceno od ene zavarovalnice...pri nobeni drugi ne boste dobili boljše oz.bistveno boljše...potem vam to vse pove. Če va to kaj pove, da trenutna koalicija samo predlaga spremembe v načinu pobiranja prispevka za stavbno zemljišče po kvadratih vseh neto površin in ne več samo po kvadratih temeljne plošča stavbe, opozicijski županje pa to ne glede samo na priporočila in neobvezujoč predlog brez pomislekov da so gurs baze povsem zlagane...vrez vse slabe vesti potrdijo!!! Pred sabo imamo sisteme, v katerih se plačuje kruh za ceno 10 eur! Ker imate v bistvu pred sabo povezane zidove v monopolih...in ki so v bistvu države v državi, in so še hujše od same države saj se nam prikazujejo kot da delujejo v konkurenčnem okolju. Z roko v roki, tako kot lop... znajo! Vi pa nikakor ne spredvidete, wake up people
paracelsiuss
13. 07. 2017 21.57
+3
Po ljubljanskih kuloarjih se bojda šepeta in kot požar širijo osupljive govorice, da se „ po krivem imenovani“ spolni -aktivist in mr. 70% želi oprati suma ne le z zastaranjem, ampak tudi „VSEBINSKO“, zato naj bi tekle v strogi tajnosti priprave za akcijo pod šifro „katera spregleda, ne izpusti „; Pred vsako apotekarco posamično si bo požrtvovalno snel hlače z gatami vred in prav vsaki izpolnil 3 želje, če se mu ob veličastnem pogledu od pričakovanega vzhičenja SAME – prostovoljno NE bodo vrgle v ganljivi in divje strastni objem.....Kdo pravi, da je to izsiljevanje ...... he, he, he, he.....
paracelsiuss
13. 07. 2017 21.56
+6
Je sploh kdo lahko za miljardinko sekunde podvomil o nedolžnosti enega najvidnejših predstavnikov parketar, kaviar, Ferrari samooklicane avant-garde delavskega razreda? …..........Kdo si je sploh drznil osumiti enega največjih sinov naše domovine, sploh zdaj ko je v popoldanskem času požrtvovalni spolni apotekarski aktivist in neusmiljeni borec za delavske pravice, znan predvsem pod imenom Mr.70%! …..Iz dobro obveščenih virov njegova prikupna sinčka na najlepših parkiriščih na svetu organizirata nepozabni “vrečka party”, vabljeni vsi Ljubljančani, lahko pridete tudi tisti ki imate zgolj nekaj centov v žepu, za najlepše mesto na svetu in najlepša parkirišča na svetu je vaš zadnji cent, najslajši cent!... ..he,he,he,he.....
Kollerik
14. 07. 2017 08.58
Kollerik
13. 07. 2017 21.40
-1
zoki rastura konkretno..... :))
staridida
13. 07. 2017 18.58
-5
Zoki čist, kot jutranja rosa...
leond1
13. 07. 2017 20.20
+6
obljestnež da gani para v slovenij zato nazaj v požarjevec
Timy15
13. 07. 2017 18.12
+3
V teh vejah naše oblasti je vse možno in za nekatere naredijo vse,samo da dosežejo svoje.Navadnemu državljanu pa ne morejo pomagati niti do zasluženega denarja.
deratizacija
13. 07. 2017 17.28
+0
Super zakonodaja, če ne vemo niti to, v kakšnem roku je potrebno vložiti zahtevo za sodno preiskavo.
mbtukaj
13. 07. 2017 16.58
+0
Me zanima če Zoki res kaj poko.
oblikovana realnost
13. 07. 2017 16.12
+0
Gutan s Zoranom zgleda prepovedana beseda...
piu
13. 07. 2017 15.45
-5
Velika trgovska podjetja se grebejo, da bi v svoje vrste, za predsednika uprave, zvabila tega tipa in mu dale vsaj 20 jurčkof plače.....
ecnarf
13. 07. 2017 16.03
+4
slos
13. 07. 2017 16.11
+7
Da jih spravi tam...kjer je spravil electr Mercator klm mol Stozice. ..
trumpet2018
13. 07. 2017 15.40
+1
"a nje, nč ni blo, samo preizkusil sem, če dobro vlečejo, nje, če je dobra kompresija pa to. nje "
enxx
13. 07. 2017 15.34
+2
Katera bo nagrajena? Sodnica ali tožilka?
dostojevski II
13. 07. 2017 15.41
+8
Pravijo, da imajo dokaze, da je bila nagrajena farmacevtka.
wolfterier
13. 07. 2017 15.54
+3
Zahteva po uničenju dokazov dokazuje,da dokazi so.To pa enostavno pomeni,da je kriv.Kar pomeni DOB,nje,de...
trumpet2018
13. 07. 2017 16.03
+3
seveda je kriv, pri Hillary so tudi brisali dokaze kot po tekočem traku, razbili prenosnike s kladivi, uničili in razbili 20 iphonov, trde diske pa brisali s posebnim programom, ki ne pusti za sabo nobenih sledi. to so že znane metode levakov, naši so si našli prave vzornike v Hillary in njenih minijonih
vsismosužnji
13. 07. 2017 16.03
+4
seveda matoz je pa zahteval izločitev dokazov katerih sploh ni bilo!!hahahahahahah
dostojevski II
13. 07. 2017 16.05
+3
Tudi Zoki ima baje 5 računalnikov in 10 iphonov. Poudarek je na baje.
vsismosužnji
13. 07. 2017 16.13
-3
sds trobentač verjetno misli na tiste računalnike katere so pred časom razbijali na trstenjakovi,da preiskovalci ne bi odkrili šicljeve svinjarije v zvezi z dutb!!
iGURT
13. 07. 2017 19.01
+1
dokazi dokazi, ja sodobni si me spomnil, matoz je zahteval izločitev dokazov, vmes pa tulil da nobenih dokazov ni... ;)
wolfterier
14. 07. 2017 11.00
+1
Neznane obljube ob neznanem času na neznanem kraju niso dokazi,Matoz jih je hotel rešiti blamaže !
murinar
13. 07. 2017 15.12
+14
Dobro južni lomastijo po Sloveniji z podporo domačih izdajalčkov se ve !
dostojevski II
13. 07. 2017 15.13
-7
Res je. Sodba arbitražnega sodišča in odziv janšitov, ki je bi enak odzivu Hrvatov, so dokaz, da imaš prav. Peta kolona spet jezdi.
noire
13. 07. 2017 15.27
+4
Ne moreš brez JJ? Tukaj je govora o lj. šerifu.
dostojevski II
13. 07. 2017 15.29
+2
Omenil je domače izdajalce. Peto kolono. Ki je pokazala svoj pravi obraz ob razsodbi arbitražnega sodišča.
wolfterier
13. 07. 2017 15.56
+4
JJ je jasno povedal,da smo več izgubili kot pridobili,domači izdajalci pa slavijo odločitev,nje.
dostojevski II
13. 07. 2017 15.58
+0
Hrvati imajo povsem enako stališče kot JJ. Pravijo, da so preveč izgubili, zato sodbe ne priznavajo.
wolfterier
14. 07. 2017 11.01
Samo Janševo stališče ni v korist Hrvatom,a ne...
Skunk Works
13. 07. 2017 15.08
+0
Razumljivo je, da novo zaposliovalno politiko v lokalni samoupravi, najbolj zagovarjajo možje tistih žena, ki so na ta način najbolj napredovale v svojih karierah...vse za družinski proračun, čast in ugled družine,... se ne dajo spodnji komentatorji......
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.10
+3
do kakšnega položaja pa si se ti prebila na trstenjakovi???
Skunk Works
13. 07. 2017 15.15
+0
Seveda se spodnjim tov...pardon komentatorjem, tovrstna zaposlovalna politika ne vidi nič spornega ali novega...navsezadnje so njihove žene že v prejšnjem sistemu na mnogih sindikalnih izletih v družbi vodstvenih tovarišev "pridobivale kvalifikacije" za nadaljna napredovanja v službi, na vse veselje njihovih ponosnih mož.......
Skunk Works
13. 07. 2017 15.30
-4
Poglej, že res, da se ti je oče zapil, zaradi teh maminih nenehnih sindikalnih izletov, ampak, dobila je boljšo službo, in lahko te je šolala, da si postal pismen....vsaka stvar ima tudi svojo dobro plat....
Kollerik
13. 07. 2017 21.39
+0
....hmmm...žene ja.... če samo pogledaš zverjevo, pa urško zalo... pa ono irglco.... same pridobljene kvalifikacije na nivoju.... :))
Uporabnik113089
13. 07. 2017 15.06
+3
Sodnica je jasno povedala: "Gospod "suze liju plave oči" je ukazal uničenje obremenilnih dokazov proti opankarju. Klemenčič lahko le laja v luno!"
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.08
+4
popolnoma vseeno a jih uniči tožistvo ali pa policija toliko časa skriva depeše da se preiskava začne šele čez 2 leti ko so dokazi počiščeni!!
jakec1575
13. 07. 2017 14.58
+4
Ce Zoran ne leti z magistrata smo krivi volivci in Ljubljancani. Ne more biti na mestu zupana nekdo, ki ima toliko tozb in nobene ne izgubi ali dobi. Koliko pa imate vi tozb? Pa tudi trdo delate 40 let. tocno tako. nobene. Kjer je dim, je ogenj. Zoran bo odletel. In cas je, da se Slovenija zresni in da tovrstne politike poslje v zgodovinske knjige, ker nam delajo škodo. država se mora zresniti. ministrstvo je poseglo najvec, kolikor sme v 3 vejo oblasti s to objavo. in pogovori. če sodisca ne bodo dojela, potem bodo odpuscanja. država ni imrpovizirana vaska veselica. dovolj je bilo improvizacij 26 let. cas je darazumni del ljudi spravi v red neurejeno. Osebno pa bi tudi uvedelpomilostitev, za vse JU, ki so izsiljevani s strani mafije zaradi uporabe drog, ce priznajo in izdajo imena dilerjev in mreze. to bi bilo najvecje ociscenje slovenske države.
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.03
+1
Castrum
13. 07. 2017 15.09
+3
daleč od tega da bi ga zagovarjal, ma moramo biti natančni: bivši obsojenec! Zadeva je (na žalost) zaključena in možakar je pravno formalno popolnoma čist.
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.14
-3
ustavno sodišče ni prklicalo obsodbe le izrazilo mneje da bo trpela demokracija če velečastni ne bo šprical vsake seje parlamenta!!!!
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.17
+0
v AO je veljal zakon ki ga je podpisal fraznc jožef da v nobeni deželi ne more nihče niti kandidirati za kakršno koli javno funkcijo ako je v predzakonskem postopku,v sodnem ali pa je bil kdaj prej obsojen za karkoli!!!
Castrum
13. 07. 2017 15.24
+3
postopek je (žal) zastaral, to pa pomeni da je JJ pravno formalno enako nedolžen, kot tisti dan ko se je rodil.
Castrum
13. 07. 2017 15.27
+0
Ne vem, lahko da je res da je v AO tak zakon veljal. Ampak, v enostrankarski politični ureditvi ali monarhiji je tak zakon popolnoma nesmiseln, oziroma je pesek v oči plebejcem. Tak zakon ima svoj pomen samo v pluralni demokratični družbeni ureditvi.
Castrum
13. 07. 2017 14.57
+1
Ha, ha...prava komedija zmešnjav! Danes zokijevi privrženci fanatično branijo zokija, popolnoma enako kot so janševi pristaši branili janeza. Popolnoma isto ! Ha, ha....in kar je najbolj smešno, eni drugim očitajo točno tiste stvari, ki jih tudi sami delajo, oz. so jih delali ...ha, ha....
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.02
+0
a je ivan tudi zahteval spolne usluge???drugače ti pa dam prav!!
dostojevski II
13. 07. 2017 15.12
-2
Je pa ogromna razlika med janšiti in onimi drugimi. Če bo Janković obsojen, nihče ne bo organiziral sponatnih protestov pred sodiščem, nihče ne bo prižigal sveč, nihče ne bo spremljal Zokija na Dob, tako kot so Ivana.
vsismosužnji
13. 07. 2017 15.19
-4
Castrum
13. 07. 2017 15.32
+1
No, prav zoki je bil tisti, ki je prvi "organiziral" mitinge in shode v svojo korist , oh pardon - v korist družbe! ! Dobro se še spomnimo dobro organiziranih množic "trgovk" iz Mercatorja, ki so s solzami v očeh, in v objemu Zokija s tresočim glasom v kamero spraševale: Kaj bo z Mercatorjem , zdaj ko Zoki ne bo več direktor?"
dostojevski II
13. 07. 2017 15.35
+0
Tisto so bile iskrene solze. Še danes trgovke v Mercatorju menijo, na grozo janšitov, da jim je bilo pod Zokijem 2x bolje kot danes.
wolfterier
13. 07. 2017 15.59
-2
slos
13. 07. 2017 14.43
+6
Sodišče v Ljubljani je in bo branil mafijca. 10 propadlih ovadb do sedaj. Seveda se jim krog zmanjšuje in sedaj bi za svohe umazane igre okrivili tožilko. Narod pa mirno gleda in plačuje ta cirkus.
mallonge
13. 07. 2017 14.38
+0
Ali je pravilno sklepanje, da so tudi vse vidnejše uslužbenke v mestni upravi spolno preizkušene z orodjem omenjenega gospoda. Mar zato brisanje dokazov, da se tudi one izognejo sramoti?
srebrnibreg
13. 07. 2017 14.38
+2
vsismosužnji
13. 07. 2017 14.39
+0
tudi v sds ne pride ženska za to ker bi bila pametna!!
mallonge
13. 07. 2017 14.42
-1
srebrnibreg
13. 07. 2017 14.46
+0
Še vedno ne vem o kakšni sramoti je govora.
dostojevski II
13. 07. 2017 14.49
+3
Zakaj se potem oglašaš ?! Če ne izpolnjuješ kriterijev.
mallonge
13. 07. 2017 14.51
-4