Slovenija

Ministrica se je seznanila z vsebino interpelacije. Pravi, da uživa Cerarjevo podporo

Ljubljana, 29. 06. 2015 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki jo SDS interpelira zaradi dogodkov v zvezi z nekdanjim kosovskim premierjem, po srečanju s premierjem Cerarjem ocenjuje, da v celoti uživa njegovo podporo kot predsednika vlade in kot predsednika SMC. Na interpelacijo bo odgovorila v najkrajšem možnem času.

Vesna Györkös Žnidar
Vesna Györkös Žnidar FOTO: POP TV

Poslanci SDS so minulo sredo v parlamentarni postopek vložili interpelacijo zoper ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, ker je po njihovih ocenah neposredno subjektivno odgovorna oziroma vsaj objektivno in politično odgovorna za dogodke, ki so se zgodili v primeru pridržanja nekdanjega kosovskega premiera Ramusha Haradinaja.

Ministrica je po današnjem srečanju s premierjem Mirom Cerarjem pojasnila, da se je uspela seznaniti z vsebino interpelacije. Še preden jo je SDS vložila, pa je od policije zahtevala poročilo v zvezi z dogodki ob pridržanju Haradinaja.

Poročilo bo po njenih besedah pripravljeno predvidoma v tem tednu in bo celovita osnova za pripravo njenega odgovora na interpelacijo. Ključno izhodišče je namreč, kot poudarja ministrica, strokovno in zakonito delo policije.

Ministrica meni, da je policija ravnala strokovno in zakonito

Že ob vložitvi interpelacije je ocenila, da je policija v navedenem primeru ravnala strokovno in zakonito. Ravnanja sodišča, kot je dejala, pa ne more komentirati, vendar po njenem mnenju postopki hitreje ne bi mogli potekati.

Ministrica ima od vložitve interpelacije 30 dni za odgovor nanjo, vendar je danes zagotovila, da bo to storila v najkrajšem možnem času. Glede na poslovniške roke je sicer obravnavo interpelacije pričakovati po parlamentarnih počitnicah oz. v začetku septembra.

Györkös Žnidarjeva je danes pritrdila, da bomo priča še eni interpelaciji notranjega ministra oz. ministrice, ki bo padla v vodo. Tudi predsednika vlade po njenih besedah danes ni bilo potrebno prepričevati.

Tudi koalicijske stranke so ministrici že načeloma izkazale podporo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
29. 06. 2015 22.40
+1
Osebno je bila zame slab izbor za notranjega ministra,a ji v tem primeru dam prav.Ne poznam sistema objave in umika tiralic preko Interpola,a mislim da obstajajo neka pravila glede tega in si jih ne more vsak po svoje razlagati in odločati o njih.
Rosvitaja
29. 06. 2015 22.20
+10
Tokrat,dam ministrci popolnoma prav..SDS oziroma Janša,se naj že končno spravijo delat..če že sedijo v parlamentu
Bojan-F
29. 06. 2015 21.54
+4
Spet pretirana reakcija ... samo popolna ignoranca in glasovanje v Drzavnem zboru ... niti obrazlozitve ali zagovora nebi smelo biti ... samo glasovanje.
Banion
29. 06. 2015 20.59
-5
tale gospa bi morala odleteti že takrat ko so policaji šarili po Certarjevi pisarni brez njegove vednosti a si Mirče ni upal in si ne bo upal niti sedaj čeprav bi bil že zadnji čas da bi našel koga ki bi vsaj malo razumel kaj pomeni biti minister za notranje zadeve
Oskar22
29. 06. 2015 22.23
+5
Haradinajev,prijatel od Janeza...si,naj kr Ivana pelje na Kosovo
putinj
29. 06. 2015 20.14
tole ministrico bi jaz imel v postelji mmmmm ministrica
Indijanez
29. 06. 2015 18.47
+4
un cops je že dobil pohvala?
catterpiler
29. 06. 2015 18.33
-15
Tole ženšče je poklicna sramota.Toliko praznega gobezdanja,lenuharstva,brezvezništva pa še ne.Ta latoya odvetništva v normalni državi ne bi bila niti vrataka ministerstva, ne pa da zabita ruralka to celo vodi.Trdno sem prepričan,da interpelacije niti ne razume in misli da je zapiranje ljudi kar tako.Hohštaplerca in bleferka upam,da boš kmalu zaprta tudi sama,gravža .In da,ni noseča, le nagravžno bajsasta
sinhron
29. 06. 2015 19.07
+14
Tipično SDS-ovsko , psovanje pljuvanje po ljudeh , diskvalifikacije , komprimitiranje , te značilnosti so svojstvene za to sekto , ki jo vodi pravnomočno obsojeni koruptivnež in kriminalec !