Slovenija

Minister se je lotil reorganizacije porodnišnic

Ljubljana, 24. 11. 2010 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vesna Ćurković/U.F.
Komentarji
30

Porodnišnica Kranj se bo priključila Splošni bolnišnici Jesenice, porodniški oddelek brežiške in trboveljske bolnišnice pa bolnišnici v Celju, Novem mestu ali ljubljanskemu UKC. Takšen je načrt reorganizacije ginekološke porodniške službe.

Porodnišnica Kranj se bo priključila Splošni bolnišnici Jesenice, porodniški oddelek brežiške in trboveljske bolnišnice pa bolnišnici v Celju, Novem mestu ali ljubljanskemu UKC. Takšen je načrt reorganizacije ginekološke porodniške službe.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joskobrosko
25. 11. 2010 22.51
nedopustno, sramnotno! Kako lahko kaj takega pride komu na misel? nima res nobenega drugega dela? Treba BO preprečit!
Buena Vita
24. 11. 2010 15.41
LOPOVSKA SKORUMPIRANA VLADA UNIČUJE VSE
zima10
24. 11. 2010 15.10
In zakaj zapret oz. ukinit porodnišnico v Trbovljah, če pa sem hodijo rojevat bodoče mamice tudi iz drugih krajev vse od Brežic, SEvnice, Radeč pa tudi iz drugih krajev bliže Celju in so zelo zadovoljne s celotnim osebjem. Gospod minister, mislim, da bo potrebno drugje pogledat kje se da privarčevati, ne pa na račun novorojenčkov.
korintos1
24. 11. 2010 15.01
Jurgelj: So se zadnjič tvoji v Ljubljani drli, da imate zelo slab zrak. Za dojenčke to najbolj škodi, zato je prav da ženske rodijo tam, kjer se lakše diše. A si videl hudiča: sve se plača, sve se vrača. Sedaj pa boste imeli čisti zrak.
davkoplacevalka
24. 11. 2010 14.58
Ja seveda,je treba vse uničiti,kar je bilo do sedaj dobro narejeno! Je trega kriva recesija al Eu? Katastrofa od države!!!
trava@pinkponk.com
24. 11. 2010 13.32
alinka kako pa veš kaj delajo na jesenicah če si ti rodila v kranju.porodna po moje mora biti v ploščicah saj če bil kakšen drug pod bi bil nehigienski kri se zelo težko spere in opuca .upam se iti stavt da na jesenicah otrok ne stradajo kot jih ti obtožuješ.edino kar se strinjam je da so zidovi res malo prenizki to pa je tudi vse. ravno pred 3 meseci je od brata žena rodila pa ni imela nobenih pripomb ne na nego ne na prijaznost.imela je carski rez in tam bila če se ne motim 5 dni.nisem prepričana.moja prijateljica je rodila v kranju in je rekla katastrofa.tako da vsak svoje.enemu paše tako drugemu tako.da pa jesenice obtožuješ da strada otroke boš pa morala dokazat.mogoče res ne dajejo dodatkov če mati lahko doji.če pa ne more pa sigurno pomagajo. žal pa obstajajo tudi matere ki namenoma nočejo dojiti in imajo mleka dovolj pa pravijo da pa one že ne bodo dojile.to sem jaz sama doživela pred 15 leti ko je mamica zahtevala da se otroka kljub temu da je imela mlek kako vem ker je bila v isti sobi kot jaz pa ni hotela dojiti hrani z dodatki oziroma z umatnim mlekom.ko se mamice pritožujejo jih najprej prašaj če so hotele dojiti.sem pa sigurna da bo vsaka rekla ja seveda sam mleka nisem imela. otroka pa niso hoteli hraniti in so ga stradali.milim da pa to ne bo držalo.če mami nima mleka pomagajo če ga pa ima mi je pa prekelto smešno zakaj bi otrok dobival dodatek če ga mami doji.mislim razložte mi to.
Puppy
24. 11. 2010 13.22
vsak ima pravico izbrat kje bo rodil. In resnično povem, da če bi mogla rodit v svojem kraju (Ljubljani), bi raje rodila doma kot pa v porodnici Ljubljana. Al pa v tujini. Naj rešujejo zafurano državo pa pustijo porodnišnice pri miru. Že tako je nataliteta u ... tistem organu k ne smem napisat, zdej bo pa sam še upadla. Katastrofa.
alinka
24. 11. 2010 12.43
...samo to sem še pozabila dodat zakaj veliko porodnic hodi na Jesenice. Sigurno ne zaradi prijaznosti in ne vem kakšnih for, ampak predvsem zato, ker je na Jesenicah zastonj epiduralna v Kranju je pa za plačat. Jaz sem kljub temu šla v Kranj in vzela EA čeprav plačljivo.
alinka
24. 11. 2010 12.40
Jaz sem par km iz Kranja doma, pa sem šla rodit v Kranj! In puppy ti čisto prav dam-Kranj je proti drugim porodnišnicam hotel. Točno tako je bilo pri meni kot si napisala. Prijazni vsi od porodne, do oddelka. Ko je bil naš mali na pediatriji so me vprašali v kateri porodnišnici sem rodila in ko sem rekla da v Kranju, so mi zdravniki in sestre vsi rekli da hvalabogu, (imela sva težave z dojenjem) ker so tam normalni in dajo dodatek, v LJ in sploh na Jesenicah pa otroka direktno stradajo in nočejo za boga dodatkov dajat, da ne govorim kakšne porodne imajo na Jesenicah...kot bi v klavnico prišel-vse v ploščicah, med porodnimi posteljami pa je samo en nizek zid čez katerega te lahko kdorkoli vidi- sej pravim ni primerjave z Kranjem!
kan777
24. 11. 2010 12.01
Najprej policijsko upravo Krško,sedaj porodnišnico,potem sodišče.......Rodit v NM,CE ali v LJ,bi bila pa huda.Razen,če bo porodnica nekaj dni prej čakala na hodniku porodnega oddelka...saj vemo,da nas včasih tudi preseneti.Mogoče bi šli pa v Zagreb.Je bližje.Včasih so hrvatice rojevale v Brežicah,zdaj bi pa me v Zagrebu.....
trava@pinkponk.com
24. 11. 2010 11.01
jaz ne bom nobene porodnišnice grajala.se mi pa zdi smešno to.kako nekateri hvalite kranjsko sploh tisti ki pridete od drugod.tisti ki pa živijo v kranju in bi tam lahko rodile gredo pa recimo raj v ljubljansko,jeseniško in jo tudi ne morejo prehvalt.zakaj je tako. jaz bi namesto reorganizacije porodnišnic zaenkrat dala komando da nosečnice hodijo roditi v porodnišnico v svojem kraju in ne drugje vem da je to kršenje človekovih pravic odločanja ampak samo tako se bo videlo katero porodnišnico lahko ukinejo in katero ne.tako pa veliko ljudi iz drugih mest hodi raje drugam kot pa v svojem kraju.edino kar mi morali postiti če je res rizična nosečnost in da ta porodnišnica nima take opreme lahko rodi v drugi boljši porodnišnici.vsi ostali normalni porodi pa tam kjer si doma. takrat ko sem jaz rodila drugič so bile porodniče celo iz novega mesta,ljubljane.čudno se mi je zdelo kaj delajo tukaj če pa imajo porodnišnico pred nosom.pa so rekli veste saj bi lahko pa nočem.čudno.
trava@pinkponk.com
24. 11. 2010 10.53
Puppy saj ravno o tem govorim.ljubljanske bolnišnice in porodnišnice tam pri njih si številka ne človek.vse delajo na silo nobene prijaznosti in topline do bolnega človeka.edino kjer sem bila zadovoljna je otroška očesna.tam so pa prijazni in topli. ker v kranju še nisem bila ne morem komentirat.lahko pa jeseniško bolnico in porodnišnico da so ljudje prijazni in srčni.govorim za porodnišnico 15 let nazaj. in za sedaj .pred tem pa obup nesramnost,neučinkovitost-prava katastrofa.popolnoma so bili neinterisirani,ni se jim zdelo povedat recimo kako je otroku.meni je ena mlada tam zabrusla da me nič ne briga kje je moj otrok .otroke so nosile sam ko smo bili lačni drugače pa so bili v sobi.mi smo se pa dolgočasle.da bi nas naučile previjat ni šans rekle so saj se boš doma ampak to je bilo pred 19 leti. ko se je rodil drugi pa je bilo popolnoma drugače.prijaznost vse kar si vprašal so povedali.celo za vice so ble .otroke si imel pri sebi cel dan še previjat in vse kar se tiče otroka so te naučile pa ne morem verjeti da se v treh letih lahko spremeni ogromno in to na boljše.sedaj pa ko je pa še novi oddelek pa pravijo da so otroci pri njih še ponoči.razen če mamica prosi da se spočije ga odnesejo.
JanezNovakJohn
24. 11. 2010 10.42
Bravo Marušič. Generalno reformo pri nadutih zdravnikih ni mogoče izvesti. Zato košček po košček. Upam da bo naslednja poteza informatika, ki naj obsega med drugim razgrnitev zdravstvenih kapacitet, čakalnih vrst in naročanje bolnikov preko spleta. Skratka avtomatizacija, ki bo enemogočala vip in prekinila letanje bolnikov od Z.D. do Zdravstvenega doma
jurgelj
24. 11. 2010 10.38
Kar se tiče trboveljske porodnišnice pa res škoda v kolikor bo to zadevo ministrstvo uspešno speljalo .....spet hočjo zasavski revir uničit....škoda le to,da nemorem uporabit tapravga besednega zaklada saj bi mi z lahkoto zbrisali moje mnenje in komentar......so že dostrkat...
titovka
24. 11. 2010 10.34
ja, ja, lepi časi se nam pišejo ---VRNITEV V SREDNJI VEK---!!!
Puppy
24. 11. 2010 10.29
trava jaz sem rodila v kranju pa sem z ljubljane. v ljubljani si kot na tekočem traku, osebje je neprijazno, celo nesramno na momente. Če otroka ne moreš dojit ker nimaš mleka ti umetnega ne dajo, ne pomagajo prvorodkam pri dojenju, itd. sploh ne bom razlagala umazanij kii se tam dogajajo. v Kranju pa so neverjetni. Prijazni, dobri, radi pomagajo... v 5 dneh ko sem bila tam nisem videla slabe volje, pa tudi sredi noči. Če potrebuješ pomoč jo pač rabiš.. pa ne glede na uro ti stojijo ob strani. Tako da... sram bodi ministra.
Puppy
24. 11. 2010 10.26
Katastrofa! Kranjska porodnišnica je super, ne vem zakaj bi jo zapirali. Da bodo potem še tiste gospodične/gospe hodile rojevat v ljubljano, kjer je že itak ko po tekočem traku. Jaz sem pred kratkim rodila v Kranju in vam povem da je kot v hotelu. Ne morem jih prehvalit. Naj reorganizira svoje plače in plače ki so nad 5000 eur, pa bo hitro denar za revne in ostale.
trava@pinkponk.com
24. 11. 2010 10.23
vsi pravite da imajo v kranju več porodov.ja sigurno jih imajo če pa vsi iz svojega kraja tja hodite roditi.ne razumem imate v svojem kraju porodnišnico recimo novo mesto vi pa greste roditi ravno kranj ljubljana.zakaj.sedaj pa ko bodo začeli ukinjti porodnišnice v vašem kraju je pa panika in hudo.večina med vami pa se je odločila roditi v drugi bolnišnci in ne v domači .jaz sama imam dva otroka in niti na misel mi ni prišlo da bi rodila kje drugje kot v naši.pa če bi bilo sedaj isto bi bilo enako.razen če bi bile kakšne komplikacije ki jih rešijo lahko sam recimo v ljubljani. drugače pa ne.prav bi bilo če bi porodnišnice ostale ampak ker ve mamice hodite roditi ven iz svojega kraja ne glede da imate porodnišnico pred nosem se je zgodilo kar se je. ena driha čez jeseniško porodnišnico da nima visokega standarta oprosti odkar ima nov oddelek je kar na visokem nivoju.pozmam ljudi iz kranja ki je šla raje roditi na jesenice kot v kranj.pravi da prvič v tej porodnišnici ni bila zadovoljna. Pa ne vem zakaj imate vsi toliko čez jeseniško porodnišnico.A mogoče zaradi dveh nepravilnosti takrat pred nekaj leti.kot da recimo se kranjski,ljubljanski,novomeški in ostalih nikoli to ne more zgoditi.malo morgen sam tok so da vse skrijejo pod preprogo,mamico pa podkupijo da je tiho.
dskfgjdlk
24. 11. 2010 09.53
v slovenj gradu naj raje wc-je pa kopalnice porihtajo so še iz pamtiveka,človek se raje ne bi umil kot pa tjale noter stopil,... pa še to škoda da se sestram tam ne da "dobre volje" kupit,ker nekatere so prav "murkaste"
mucek4
24. 11. 2010 09.42
Slovenija je ena velika vas. Od kjerkoli si si v Ljubljani v 2 urah. Zakaj enostavno na stadionu ne postavimo 10 porodnih sob in centraliziramo sistem? //Sarkazem off Predlog je bolan!