Slovenija

VIDEO: Omerzel: Ne gre za leve ali desne, to je borba za denar

Ljubljana, 03. 12. 2013 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Minister Omerzel pravi, da ne bo popustil pod pritiski. Podpirajo ga tako v poslanski skupini kot stranki. Prepričan je, da ga rušijo lokalna elektropodjetja in Darsov predsednik uprave. "To je borba za denar, ki nima veze z levo in desno opcijo v Sloveniji," pojasnjuje.

Minister za infrastrukturo Samo Omerzel je za 24UR razkril, kdo ga po njegovem ruši. Pravi, da lokalna elektropodjetja, ki jih je kot minister želel združiti. Na Darsu pa naj bi ga rušil sam predsednik uprave.

Samo Omerzel
Samo Omerzel FOTO: Kanal A

Investicije v železnice, vzdrževanje za avtoceste in napetosti pri elektriki - veliko področij, veliko denarja in veliko sovražnikov, trdi minister Omerzel. "In tukaj ni ne levih ne desnih. Ne govorimo o politični opredelitvi. To je borba za denar, ki nima veze z levo in desno opcijo v Sloveniji," pojasnjuje. Pravi, da največ denarja preusmerjajo v Darsu, "kjer imamo kar nekaj nepravilnosti in upravo z gospodom Knezom, ki si zelo želi, da mene na bi bilo na tej poziciji". Za 24UR je spregovoril o upravi Matjaža Kneza še bolj konkretno. "Imeli smo enega ponudnika za elektronsko cestninjenje, čeprav imamo v Evropi poplavo ponudnikov. Dobili smo eno ponudbo za 230 milijonov evrov," pojasnjuje Omerzel.

Poleg tega našteje še druge napake uprave. "Imamo nepravilnost s predorom Markovec in imamo nepravilnosti povezane z rušenjem cestinskih postaj," dodaja.

Nadaljuje z železnico, ki bo ob 700 milijonov zaradi cenejšega drugega tira in pa energetiko. "Zbiti želim njihove zaslužke in tudi račune uporabnikov".

Na vprašanje, zakaj je začel o tem govoriti ravno zdaj, ko se glasno govori o njegovem odstopu, pa Omerzel odgovarja: "Seveda, medijsko so zdaj aktualni. Jaz to področje čistim in delam red že kar nekaj časa".

Minister sem zato, da vse te zadeve razčistim. Ne bom popustil pod pritiski. Minister Omerzel

V poslanski skupini in stranki ga podpirajo

Minister Omerzel je očitke glede poslovanja njegovega podjetja Lastinski z državo danes popoldne podrobno pojasnil poslanski skupini in izvršnemu odboru stranke. Oba organa ga podpirata.

Vodja poslancev DL Rihard Braniselj je po srečanju v DZ napovedal, da bo poslanska skupina stala za ministrom. V stranki verjamejo, da bo ta mandat dobro izpeljal in da bo Omerzel eden najboljših ministrov s področja infrastrukture, zato želijo, da na tem mestu vztraja.

V petek srečanje z Bratuškovo

Srečanje z Bratuškovo po Omerzelovih besedah načrtujeta v petek. Premierka je v ponedeljek dejala, da se bo po pogovoru z ministrom odločila, kako naprej, ali pa se bo odločil minister sam. Minister ocenjuje, da je premierka dala korektno izjavo, v kateri ne vidi nobene napovedi.

"Enkrat je treba razumeti, da je pozitivno, če je nekdo na pošten in korekten način v življenju nekaj ustvaril," je še dejal.

Bo Omerzel tretji minister, ki bo odšel?

Vlada je v minulih dneh ostala brez dveh ministrov. Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika iz PS so s položaja odnesle državne subvencije, ki jih je dobilo oz. za katere se je potegovalo podjetje Emo Orodjarna, v katerem ima lastniški delež.

Potem ko je odstopil še minister za zdravje Tomaž Gantar iz DeSUS in so se okrepila namigovanja o morebitni rekonstrukciji vlade, so številni oči uprli v Omerzela, saj njegovo zasebno podjetje že nekaj let posluje z državno Družbo za avtoceste v RS (Dars).

Omerzel se bo v petek srečal z Bratuškovo.
Omerzel se bo v petek srečal z Bratuškovo. FOTO: POP TV

Omerzelovo podjetje Lastinski se je pripravljalo na obnovitev pogodbe z Darsom o rednem vzdrževanju cestno-vremenskih postaj, minister pa je prejšnji teden dejal, da se bodo obnovitvi pogodbe v podjetju odpovedali.

Omerzel je pred prevzemom položaja pred pristojnim parlamentarnim odborom obljubil, da ne bo širil obsega poslovanja z državo in da ne bo podpisoval novih pogodb. Kot pravi, formalno pri spornem poslu z Darsom ne gre za novo pogodbo, saj so ta posel za Dars opravljali že več let.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (148)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Terezinka
04. 12. 2013 10.12
+1
čAS BI BIL ZA IMENA V CELOTNI VERIGI KORUPCIJE. NE TRDIM, DA JE OMERZEL BREZ NAPAKE, DA SO NJEGOVI POSLI ČISTI, JE PA ČAS, DA SE NJEGOVE IN DRUGE PODOBNE "SIGURNE" POSLE Z DRŽAVNIMI FIRMAMI PREGLEDA. UGOTOVI NAJ SE KOLIKO PODOBNI POSLI STANEJO V EU TAM KJER NI PLAČANO Z NESKRBNE DRŽAVNE BLAGAJNE. BARVA DENARJA IN STRAN DENARJA NIMA NOBENE VEZE Z POLITIČNO OPREDELITVIJO IN POŠTENJEM
Terezinka
04. 12. 2013 10.14
+1
Tako kot se lahko pogleda koliko stane navaden aspirin v Nemčini, Avstriji, Švici in Sloveniji se lahko pogleda tudi koliko stane kilimeter ceste, razsvetljave, gradnja železniškega tira, gradnja m2 intenzivnega oddelka in še kaj
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.09
+0
....za kom smo že ,na lestvici korupcije,po tem,ko smo padli še za 6 mest??....za bocvano?...ciprom?...por tugalsko?....
Terezinka
04. 12. 2013 10.15
+0
Iz evidence odkrite korupcije padamo. Prej smo bili neodkrita korupcija
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.04
+1
..in še::::Blagor Ljubljančanom. Župan Zoki trdi in se hvali: Na Molu korupcije ni! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ "Za vse moje sodelavce dam roko v ogenj. Na Mestni občini Ljubljana ... ... ni korupcije... ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ljubljanski župan Zoran Janković tudi javno poziva vse člane senata Komisije za preprečevanje korupcije, dokler so še zaposleni in dobivajo plačo, naj pridejo na Magistrat, pregledajo katerikoli postopek in dokažejo, da obstaja koruptivno tveganje."
Stjepans
04. 12. 2013 11.50
+1
Nevem kako je zdaj, spominjam pa se težav z nekimi zemljišči v smeri Cankarjev vrh, ki jim je sledilo kar nakaj kadrovskih menjav.
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.01
+2
Liljana Selinšek pa se vrača nazaj na pravno fakulteto v Mariboru, kjer je, kot docentka, skupaj z mariborskim medijsko znanim okrožnim sodnikom Zlatkom Dežmanom nosilka katedre za kazensko pravo.
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.01
+2
Mimogrede, na časniku Dnevnik so pravkar začeli intenzivno "nabijati" Gorana Klemenčiča zaradi "domnevno sporne prakse" njegove žene in odvetnice Nine Zidar Klemenčič, kjer naj bi njen soprog kot predsednik protikorupcijske komisije - gledal stran. Nina Zidar Klemenčič pa zatrjuje, da obseg njenih poslov z državnimi podjetji - trenutno naj bi delala le na posameznih pravnih spisih Slovenskih železnic in Petrola - obsega zgolj tri odstotke njenega odvetniškega poslovanja.
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.01
+1
Rok Praprotnik se vrača v novinarske vode, predvidoma na časnik Delo. Po telefonu naj bi ga že poklicala nova odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki, ki te dni zbira svojo ekipo vodilnih urednikov. Praprotnik sicer pravi, da ni bilo še nobene konkretne ponudbe, "priznava" pa, da sta bila z Matejo Babič pred nekaj dnevi tudi na kosilu, ampak kot prijatelja. Roku Praprotniku sicer po veljavnem zakonu o javnih funkcionarjih teoretično "miruje" delovno mesto novinarja v časopisni hiši Dnevnik.
Stjepans
04. 12. 2013 11.52
+0
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.01
+1
Ugibanj sicer še ne bo konec, ker gre za "nepotrjene" informacije, toda "nove službe" dveh članov ter članice minuli petek odstopljenega senata Komisije za preprečevanje korupcije so že bolj ali manj znane. Goran Klemenčič naj bi po prvem marcu postal svetovalec (konzultant) OECD, kjer je bil pred leti tudi član upravnega odbora delovne skupine za korupcijo v mednarodnem poslovanju. Klemenčič je takrat odstopil (to je bilo v času prve vlade Janeza Janše), menda iz protesta, ker je tedanja Janševa vlada hotela ukiniti Komisijo za preprečevanje korupcije.
obiskovalecsmetisca
04. 12. 2013 10.00
+1
česa na tem portalu sicer ne bi prebrali nikoli?? ::
NARAVNOODVAJALO
04. 12. 2013 09.26
+1
9.URA,PA TA KEKEC,BOREC ZA DENAR ŠE NI ODSTOPIL............
SDS_je_poden
04. 12. 2013 09.09
Njegovi izjavi, citiram: "Ne gre za leve ali desne, to je borba za denar" popolnoma verjamem. Ampak tako je že od leta 91, tista megla, levi ali desni je samo za rajo.
MICLA
04. 12. 2013 08.12
+0
ta lakomnež se ruši sam,tudi če ostane minister bo posle predal nekemu svojemu družinskemu podjetju in spet bo denar prišel v njegov žep taki lakomneži se ne bodo kar tako odpovedali takemu denarju ,in on pravi da je to borba za denar ,ta bi se dal j...t za vsak evro.
Tomaž Špendal
03. 12. 2013 22.46
-1
Pokvarjenec brez primere, kar pa ni čudno, saj plava skupaj z Virantom. Dokaz za oba, da s pokvarjenostjo in primitivnostjo, izobrazba nima nobene veze
proletarec1
03. 12. 2013 22.13
+1
G PEDRO OPEKA, JE DEJAL:DELITI JE TREBA PRAVIČNO,ČE PRAV SE JAZ NE STRINJAM Z NJIM, O USTVARJANJU IN NASTANKU, JE ZA MENE ,ON ZELO VELIK ČLOVEK. 0D JANKOVIČA, JANŠE IN PAHORJA B., TEH BESED, ŠE NIKOLI NISEM SLIŠAL. ČAS JE ZDAJ, DA ,K NAM V SLOVENIJO PRIDE, KAK MISIJONAR, DA BO POMAGAL TEM 400000 LJUDEM, KI SO NA PRAGU REVŠČINE.
pedog
03. 12. 2013 22.11
-1
zdej ko so ga razkrikal da hoče spet do miljonol pridit se je p kao začel zgovarjat neki zgine naj lopol jedan če ga pa nebi dobil bi bil pa kr tih mislte da bi sam povedu baraba nič bredna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!js če ga vidm ga bom lastno na gobc dost mam teh lopovu če jih država noče štrafat jih bomo pa sami držebljani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mi nimamo za žvet un se bojo pa norce delal jok brate odpade dost je blo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zdej bo pa padal ni važen kej bo bil gdo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!po lufti hote rajš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NARAVNOODVAJALO
03. 12. 2013 22.09
+2
podpora se mu viša......Menite, da bi moral minister Omerzel odstopiti? da 934 ne 176 ne vem, me ne zanima 149 Skupaj odgovorov: 1259
mackon08
03. 12. 2013 21.26
+3
To je borba za denar je pripomnil, seveda za njegov žep. Lopov eden.
Raspunin777
03. 12. 2013 21.04
+4
MA veste kaj Janša je vsega kriv. On je za to packarijo ! hahaha
gizdalinka
03. 12. 2013 20.42
+4
kje so pa tega našli, pa kaj si vsi delajo norca iz nas.
CRNALUKNJA
03. 12. 2013 20.58
+0
kje si se pa ti našel???????????? kaj sploh hočeš in želiš??
NARAVNOODVAJALO
03. 12. 2013 20.36
+2
temu lopovu dobro kaže-------Menite, da bi moral minister Omerzel odstopiti? da 473 ne 96 ne vem, me ne zanima 84 Skupaj odgovorov: 653
M_teorija
03. 12. 2013 20.38
+1
M_teorija
03. 12. 2013 20.32
+0
Omerzel: Ne gre za leve ali desne, to je borba za denar~~~~~~~~To pa lahko potrdimo mi nevtralni komentatorji!?
Raspunin777
03. 12. 2013 21.25
+0
hahahah nevtralni komentator uuhuhuuu zdej grem pa spat nevtralni komentator haha