Domača scena
Oglas

Minicity Ljubljana je malo mesto, kjer so glavni otroci!

Ljubljana, 13. 01. 2015 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Minicity Ljubljana
Komentarji
0

Če imate otroke, je velika verjetnost, da ste že slišali za prvi interaktivni tematski park v Sloveniji po imenu Minicity Ljubljana, ki je pred kratkim v ljubljanskem BTCju odprl svoja vrata. V njem otroci stopijo v čevlje odraslih in skozi igro na zabaven način spoznavajo različne poklice in se učijo o svetu, ki jih obkroža. Čeprav gre za otroško mesto, pa Minicity Ljubljana nudi aktivnosti za prosti čas z dodano izobraževalno vrednostjo celotni družini.

V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana je 19 igralnih enot v podobi malih hišk, namenjenih otrokom med 3. in 12. letom, najmlajšim pa je namenjen Kotiček za malčke. V njih so na voljo edinstvena igralna orodja, ki so večinoma pripomočki, ki jih pri svojem delu uporabljajo odrasli v svojih poklicih.

Poleg bolnice, gasilske postaje, pekarne in 19 drugih igralnih enot je v malem mestu tudi čisto pravi Televizijski studio, ki je nastal v sodelovanju s POP TV. Otroci se lahko preizkusijo v vlogi voditelja, v vlogi novinarja lahko posnamejo svojo prvo reportažo, kot snemalec poprimejo za kamero ali pa raziskujejo, kaj na televiziji dela tonski tehnik, video montažer, stilist in vizažist.
Poleg bolnice, gasilske postaje, pekarne in 19 drugih igralnih enot je v malem mestu tudi čisto pravi Televizijski studio, ki je nastal v sodelovanju s POP TV. Otroci se lahko preizkusijo v vlogi voditelja, v vlogi novinarja lahko posnamejo svojo prvo reportažo, kot snemalec poprimejo za kamero ali pa raziskujejo, kaj na televiziji dela tonski tehnik, video montažer, stilist in vizažist. FOTO: Minicity
Minicity Ljubljana ni igralnica, saj v mestu ni igral, temveč pravi, delujoči rekviziti, ki jih pri svojem delu uporabljajo odrasli v svojih poklicih.
Minicity Ljubljana ni igralnica, saj v mestu ni igral, temveč pravi, delujoči rekviziti, ki jih pri svojem delu uporabljajo odrasli v svojih poklicih. FOTO: Minicity

AKTIVNOSTI, KI SPODBUJAJO CELOSTNI RAZVOJ OTROKA

Slovensko gospodarstvo in javne institucije so s prispevanjem informacij o področjih in dejavnostih, na katerih delujejo, poskrbele, da sopredstavljeni poklici in aktivnosti kar največji približek realnega sveta. Ekipa strokovno podkovanih sodelavcev pa je njihova znanja in informacije uporabila za razvoj aktivnosti po didaktičnih metodah , kar pomeni, da vse dejavnosti razvijajo miselne sposobnosti, domišljijo in duševne funkcije otrok ter spodbujajo celostni razvoj otroka.To jim tudi omogočajo večjo samostojnost in krepitev socialnih, emocionalnih, spoznavnih in osebnostih kompetenc.

Nada Duler
Nada Duler FOTO: Minicity

»Preko izkustvenega učenja razvijajo fino motoriko, senzo-motorično koordinacijo, prostorsko predstavljivost, kreativnost, spoznavajo količine in številke v povezavi s praktičnim delom, razvijajo logično sklepanje, govorne sposobnosti in skozi druženje z nepoznanimi vrstniki, razvijajo socialne veščine,” je povedala pedagoginja in ravnateljica osnovne šole Nada Duler, ki je sodelovala pri pripravi programa.

V MALEM MESTU VEČ KOT 40 ANIMATORJEV

Otroci vse dejavnosti izvajajo pod vodstvom animatorjev, ki so skrbno izbrani in usposobljeni, da spodbujajo razmišljanje otroka s pomočjo vprašanj, pogovora, sodelovanja v skupini. Pri tem pa animator otrokom pusti, da sami pridejo do dognanj, da sami izvedejo celotne procese – od priprave do pospravljanja – jih spodbuja pri doživljanju uspeha in jim na takšen način pomaga pri osamosvajanju.

Animatorji so opravili tako teoretično kot tudi praktično šolanje, dodatna znanja in širino pa so dobili tudi na šolanju pri podjetjih, ki se predstavljajo v posameznih igralnih enotah/hišicah.
Animatorji so opravili tako teoretično kot tudi praktično šolanje, dodatna znanja in širino pa so dobili tudi na šolanju pri podjetjih, ki se predstavljajo v posameznih igralnih enotah/hišicah. FOTO: Minicity
Kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana je slovesno odprla njegova županja Živa skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.
Kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana je slovesno odprla njegova županja Živa skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. FOTO: Minicity

Poleg ponudbe za otroke Minicity Ljubljana gradi tudi ponudbo za odrasle pod okriljem Središča za starše, katerega cilj je, postati slovenski kompetenčni center na področju starševstva. V njem bodo tako za starše kot bodoče starše na voljo izobraževanja, delavnice, tečaji in svetovanja priznanih strokovnjakov s področij pedagogike, zdravstva, psihologije in več. Starši lahko v Minicity Ljubljana sodelujejo tudi pri igri otrok, skočijo v BTC po opravkih, saj Minicity Ljubljana nudi tudi možnost varstva, ali pa se sproščajo v Minicity kavarnici & slaščičarnici z bogato ponudbo zdrave prehrane ter ob nakupu didaktičnih igrač v Minicity trgovinici.

Minicity Ljubljana je odprt vsak dan v tednu, več informacij pa najdete na Facebook strani Minicity Ljubljana in na spletni strani minicity.si.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni