Slovenija

Medved v Bohinju stikal za hrano

Bohinj, 12. 02. 2008 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
E.Ž./STA
Komentarji
5

Lačnega medveda, ki je v Bohinju teden dni plašil prebivalce, so uspavali in preselili.

V bližini Bohinjskega jezera, v naselju Ukanc, je v ponedeljek zvečer intervencijska skupina za hitro ukrepanje uspavala in preselila medveda, ki je več dni zapored prihajal v naseljeno območje. Stikal je po smetnjakih in iskal hrano, zato so bili domačini in turisti precej vznemirjeni.

Medved
Medved FOTO:

Medveda so prvič opazili v ponedeljek, 4. februarja, na območju Ukanca. Naslednjo noč je medved v Ukancu in njegovi okolici po smetnjakih iskal hrano, to pa se je do 10. februarja večkrat ponovilo. Najpogosteje je stikal po smetnjakih ob spodnji gondolski postaji na Vogel in ob cesti proti Savici.

Sledi so se pojavile tudi na območju posejanim s počitniškimi hišicami, kar je med njihovimi prebivalci vzbudilo nemalo strahu. Medveda so med drugim opazovali z gondole na Vogel, dvakrat so ga videli tudi na cesti Ukanc–Savica. Po besedah očividcev medved v bližini ljudi ni kazal strahu.

Pet let starega in 142 kilogramov težkega samca so v prisotnosti veterinarja uspavali na območju spodnje gondolske postaje. Opremili so ga z ovratnico za spremljanje s pomočjo globalnega satelitskega sistema in prepeljali v gozdove visokega Krasa, kjer je njegovo osrednje življenjsko območje.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jackoo
12. 02. 2008 20.08
sony16
12. 02. 2008 19.43
radmansdorf... Nihče ne bo zbijal šal o bohinjcih.Ne morem vrjet, da nekdo napiše kaj tako neumnega.Groza.To spoh ni smešno.
radmansdorf@gmail.com
12. 02. 2008 18.08
razlika med bohinjko in kravo: bohinjka ima ruto na glavi
david_off
12. 02. 2008 16.44
parefin: A tebe so v šoli naučili oz. te še učijo, da namesto velike začetnice napiše z velikimi črkami kar cela beseda? MRŠ!!! HAHAHAHEHEHEHEHEHAHAHAH HEHEHEH HOHOHOHOHOHHAHAHAHAHAH HEHEHEHEEHEH........MRŠ!!! :)
parefin@yahoo.com
12. 02. 2008 16.15
To je po veliko krajih cisto normalno! ZNAJO ziveti skupaj z medvedi v svojih krajih in jim pustijo da stikajo po smeteh,itd. EDINI problem ki imajo z medvedi je le ta da je razmetano okoli smeti naslednje jutro! Slovenci smo pa seronja enake kot nasi kolegi Italijani! MRŠ!