Tujina
Oglas

Medtem, ko vi uživate na dopustu, skrbi doma za vašo trato on

Lubljana, 29. 06. 2015 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Husqvarna
Komentarji
0

Prepustite delo strokovnjakom… dovolite, da robotske kosilnice Husqvarna Automower® opravijo delo, za katerega so bile razvite – popolnoma samostojno košnjo in popoln izgled zelenice.

Posebej tihe in okolju prijazne robotske kosilnice Husqvarna so bile predstavljene tržišču leta 1995 in so se od takrat razvile v prave strokovnjake, ki obvladajo skoraj vsak vrt. Letos tako Husqvarna praznuje že svojo 20. obletnico robotskih kosilnic Automower®.

Zgodovina robotskih kosilnic Husqvarna Automower®

Kosilnica Husquarna - 3
Kosilnica Husquarna - 3 FOTO: Kosilnica Husquarna

1995 je rojstno leto prve Husqvarnine robotske kosilnice, ki je predstavljala velik tehnološki izziv razvoja kosilnice, ki bi bila kos vsem oblikam vrtov. Preradi pozabljamo, da se je svet takrat šele pošteno navajal na dobo interneta, v enakem času pa je solarna kosilnica Husqvarna že začela svoje potovanje na domačih vrtovih – neodvisna in brez konkurence, kot prva komercialna, samodejna avtomatizirana kosilnica.

Danes, dvajset let pozneje, robotska kosilnica še zmeraj žanje uspehe na različnih zelenih povšinah, tiho in učinkovito ter vam tako privarčuje čas za druge dejavnosti.

Od svojega rojstva je Husqvarna Automower® razvil dvoje, svoje ime in svoje zmogljivosti. Automower® premaguje naklone do 45%, dela vsakodnevno v vseh vremenskih razmerah, ne moti nikogar, saj je izredno tih, opravi tudi z zelo kompleksnimi vrtovi in ga je mogoče upravljati tudi preko mobilne aplikacije.

Inteligentna košnja

Automower® kosi po principu naključnega vzorca – eden glavnih ključev uspeha robotskih kosilnic Husqvarna, ki pomeni, da se kosilnica ne vozi po istih poteh in tako ne pušča sledi koles, ki bi kazile podobo zelenice. Ker kosilnica kosi redno, s svojimi kot britev ostrimi nožki precizno in gladko odreže le nekaj milimetrov trave, zmeraj ko se zapelje čeznjo. To pomeni nenehno mulčenje, saj so koščki odrezane trave tako majhni, da padejo nazaj na trato in delujejo kot gnojilo. Nova funkcija nastavitve višine košnje pri nekaterih modelih omogoča popolno prilagajanje posamezni trati, se pravi, da hitreje kot raste trava, bolj aktivna je kosilnica. Rezultat nenehne košnje in naključno izbranega vzorca je zavidljivo lepa trava, ki ima izgled angleškega tepiha.

Kosilnica Husquarna - 2
Kosilnica Husquarna - 2 FOTO: Kosilnica Husquarna

Pametna navigacija

Omejitveni kabel, ki se enostavno položi ob robovih zelenice in okrog okrasnih gredic, grmičevja in drugih ovir, omejuje področje košnje. Ko položite in priklopite kabel ter polnilno postajo je kosilnica pripravljena za delo. Za še večjo učinkovitost robotske kosilnice, pa ima model Automower® 330X vgrajeno GPS enoto – sistem, ki košnji po naključno izbranem vzorcu omogoča prepoznavanje področij, ki so že bila pokošena.

Varnost

Husqvarna je poskrbela tudi za varnost. Če Automower® dvignete ali če se le ta prevrne, se nožki nemudoma in avtomatsko ustavijo.

Prav tako so odveč skrbi zaradi kraje – če se zgodi karkoli nepredvidljivega, robotska kosilnica s pomočjo GPS komunikacijske enote pošlje tekstovno sporočilo na prednastavljeno telefonsko številko mobilnega telefona.

O podjetju Husqvarna

Husqvarna je blagovna znamka skupine Husqvarna Group. Husqvarna že od leta 1689, razvija visoko zmogljive produkte in uvaja na trg inovacije kot so sistem za nizek nivo tresljajev in avtomatska zavora verige pri motornih žagah, kakor tudi proizvodnja prve robotske kosilnice na svetu. Danes Husqvarna ponuja celoten asortiman kakovostnih izdelkov za urejanje parkov, gozdov in vrtov, ter predstavlja teknološkega vodjo na ključnih področjih: motorne žage, trimerji, sedežne kosilnice in robotske kosilnice. Proizvodi Husqvarna se prodajajo v več kot 100 državah po svetu, povečini pri pooblaščenih servisnih prodajalcih.

Husqvarna Group

Skupina Husqvarna Group je največji proizvajalec strojev za urejanje okolja vključno z robotskimi kosilnicami, vrtnimi traktorji, motornimi žagami in trimerji na svetu. Skupina je tudi evropski vodja na področju izdelkov zalivalne tehnike in eden največjih svetovnih proizvajalcev rezalnih strojev in diamantnega orodja za gradbeno industrijo. Izdelki in rešitve iz skupine Husqvarna Group se prodajajo preko pooblaščenih trgovcev in v nakupovalnih centrih vsem, tako komercialnim kot profesionalnim uporabnikom, v več kot 100 državah.

Kosilnica Husquarna - 1
Kosilnica Husquarna - 1 FOTO: Kosilnica Husquarna
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1