Slovenija

Medijski linč Igorja Šimenca?

Ljubljana, 16. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Roš
Komentarji
0

Igor Šimenc, nekdanji policist in kranjski podjetnik s čistilnim servisom, danes generalni sekretar Slovenskih železnic z luskuzno vilo, sanjskim vikendom in najdražjim mercedesom. Človek z vezami in poznanstvi. Predvsem v LDS. Zaradi objave zgodbe o njegovi domnevno ponarejeni diplomi zdaj trdi, da gre za medijsko gonjo.

Igor Šimenc
Igor Šimenc FOTO: POP TV

Prav vez z Mirkom Bandljem naj bi ga vodila na Slovenske železnice, kjer, to bodo skušali ugotoviti kriminalisti, naj bi imel za svojo izobrazbo preveliko plačo - milijon tristo tisoč tolarjev bruto - in za svoje delovno mesto prevelika pooblastila.

Kriminalisti naj bi odnesli vso dokumentacijo o zaposlitvi Šimenca. Poleg diplome naj bi bili sporni tudi drugi Šimenčevi papirji, kot tudi zapisniki sej, iz katerih je razviden poskus imenovanja Šimenca na mesto sekretarja kar brez javnega razpisa.

Prenova upravne stavbe SŽ brez javnega razpisa?

Kriminalisti pa naj bi proučevali tudi nekatere Šimenčeve posle. Kot smo izvedeli, je sporna prenova upravne stavbe. Stala je kar 115 milijonov tolarjev, brez javnega razpisa pa naj bi jo izvedli podjetji Komin in Alpe Adria Trade. Slednje je od železnic odkupilo tudi Železničarski dom na Pohorju.

Upravno stavbo SŽ naj bi prenovili brez javnega razpisa
Upravno stavbo SŽ naj bi prenovili brez javnega razpisa FOTO: POP TV

Zanimivo je, da sta prav ti dve podjetji družabnika Slovenskih železnic v podjetju AKS ki je od železnic odkupilo 10.000 kvadratnih metrov zemljišča na Vilharjevi ulici v Ljubljani - in to po smešno nizki ceni, 252 evrov za kvadratni meter. Tržna cena bi bila 400 evrov. Kupnina pa mora biti poravnana šele do konca leta 2006.

Je to dobro gospodarjenje z državnim premoženjem? Na železnicah odgovarjajo, da je bil posel potrjen s strani nadzornega sveta in vlade, a spet smo pri Mirku Bandlju, prijatelju direktorja Blaža Miklavčiča, ki mu je posodil celo svojo tajnico Polono Kresnik.

Zasežena dokumentacija naj bi se nanašala tudi na prodajo zemljišč Petrolu na Vilharjevi ulici v Ljubljani in na prodajo počitniških kapacitet na Hrvaškem.

Igor Šimenc se je s pismom odzval na zadnje dogajanje in ga ocenil kot medijski linč. "Svoje delo sem opravljal pošteno in v duhu železničarske pripadnosti ter s tem pripomogel k dobrim poslovnim rezultatom," piše Šimenc. Poročanje o zadevi pa komentira kot 'organizirano medijsko in politično kampanjo'.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou