Slovenija

Med velikonočnimi prazniki bo tudi vreme praznično

Ljubljana, 19. 04. 2019 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Rok Nosan
Komentarji
4

Začenjajo se prazniki in podaljšan konec tedna, ki ga bo marsikdo izkoristil za potepanje in užitke na prostem. V nasprotju z nekaterimi preteklimi leti bo letos vreme aktivnostim v naravi bolj naklonjeno, saj nas bodo razvajali sončni žarki, ki bodo temperature dvignili do 25 stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh bodo večji padavinski sistemi od nas precej oddaljeni, za kar bo poskrbel mogočen anticiklon nad Skandinavijo, ki bo segal tudi nad naše kraje. Takšna vremenska slika bo nad nami vztrajala do vključno ponedeljka, ko bo zapihal jugozahodnik in naznanil spremembo vremena, ki nas čaka po praznikih.

Vremenska napoved za Ljubljano
Vremenska napoved za Ljubljano FOTO: POP TV

Sončni žarki so nas danes pozdravili že kmalu po šesti uri zjutraj. Tudi v nadaljevanju dneva lahko pričakujemo veliko sonca. Ker oblakov na nebu, ki bi zastirali močno aprilsko sonce, skorajda ne bo, boste lahko senco iskali pod krošnjami pravkar ozelenelih dreves. Popoldne bo najtopleje v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 24 stopinj Celzija. Le stopinja manj bo v Pomurju in v osrednji Sloveniji, 21 ali 22 jih bo na vzhodu. Pod 20 stopinj Celzija bo le v alpskih dolinah in ob morju, kjer bo sredi dneva zapihal maestral.

Vremenska napoved za Koper
Vremenska napoved za Koper FOTO: POP TV

Pomlad napreduje v vse višje lege. Tudi na Veliki planini so v zadnjih dneh belo snežno odejo že zamenjali vijoličasti žafrani, ki so spomladi tu prava atrakcija. Nasprotno je v visokogorju še precej snega, previdnost je potrebna predvsem na strmih in prisojnih pobočjih, kjer se zaradi močnega pomladnega sonca nevarnost snežnih plazov čez dan precej poveča.

Veliko planino so prekrili vijoličasti žafrani.
Veliko planino so prekrili vijoličasti žafrani. FOTO: Sandra Milič

Tudi prazničen konec tedna nas bo razvajal s soncem in visokimi temperaturami. V soboto bo najtopleje na Goriškem, kjer se bo živo srebro povzpelo do 25 stopinj Celzija, v nedeljo pa se bodo najvišje temperature preselile na vzhod države. Pričakujemo okoli 23 stopinj Celzija. Razmeroma sončen bo tudi ponedeljek, a bo popoldne že zapihal jugozahodni veter, ki bo poskrbel, da bo vreme po praznikih spet bolj spremenljivo. 

Napoved za več krajev po Sloveniji lahko preverite TUKAJ.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
19. 04. 2019 14.18
+1
Velika noč-Vuzem ni samo verski, je tudi etnološki in kulturni praznik. Ob tem se lahko spomnimo nas ljudi, saj vsakdo izmed nas nosi svoj križ; eni težjega, drugi lažjega. Nisem kristjanka, pa vendarle verjamem, da svet in z njim človek padata pod težo revščine, skoposti, zlonamernosti, neenakosti, trpinčenja....Potrebovali bi novega Mesijo, da bi svet znova postavil na os pravih temeljev. #dobrota
janezpodre
19. 04. 2019 09.40
+2
No Ihanci, na vreme se ne boste mogli izgovarjat, da zarad dežja ne morte v cerkev. Lepo 50 evr v pušico, šunka je tko nezdrava.
fairplayy
19. 04. 2019 08.42
+12
Trg centri ze cel teden pokajo po sivih kot da bo epokalipsa od prenaziranja res
Kliko7
19. 04. 2019 07.01
-13
Gremo smucat na Roglo