Slovenija

Med nepovezane še Zalokar Oražmova?

Ljubljana, 23. 11. 2010 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Nismo več tisto, zaradi česar smo stranko ustanavljali," pravi Cveta Zalokar Oražem, ki resno razmišlja o odhodu iz Zares. Med problematikami, ki kvarijo ugled stranke, v prvi vrsti omenja Teš.

Se bo Cveta Zalokar Oražem pridružila nepovezanim poslancem?
Se bo Cveta Zalokar Oražem pridružila nepovezanim poslancem? FOTO: Damjan Žibert

Poslanci Zares so razpravljali o težavah, ki v zadnjem času pestijo stranko. K temu so jih spodbudile govorice, da utegne vodja poslanske skupine Cveta Zalokar Oražem zapustiti stranko.

"Nismo več tisto, zaradi česar smo stranko ustanavljali. Sem med ustanovnimi člani stranke, in to niso lahke odločitve in niso stvari, h katerim bi lahkotno pristopala," je po sestanku vidno prizadeta novinarjem povedala Zalokar Oražmova. Napovedala je, da se bo o nadaljnji politični poti odločila po razpravi z ožjim vodstvom, zavrnila pa je ugibanja, da naj bi se priključila poslancem DeSUS.

Kaj bi jo prepričalo, da ostane v Zares, je po njenem odprto vprašanje. "Videla bom, kakšna bo ta razprava, kako se bomo resno ukvarjali z našim položajem, ki zahteva resne analitične premisleke in na osnovi tega se bom odločila," je dejala.

Gantar: Poslanska skupina ostaja trdna

Predsednik ljubljanskega odbora Zares Pavel Gantar je po sestanku dejal, da se se v stranki ne dogaja nič posebnega, da njihova poslanska skupina ostaja trdna in da ne vidi razlogov, da ne bi ostala takšna, kot je. Poudaril je, da mu Zalokar Oražmova ni omenila možnosti, da bi odšla iz stranke. "Rad bi videl, da je diskusija tudi med člani stranke del normalne politike, ne pa da je vsaka zadeva takoj napihnjena v razkol," je še dejal.

Zalokar Oražmova: Čas je, da si glede Teša nalijemo čistega vina

Stranko pretresa projekt Teš, poleg tega pa ostale teme širšega pomena, od pokojninske reforme, pozicije stranke v koaliciji, referenduma o RTVS, načina notranje komunikacije in način komuniciranja z javnostjo, je navedla Zalokar Oražmova.

Glede Termoelektrarne Šoštanj (Teš) si morajo po besedah poslanke v stranki "naliti čistega vina", sama pa pričakuje dokaze, argumente in dejstva, da je bil posel negospodaren. Ocenjuje namreč, da so projekt Teš vodili korektno in "do tega trenutka ni bilo izpostavljenih takih kršitev in korupcije, da bi bilo treba tako na hitro poseči v kadrovske spremembe".

Opozorila je, da je stranka v zgodbi o Tešu izpostavljena in se morajo zato pogovoriti, kakšna je bila vloga posameznih akterjev. "Stranka je zaradi tega doživela ogromno kritike in ključni ljudje niso dajali dovolj jasnih pojasnil," ocenjuje. Dodaja še, da je odstranitev direktorja Teša Uroša Rotnika brez zadostnih argumentov stranki povzročila škodo.

V prihodnjih tednih bodo tako morali po njenih besedah razčistiti, "ali je bila stranka oziroma ljudje, ki vodijo ministrstvo za gospodarstvo, pri tem aktivno udeleženi". Stranka se sicer po njenem preveč ukvarja s problematiko energetike, ki sicer zanje nikoli ni bila ključna.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M-teorija
24. 11. 2010 11.27
Nekateri so že malo sumljivi. Vsako najmanjšo priliko izkoristijo za odpiranje šampanjcev.
taubi66
24. 11. 2010 10.34
Jaz pa poznam rešitev za Slovenijo. Izvolimo troedino vlado Šrot, Bavčar, Tovšakova in Slovenija bo v štirinajstih dneh šla v stečaj in s tem bomo odrešeni.
botjabotja
24. 11. 2010 10.18
Ladja se potaplja, miši pa bežijo...
dule100
24. 11. 2010 09.51
Tonček Balonček "Povojnih pobojev še zdaj niso razjasnili" Da res je, še sedaj se ne ve, ali so umrli od malarije, potresa ali vesoljne povodnji. Lahko so pa le naši predniki iz rimskih časov. Nisi pa pomislil, da so lahko umrli od kuge, ki si ji reče komunisti ! Če bi v preteklosti obstajali taki ljudje, ki bluzijo take neumnosti, še do danes nebi odkrili, da se zemlja vrti. No ja, saj za nekatere se pa morda res ne !
dule100
24. 11. 2010 09.38
Volek Saj tudi nočejo da se zadeva Patrija sploh razreši. Vlekla se bo kot zimzelene melodije. Vse je zastavljeno tako, da se stvar vleče v nedogled. Gre za to, da bodo za časa volitev vsi mediji polni Patrije. Primer je na nižjem sodišču, na primeru dela samo ena sodnica, vse v želji, da se zadeva ne konča v za njih v neugodnem času. Zato je iluzorno pričakovati, da bo sojenje končano do konca leta 2012. Ko pa zadeva ne bo več uporabna, bo pa zastarala. Podobno, kot Depala vas. To je način, katerega edino dobro obvladajo. Ni pa čudno, če vemo kdo je njihov učitelj !
Tonček Balonček
24. 11. 2010 09.20
Povojnih pobojev še zdaj niso razjasnili, še proti Ribičilu niso našli dokazov, pa je od taktrat že 65 let in le naivnež bi pričakoval, da bi se pri nas kdaj karkoli, razen izpraznjenih kurnikov, razjasnilo.
volek
24. 11. 2010 09.06
TončekBalonček, tvoji molijo, da se Patria ne razjasni pred volitvami 2012. Še tisti, ki bi želeli voliti SD, bodo po oprostilni sodbi Janši ugotovili kakšne pritlehne laži so uporabili rdeči za zmago na volitvah 2008.
resslovenka
24. 11. 2010 09.00
Ne morem si kaj, da ne pomislim, da si "prebežniki" iščejo stolčke za nadaljne mandate. Kaj je bolj "ne"odgovornega, kot biti pri nas poslanec.
Marko Varga
24. 11. 2010 08.55
je pa zanimivo kako vsi bežijo,ko ni denarja na vidiku..
Marko Varga
24. 11. 2010 08.53
se je pa še enkrat pokazalo kako naiven je Slovenski narod,ki naseda na populizem,Erjavec je vsak dan bolj podoben Janši,oba samo skrbita kako ostati na oblasti..
Marko Varga
24. 11. 2010 08.51
tale bo kmalu še Rupla prehitela po prestopih..
Toribetty
24. 11. 2010 08.49
Zares bom odšla iz stranke Zares !!! Tako je najbolje ...pojdi in ostani doma za borih 229.30 € pa da vidimo kako bi živeli tako kot mora večina ljudi v Sloveniji .
Tonček Balonček
24. 11. 2010 08.47
volek, a mi lahko poveš, kao odlično so povezani desni, SLS in SDS, kajti gre le za dvojček, SNS itak niso uporabni, njihov predsednik ima na vrtu Titovo poprsje in prezira domobrance ter belogardiste. Najprej bodo na dobu seveda tisti, proti katerim so vložene obtožnice, glede na počasnost naših sodišč bo Janša lahko v parlamentu še najmanj en mandat!
mamakura
24. 11. 2010 08.37
le kam bi rada skočila? taki so"njaboljši"
Tonček Balonček
24. 11. 2010 08.17
Za Slovenijo bi bilo veliko bolje, če bi bili vsi poslanci nepovezani! Stranke in njihov način delovanja sta čas in potrebe popolnoma povozilia.
M-teorija
24. 11. 2010 08.14
volek23.11.2010, 19:3913 ~Cveta, ti si urce zamudila. Zdaj je najbolje, da počakaš da se ladja potopi. Ali pa počak na nasvete indijancev nefretete, praška, faconija, TončkaBalončka, M-teorije. Oni ti bodo najbolj svetval~ Če si mogoče spregledal, da ima pri meni GG rumen karton, ki še ni odpravljen, potem te razumem. Je pa res, da je morda ravno zadeva Teš6 tista, ki bo odločila ali bo dobil rdečega ali pa ga bom, če se izkaže, da je šlo le za odlično politično podtikanje, kot v primeru NLB, volil na naslednjih volitvah. Zadeva je res tako odmevno obtožujoča, da jo je treba razčistiti in Oražmova se je glede na razmere pravilno odzvala.
scipio
24. 11. 2010 07.43
kakor je hitro nastala, utegne tudi hitro izginiti. MISLIM ZA_RES. ali pa tudi ne.
Tonček Balonček
24. 11. 2010 07.42
Mogoče bo prestopila v SDS! Tam ni gneče pred vrati!
mladi_cetnik
24. 11. 2010 01.11
če bi mel naši politiki tok vesti kot japonski bi pošteno harakiri v takih situacijah naredli...sam pol bi bli mi že zdavnej brez politikov...in bi nam blo ful lepo....
hint
23. 11. 2010 22.54
TEŠ zagotovo ne kvari ugleda zaresu, ker ga ta že dolgo nima. Zares je stranka političnih zombijev tko kot tudi LDS