Slovenija

'Med letoma 2006 in 2009 ni bilo posebnosti v poslovanju sklada'

Ljubljana, 15. 11. 2011 20.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Romana Jordan Cizelj je zanikala vpletenost v sporno poslovanje Sklada za razgradnjo NEK. Opozorila je, da je Nacionalni preiskovalni urad opravil preiskavo za obdobje, ko je sklad vodila Žnideršič Planinčeva.

<i>"Jasno je, da gre za preiskavo NPU v okviru predkazenskega postopka, ki teče zoper bivšo v. d. direktorico Sklada Ksenjo Žnideršič Planinc."</i>
<i>"Jasno je, da gre za preiskavo NPU v okviru predkazenskega postopka, ki teče zoper bivšo v. d. direktorico Sklada Ksenjo Žnideršič Planinc."</i> FOTO: SDS

Poročali smo, da sta nekdanja gospodarska ministrica Darja Radić in nekdanji član nadzornega sveta Sklada za razgradnjo Nuklearne elektrarne Krško (NEK) Maks Lavrinc predstavila "pravo resnico oziroma dejstva o poslovanju sklada". V zvezi s preiskavo je bila omenjena tudi evropska poslanka Romana Jordan Cizelj, ki naj bi kot predsednica upravnega odbora dopuščala sporne posle sklada.

Jordan Cizeljeva se je na navedbe odzvala in v izjavi za javnost napisala, da je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) opravil preiskavo domnevno spornega poslovanja sklada za obdobje, ko je tega vodila nekdanja v. d. direktorica Ksenja Žnideršič Planinc. Jordan Cizeljeva je še poudarila, da Radićeva v tej zvezi nekorektno omenja njeno ime in zavaja z netočnimi izjavami ter namigi o poslovanju Sklada v času med letoma 2006 in 2010. "Vse notranje in zunanje revizije, ki so pregledale poslovanje v obdobju od leta 2006 do 2009, niso ugotovile prav nobenih posebnosti v poslovanju Sklada," je zatrdila v sporočilu.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vance
16. 11. 2011 10.04
Žalostno,na vsakem koraku kraja državne lastnine, državnega denarja.Res je predvolilni boj,vendar prav ta čas je primeren za razkritje afer,ki so prikrite in za katere ve le peščica ljudi,tista peščica,ki živi od afer in je molk v njihovem interesu.Ko bodo volitve mimo in ko se bodo tile konsolidirali na svojih stolčkih,bo zopet mir do naslednjih volitev,vlekli bodo še naprej visoke plače in dodatke,povrh pa se okoriščali z nečednimi državnimi posli in izčrpavali državo.Ta je že tako koruptivna,da ne mora biti več pravna.
cirenij
16. 11. 2011 09.32
A še ne bo konec teh * Kamor se obrneš same mahinacije in kraja našega premoženja.Pa vsi imajo neke izgovore. In nihče ne odgovarja.
punca08
16. 11. 2011 09.30
se strinham Hipokratka
HIPOKRATKA
15. 11. 2011 22.16
A se že spet Zares oglaša? Podtikanj zgleda da še ni konec. Gospa Jordan Cizelj, dovolj ste študirani in brihtni, da boste razumeli namerna zavajanja. Volivci smo pa tudi dovolj brihtni, da znamo ločiti zrno od smeti in naš glas imate.