Slovenija

Mariborski župan Fištravec podžupanji Petelinovi izdal odločbo o razrešitvi

Maribor, 29. 07. 2016 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborski župan Andrej Fištravec ob izstopu petih svetnikov iz svetniške skupine županove liste ni presenečen. Petelinova se je po njegovih besedah "sama razrešila z mesta podžupanje, saj je odstopila kot članica moje liste, ne da bi me o tem predhodno obvestila".

Andrej Fištravec
Andrej Fištravec FOTO: Miro Majcen

Mariborski župan Andrej Fištravec ob izstopu petih svetnikov iz svetniške skupine županove liste ni presenečen. Izstop podžupanje Melite Petelin pa razume tudi kot odhod s položaja podžupanje, s čimer jo je tudi že seznanil in ji izdal odločbo o njeni razrešitvi, so sporočili z Mestne občine Maribor.

Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in podžupanja Melita Petelin so namreč danes sporočili, da izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca, saj da ne morejo več nemo spremljati, kako se ladja njihovega mesta potaplja, kapetanovi najožji sodelavci pa odpirajo šampanjce v najdražjih hotelih po svetu. Napovedali so tudi ustanovitev nove svetniške skupine Za napreden Maribor.

Fištravec navaja, da je bilo ob razpustitvi koalicije pričakovati dodatne spremembe, zato nad potezo svetnikov ni presečen.

Petelinova pa se je po njegovih besedah "sama razrešila z mesta podžupanje, saj je odstopila kot članica moje liste, ne da bi me o tem predhodno obvestila".

Ob tem je izpostavil, da je imela doslej pooblastila na področju financ, javno-zasebnega partnerstva, infrastrukturnih projektov, investicij in komunale, "zato težko trdi, da ne more biti soodgovorna za stanje v mestu".

Že v četrtek je Fištravec sicer na Facebooku zapisal, da se tisti, ki misli, da v mestnem svetu pritiska tipki za in proti njemu na uslugo ali v škodo, krepko moti. "Gre za mesto in odločanje o zadevah, ki se tičejo vseh prebivalcev Maribora," je poudaril in dodal, da bo za rezultate, ki so odvisni od njega in njegove liste v mestnem svetu, vedno prevzemal odgovornost. "Oceno o tem, kaj so prispevale k dobrobiti mesta druge stranke in liste, ki delujejo v mestnem svetu, pa bodo dali volivci na volitvah," je dodal.

Zdaj že nekdanjim svetnikom njegove liste je Fištravec sicer zaželel konstruktivno delovanje v mestnem svetu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glava2
30. 07. 2016 19.10
+3
ta je pa zmagovalec zlate medalje za nesposobnost!!!
helvecijaner
29. 07. 2016 19.12
+5
V eno oko so ga vstrelili on se pa sedaj še v koleno ! Bravo Fištra,da se nebo še obesil ga rešijo samo predčasne volitve.
wolfterier
01. 08. 2016 16.03
+1
sinhron
29. 07. 2016 16.35
+5
Totemu županu se je čisto sfužilo , peljite ga na oddih na Pohorski dvor !
helvecijaner
29. 07. 2016 19.13
+4
A v obleki na račun meščanov ? A kdo bo pa plačal ?