Slovenija

Iz Maribora preko Dunaja v London

Maribor, 06. 10. 2011 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborsko letališče je po več kot treh letih znova dobilo redno letalsko linijo. Prvo letalo družbe Golden Air je preko Dunaja poletelo v London. Število letov bo s 30. oktobrom okrepila tudi Adria Airways.

Iz Maribora lahko v London in nazaj poletite za 150 evrov. Letala Golden Aira bodo v britansko prestolnico letela trikrat tedensko.
Iz Maribora lahko v London in nazaj poletite za 150 evrov. Letala Golden Aira bodo v britansko prestolnico letela trikrat tedensko. FOTO: Reuters

Družba Golden Air je uresničila napoved in nekaj po 14. uri je prvo njihovo 40-sedežno letalo preko Dunaja poletelo v London. Kot je ob tem dogodku povedal lastnik podjetja in britanski poslovnež Clifford Dachuna, so za Golden Airom meseci napornih priprav na odprtje letalske povezave, čeprav se s prvim poletom njihovo delo in odgovornost do potnikov šele začne. Prihodnjih šest mesecev je po njegovih besedah za družbo odločilnih, saj mora letalska povezava dokazati svojo profitabilnost.

"A mi smo tukaj in zavezani smo k razvoju. Želimo izkoristiti velik turistični potencial Slovenije ter sočasno razvijati tudi naš nov dom – mariborsko letališče. Naš fokus ni zgolj letalska povezava, temveč celotna turistična storitev, in prav na tem področju vidimo svojo veliko priložnost," je dejal Dachuna.

Ker je trenutno zelo aktualna tudi zgodba o prodaji družbe Aerodrom Maribor, ki je sicer v lasti Preventa v stečaju, se je Dachuna dotaknil tudi tega vprašanja. Kot je dejal, je njihova odločitev, da se zavežejo razvoju Golden Aira, sicer člana skupine Golden Air, zato je logično, da se zanimajo tudi za nakup Aerodroma Maribor, vendar je predpogoj, da uspejo z osnovno storitvijo.

Golden Air bo v London s postankom na Dunaju sprva letel trikrat tedensko, nato pa tudi večkrat, za ceno 150 evrov, pri čemer bodo imeli potniki tudi možnost izstopa na Dunaju, a za enako ceno vozovnice. V družbi poleg cenovno ugodne vozovnice kot dodatno ugodnost ponujajo tudi potovanje z do 25 kilogramov prtljage.

Razmeroma mlada letalska družba sicer računa na širitev svojih linij iz Maribora. Tako načrtujejo tudi povezave z Birminghamom, Barcelono in Bergamom, odvisno od ravnanja države, ki bi morala podpisati meddržavni sporazum o zračnem prometu, pa je tudi to, ali bodo v prihodnje lahko leteli celo v Indijo. Ob tem pa opozarjajo tudi na nujnost čim prejšnjega dokončanja novega in prenove starega potniškega terminala na mariborskem letališču.

Tudi Adria bo okrepila število letov

S 30. oktobrom pa vse do 24. marca prihodnje leto pa bo število svojih letov na 15 evropskih destinacij okrepila Adria Airways. Slovenski letalski prevoznik bo iz Ljubljane v zimskem obdobju opravil 163 rednih tedenskih letov, povečal pa bo tudi število tedenskih letov na liniji v Beograd, kamor bo po novem letel osemkrat tedensko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BILI_PITON
07. 10. 2011 15.05
le da omenim, da imajo sosedje Hrvati veliko vecjo povezavo z Londonom in drugimi mesti v EU. V London lahko letite iz Zagreba, Reke, Pule,Zadra, Splita,Dubrovnika in celo Osjeka za piclih 50 Eur
Tonček Balonček
07. 10. 2011 07.35
Zaakj ste pa zamolčali, da se je na letalo vkrcal samo en potnik?
unja1.m
06. 10. 2011 21.06
raje z vlakom,kot iz maribora..
Tonček Balonček
06. 10. 2011 18.26
In kdo je ta Golden AIr, še v poslovnem imeniku ga ni, na njihovi strani ne najdem podjetja, sedeža, odgovorne osebe, ničesar, pa kakšna fantomska firma je to?
agram
06. 10. 2011 16.56
lol..graz - london 80 eur :) pa še prišparaš uro in pol čeprav se moraš peljat v graz...
dajno
06. 10. 2011 16.44
MB - Dunaj 150 evrov? Preden opravim vse formalnosti na letališču v MB in na Dunaju sem tam veliko hitreje z avtom, pa stane me tudi ne 150€!. Cena za MB - DUnaj bi morala biti 20 evrov da bi bila zanimiva.
FeelsGoodMan
06. 10. 2011 16.25
Zih bo velik prometa.
JurijGrmMlajsi
06. 10. 2011 16.07
ČLESTITKE....končno imsamo Mariborčani povezavo z Evropo!
skydrol7
06. 10. 2011 15.16
cestitke Golden air,ciste in srecne oblake ! -:)
wsharky
06. 10. 2011 14.51
... super ... upam, da se bo letalska povezava ohranila in da bo veliko ljudi iz slovenije uporabilo to povezavo za Dunaj in nato v London ...