Slovenija

Manipulacija primera Rožman

Ljubljana, 23. 10. 2007 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Šeruga
Komentarji
94

Premier Janša je dejal, da so politični centri iz ozadja pred prvim krogom volitev kampanjo zmanipulirali.


  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (94)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OrodniK
30. 10. 2007 22.10
Se strinjam viharnik1, pa še v šolske učbenike zgodovine bi mogli priti ti podatki!!!
neo-
25. 10. 2007 13.05
Pustite naj take stvari razsodijo sodišča, ker pranja možganov s komunistično ideologijo smo meli dovolj že 50 let. A še komu slučajno ni zadosti? :-) Predlagam, da sodišča sodijo vsem medvojnim in povojnim klavcem. Pol pa naj še napišejo resnico, koliko so ji poklali eni in koliko drugi, da ne bomo v zmoti. Se strinjate? Pravica za vsakogar! In za tiste ki so klali vemo kje je mesto, a ne? so namreč vedno nevarni za družbo, ker bi lahko isto dejanje še kdaj ponovili!!!
ping
25. 10. 2007 10.43
o jansek jansek
udba@email.si
25. 10. 2007 09.31
Vidim da ste tukaj večinoma AKTERJI 2 svetovne vojne ali pa sami Zgodovinarji , da toliko veste ! Naj berem knjige (levih) ali (desnih) je ??? Vsak je pobijal za svojo stvar in si reševal svojo rit in pobijanje v imenu..je nekaj najslabšega !!Samo pametujete in kažete svojo nestrpnost in verjetno bi bili v vojni prav vi največji zločinci !
pahor?ek
25. 10. 2007 09.24
starmark...s svojimi posti si jih utišal! Bravo!
doki007@email.si
25. 10. 2007 09.01
seveda škodi pedrletu ker se zavzema za to da je rožman nedolžen ,.....!!!!
aka X
24. 10. 2007 23.47
1. preberite si kakšno knjigo o pobojih po 2 svet. vojni in ne verjemite vsem trdim komunistom, ki še danes vlečejo borčevske penzione in živijo na nogi ter branijo svojo rit 2. starmark- popolnoma se stirinjam s tabo glede Danila Turka- glede na to da je bil proti osamosvojitvi, zakaj bi potemtakem volili takega predsednika...pa še za tiste, ki tako poveličujete Kučana...dr.Alojzij Šuštar, žal pokojni ljubljanski nadškof je zelo veliko pripomogel k temu, da se je slovenija osamosvojila, pa njega nikoli ne omenjamo ker je predstavnik RKC. Mislim pa da bi to morali bolj povdarjati, saj je bil eden redkih, ki mu tudi v kriznih situacijah srce ni padlo v hlače in je zelo rad pomagal. 3. ko gre za škofa Rožmana - veliko ljudem je rešil življenje (tudi komunistom) ///med vojno ga je neka verna ženska prosila, če bi lahko rešil zagrizenega komunista ( njenega sina) gotove smrti - in ga je rešil. Ko pa je hotela iti po vojni pričati zanj, ji niso pustili... raje so sami napisali obtožnico... in to je to... Vem, lahko da je sodeloval z okupatorjem, vendar pa v vojni, na kateri koli strani si, podpiraš zlo...da me ne bo kdo razumel narobe... nisem rekel, da je škof rožman brez napak...vem pa, da so mu sodili po krivici in niso bili objektivni
BB96612
24. 10. 2007 23.25
kosir_maks
24. 10. 2007 22.24
Gen.T : Ne sekiraj se ! ne boš zašteku članka in ne bo potrebno dvomit o ničemer ! Sprana glava ni narejena da misli , temveč, da uboga !
starmark@siol.net
24. 10. 2007 22.06
Ne "Gen.T", 1. zakaj naj bi Evropa postala teokracija, saj je ena od značilnosti krščanstva že iz temeljev ločitev Svetne in Posvetne sfere družbe (ali Države in Cerkve) po izvirnem načelu: "Bogu kar je Božjega, Cesarju kar je Cesarjevega" in kar je plemenita PRVA Francoska revolucija ponovno afirmirala, in kar je tudi v tistih časih nastajajoča neodvisna Amerika v svoji božanski Ustavo uveljavila. Vendar Ameriki je uspelo v vseh teh 200 letih, da se je ubranila pred "levičarsko prevaro" in se levica v Ameriki ni nikoli "prijela" za razliko od Evropa. V tem vidim enega glavnih razlogov zgodovinskega "padca" Evrope in zgodovinskega "vzpona" Amerike. 200 letni VZPON Amerike je v veliki meri temeljil na čvrstih temeljih "protestantskih VREDNOT", tako kot je razvoj Evrope in evropskega "kapitalizma" v veliki meri gnal naprej dobrih 300 let ravno čvrst sistem protestantskih VREDNOT. Žal se je ta vir vrednot najprej v Evropi in potem zadnjih 50 let tudi v Ameriki močno IZČRPAL. 2. Ena od temeljnih razlik med krščanstvom ter med islamom in judaizmom je ravno v tem, da je krščanstvo lahko in mora biti NEteokratsko. JUdaizem sploh ne more biti NEteokratski, kar je tudi osrednji problem današnjega Izraela kot judovske države, kjer država judov Izrael sploh nima svoje Ustave, ampak se njeni temeljni zakonski akti sklicujejo neposredno na judovske Svete knjige Talmud in Toro. Judje in njihova država Izrael sploh ne morejo "ločiti" teh dveh sfer, ker bi s tem NEGIRALI samo judovstvo in od judovske države Izrael ne bi več NIČ ostalo. Judovska država Izrael je v svojem bistvu lahko samo TEOKRATSKA. Ravno tako tudi islam zelo težko "loči" svojo Svetno in Posvetno sfero (Državo in Cerkev), kar vidimo v poskusih Turčije na eni strani ter Irana kot drugega ekstrema na drugi strani. Evropa ima samo eno alternativo, to je novo RENESANSO njenih neizmerno bogatih VREDNOT, kar ne pomeni nek "krščanski FUNDAMENTALIZEM" ampak NEsovraštvo do krščanstva, saj je med drugim krščanstvo enkratno tudi po tem, da sprejema in tolerira tudi druge in drugačne , spet za razliko od judovstva in islama, ki DRUČNE praviloma odbijajo izključujejo. Seveda pa ne more krščanstvo sprejemati "drugih-drugačnih" v tem smislu, da ti "drugi-drugačni" izničijo temelje krščanstva, kar se Evropi dogaja zadnjih 200 let in zadnjih 50 let še posebej intenzivno, in kjer smo priča tej patološki evropski levici, ki v svojem patološkem sovraštvu do krščanstav "podpiara" islam v Evropi ne iz spoštovanja in ljubezni do islama, ampak ker v svoji izpriejnosti misli in si želi, da bi tudi s tem škodovala in uničevala krščanske temelje evropske civilizacije. Lp, M.S.
DarthRevan
24. 10. 2007 21.30
Če bi tole zaštekal, bi resno podvomil v neokrnjenost svojega mentalnega zdravja.
kosir_maks
24. 10. 2007 21.27
Starmark : Zelo dober članek ! Bravo ! Za sprane indoktrinirane levičarske glave je to prezahteven članek in tega enostavno ne bodo zaštekale !
DarthRevan
24. 10. 2007 21.21
Starmark, po drugi strani, če bomo forsirali krščanstvo v vse pore družbe bomo postali pa teokracija; in edina teokracija na svetu, če odštejemo Vatikan, je seveda IRAN. A bi radi živeli kot v Iranu al kaj!?
starmark@siol.net
24. 10. 2007 21.17
"matej.rojc", naj nadaljujem pri spodaj zapisanem: - 2.6. in ta tako uvelajvljana Evropa kot "krščanska" Evropa je začela in kmalu postala ter bila CENTER SVETA dobrih 1000 let (civilizacijsko, kulturno, duhovno, umetniško, znanstveno, gospodarsko, politično, vojaško, ... v vseh ozirih). In v tej "krščanski" Evropi, Evropi kot CENTRU SVETA, in edino v tej Evropi se je začela uvelajvljati Renesansa, pa Razsvetljenstvo, Humanizem, kar se seveda ni uvelajvljalo v nekrščanski Afriki ali Aziji ali v Amerikah, ampak v "krščanski" Evropi, kar je kulminiralo v plemeniti PRVI Francoski Revoluciji leta 1789. - 2.7. Nesreča in ZAČETEK KONCA Evrope kot CENTRA SVETA se je začel z DRUGO Francosko Revolucija leta 1791, kar lepo vidimo sedaj po 200 letih z vsem spodaj napisanem, sedaj ko je evropska LEVICA dokončno "mrtva" in se je zgodovinsko izpela. V Evropi in v naši deželici še posebej ta mrtva levica še vedno poskuša nekaj brcati in delati še zadnje možne škode na njen tipični levičarski-sinister lažnivi prevarantski način predno bo dokončno pristala tam kamor sodi, na SMETIŠČE ZGODOVINE namreč. 3. Osebno seveda še vedno verjamem v Slovenijo in Evropo in v njeno nujno novo RENESANSO, preporod, ki bo črpal v številnih studencih prepotrebne plemenite VREDNOTE evropske civilizacije zadnjih tisočletij. V nobenem primeru Slovenija-Evropa NIMA bodočnosti na temeljih PATOLOŠKEGA "sovraštva" do krščanstva, s katerim je evropska levica zastrupljala in uničevala Evropo zadnjih 200 let. Levičarsko zmedena Slovenija je samo marginalni primer današnje Evrope. Lp, M.S.
pahor?ek
24. 10. 2007 20.41
BB96612... tvoja analiza je pravilna! dodal bi samo, da JJ ni zaspal, temveč ima veliko bolj pomembnejše delo kot pa se ukvarjati s temi, ki jih omenjaš.
DarthRevan
24. 10. 2007 20.30
BB96612, samo tako ti povem: Na FDV predava recimo Janko Prunk, tam je predaval Miha Brejc, pa še kdo. Sama komunajzarska gamad, prav gotovo :P
BB96612
24. 10. 2007 20.28
Res je Rožman. Kaj je z njim? Narodni izdajalec. Prav, ni problema, niti me ne zanima, bolj me zanima kdaj je ta gonja prišla na plano! Se pravi pred predsedniškimi volitvami! Zakaj? Komu to škodi. Ker je tema zelo versko naravnana je najbolj verjetno, da škodi Peterletu. Kaj je Peterle naredil v tem primeru. Naredil je predvolilno napako, ko se je distanciral od samega sebe, da nebi to versko nalepko pripisali ravno njemu. Tako se je umikal vprašanjem v zvezi z vso tematiko pol pretekle zgodovine. Kdo je na zgubi. Peterle. Zato tak slab volilni rezultat, ker se volilci niso mogli poistovetiti z njim. Kdo je dal to zadevo o Rožmanu ven. Ustavni sodniki. Zakaj ravno ob tem času. Zato, ker je bilo naklučje? Itak, to bo kdo verjel. Kdo imenuje ustavne sodnike? Predsednik Drnovšek. In krog se zaključi seveda v korist levice. Novica o Rožmanu je zunaj. Kdo razpolaga z njo. Novinarji. Kdo so novinarji. Študentje FDV fakultete. Kdo je ustanovil FDV. Stane Dolanc. Kdo je bil Stane Dolanc. Bil je šef partije. In smo spet tam in krog je sklenjen. Pop tv je pa le lovka FDV-ja. Niti ni naključje, da si je FDV zagotovila svojo oddajo na kanalu A, v kateri že vsak mozoljast študent komentira politična dogajanja in si drzne presojati ljudi, kljub temu, da nima več kot 2 možganski celici in je brez političnih izkušenj. A očitno je to tudi dovoljeno pri nas. FDV dobro uči svojo mladino! Da o bobnenju ob vsaki novici niti ne govorim. Pa četudi se je sosedov Jože usxxx kot že dolgo ne! Nisem si predstavljal, da je to sploh lahko mogoče, da se v ozadju še vedno nekaj plete. Trenutno je vse skupaj tempirana bomba saj so se levičarji dogo časa pripravljali na udar. Bili so predolgo tiho. In začetek je naznanil Golobič - verjemite, to bo še vroče. V glavnem Janša je zaspal, ali pa se mu ne da več. Težje je premaknit družbo, podsisteme, kot si je predstavljal da jih bo lahko, zato je imel Jambrek prav, ko je rekel, da slovenija rabi še en mandat za dokončno sprostitev slovenije.
origano.dm@gmail.com
24. 10. 2007 18.53
temacni | 23.10.2007 | 22:30 Prav imaš!
pahor?ek
24. 10. 2007 17.59
doki...partizane in komuniste bi lahko imenovali "OKRVAVLJENI VITEZI" Zakaj, to veš sam. Rožman je bil rehabilitiran ob primernem času in uporabljen za manipuliranje! Povej mi, zakaj lahko vsa civilna združenja podpirajo svoje kandidate, SStanovnik v imenu ZB brez pooblastila članstva kriči koga bo podprl, KC kot del civilne družbe pa ne. Tudi Lukšič lahko politično preverja Cerkev...pa nič....ne porečeš, celo upravičuješ to dejanje. Peterleta obtožujete, da bo dal Cerkvi ves denar! Kakor da ga ima!?!? KAJ PA TURK? Zakaj ni šel Türk v diplomatsko službo kam drugam? na Kubo, Irak, Venezuelo, ali vsaj v Rusijo?
doki007@email.si
24. 10. 2007 16.53
sploh ne vem zakaj je sploh kandidiral PEDRLE za predsednika ,......!!!!! enim vidm se je že odtrgalo ,...kot je SRTARMARK ,.....!!! JA RES JE ,....ROŽMAN JE BIL IZDAJALEC PA NE SAM ON ,....ŠE VELIK DRUGIH TAKIH KOT ON ,.....!!!!!