Slovenija

Malomarni in kruti ljudje

Ljubljana, 21. 05. 2010 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čas dopustov se hitro približuje in ker lastniki nočejo ali ne morejo najti nikogar, ki bi med njihovo odsotnostjo skrbel za štirinožne prijatelje, jih pustijo kar ob cesti ali pa na bencinskih črpalkah.

Čas dopustov se hitro približuje in ker lastniki nočejo ali ne morejo najti nikogar, ki bi med njihovo odsotnostjo skrbel za štirinožne prijatelje, jih pustijo kar ob cesti ali pa na bencinskih črpalkah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

WikiX
26. 05. 2010 23.12
-1
HAHAHA, navalilo je društvo pesopatov na rehabilitacijo s forumom, kjer eni drugim utrjujejo vero v pravljični svet, realnejši od realnosti same. Zakaj že? Pa ni tega, je le narava in naša človeška civilizacija, polna pohlepnih lažnivcev, pod kontrolo raznih represivnih organov,, Sove ter drugih profesionalnih, nasilnih lažnjivcev. Menda ne mislite, da lahko kar na vsakem tranku odprete zavetišče za živali, se dogovorite z občino, pridobite licence, odprete firmo, plačate davke, pa to. Za kaj takega, morate poznati veliko in "pravih" ljudi, ki bodo videli svoj interes. In za represivno državo ni lepšega, kot navidez nedolžne, usmiljene organizacije, kjer stare možače, ki jih je zapustila deviška lepota, furajo biznis, preprodajajo razna "zdravila", nabirajo okoli "označene" živali ter šuhtajo prikrite psihote v akcije, kot so zalezovanje, vdori v zasebnost, ugrabitve,... Vedno se sliši le njihova stran, zanimivo, kot da bi par očitnih primerov opravičevalo vse, tudi skrajne ukrepe proti "stigmatiziranim" izbrancem, ki nimajo kaj govoriti. Ker je nekdo tako rekel in je itak tako, čeprav se tolikokrat smeje še zadovoljna, zdrava in nič kaj mučena žival. Dokler ne pride do birokracije ter raznih pravnih in strokovnih služb, ta potem (ne)pristransko odločajo, kot so odločili pri Baričeviču, ne? Koliko je še tega in zakaj mislite, da ne morejo vsakemu vzeti ali vrniti domačo žival kar izpred doma, če je na videz vse tako samoumevno in tega nihče ne preverja? Tule točite krokodilske solze, zavetišče pa za državo pobija ter koncentrira izbrane živali, potem pa še pljune neko cifro, koliko denarja da so dolžni, za svoje komunalne oziroma tajne storitve, s katerimi kontrolirajo ta segment družbe. Nimam nič proti zavetiščem, vendar je treba ločiti pleve od zrnja, ker se nekdo igra z življenjem ter zlorablja, se okorišča s čustvi občutljivih ljudi in družin.
WikiX
26. 05. 2010 22.47
Noska, česa te je groza, vse "moje živali" so bile zdrave, vesele ter nadpovprečno socializirane, čeprav te niso ubogale, prosile za pomoč, oziroma brez tvoje neobstoječe, neargumentirane kritike ter instant nasvetov? Me res zanima, če "vaša" žival stoji za vašp moralo, je ono srečno in zadovoljno s svojim življenjem, ali si le ti zadovoljna, ker te hvalijo sosedje, vedno pripravljeni na hvalo? Videl sem namreč mačke, ki so vztrajno gladovno stavkale, ker je v trgovini zmanjkalo viskasa, "zavržen" sosedov maček pa je le zadovoljno predel na gredi in se skoraj kotalil, od vseh pregriznjenih mišk, ki jih je začinil z golobjo zaseko. Za mojo živalco, si je med dopustom vzel čas sosed, ko sem se vrnil, je bila za pol kile težja. Tudi, če bi cel dan pozabil, bi potem pač čistil, kot so čistili starši za nami, kadar so se malo zamudili, mi smo imeli pa ta čas žurko. To nima veze z zadeto, prazno glavo, ki bi v nekem trenutku, tudi lastnega dojenčka pozabila na prižganem šporhetu, potem pa ga mesece iskala po diskotekah. Poglejte malo naokoli, z vašimi sokoljimi očmi, morebiti ob silnih obupanih klicih na pomoč kanarčkov, psov in mačk, zavohate tudi otroško cviljenje, čeprav so sosedovi že več dni zdoma. In da, tudi zavrženi berači, ki jih srečujete na cesti, čutijo ter tudi govorijo, niso pa ravno luštkani in za cartat.
WikiX
26. 05. 2010 22.37
strogof, se strinjam, prav to je ogledalo realnega odnosa družbe. Zato okvirna primerjava s koncentracijskim taboriščem, z ustreznim pogledom na življenje, s katerim so tam tako vzgajali ter zdravijli "bolno" družbo. Videl sem namreč preveč ljudi, ki danes živijo slabše kot večina živali v okolici in glej, ista ignorantska, lažnjiva ter hinavska logika velja za njih, kako jih obravnava družba. Živali ne govorijo, ljudje pa, vendar jim v tako moralno zveriženem svetu, to prav nič ne pomaga. Več bi dosegli, če bi mahali z repom ter nastavili tazadnjo. Malomarni in kruti ljudje, ha, najprej sem mislil, da gre za socialno ali druge javne službe. Saj res, kam izginjajo vsi ti reveži, ki jim je ta krivična ter dvolična družba uničila življenje in se nimajo kam pritožiti ali vsaj povedati svojo zgodbo, ker jaz ne srečam več vsaj tričetrt občanov?
WikiX
26. 05. 2010 22.09
zonica, a ti hodiš v službo pobirat kose človeških teles iz obližnjega grmovja ali kaj te je zapopadlo? Pusti ljudem, ki se čutijo za to poklicani, da opravljajo svoje delo, predvsem pa se nauči ločiti svojo domišljijo, pa če je še tako pravičniška, luštkana in pravljična, od narave oziroma realnosti. Namesto koncentracijsko taborišče, bi lahko rekel tudi "Janko in Metka za živali", ker v tem slogu piše na prospektu, v resnici pa jih tam večino čaka industrijska smrt. Še posebej, če niso luštkane ali fotogenične. In brez skrbi, kadar gre za "moje", se primerno osebno izpostavljam, živali pa mi bodo zagotovo posredno hvaležne, če bom s svojimi komentarji spodbudil vsaj kakšno misel, v sicer praznih, od raznih kemikalij prečustvenih bučah. Tudi Baričevič se je osebno izpostavil, sedaj pa si predstavljajte ravno obratno, da so ugrabili krotko žival dobremu lastniku. Zakaj se vam zdi to nemogoče, a ker si ne znate zamisliti, da lahko to obstaja? Kako je potem mogoče, da zavetišča najdejo zdravo in pametno žival, odlično socializirano, da se lahko igra tudi z otroki, da ne dela nesnago,... Menda je jasno, koliko let traja takšna dresura in kdo res verjame, da se je lahko takšna žival kar izgubila, da je nihče ne išče, ko je tako dobro negovana in je imel z njo toliko dela? Se vam zdi, da sem veliko zapisal? To ni še nič, čakam samo še na eno samo informacijo, potem boste videli pisanje, pa ne samo na forumu.
WikiX
26. 05. 2010 22.00
COME.ON, jaz pa tebi privoščim en sam dan dela v navadni, pravi štali, da spoznaš, od kod tvoja vsakodnevna hrana. Si kdaj v življenju res osebno skrbel, za bolanega in zavrženega človeka, ali to po tvojem ne obstaja? Nekateri se namreč lažje identificirajo z boemsko mačko, ki poje romantične pesmi v mesečino, se vabijo na zmenke, si pišejo sporočilca na Facebooku ali premetenega Lessija, ki živi le in zgolj, da reši gospodarja. Kot sem zapisal, za deset evrov dobiš primerno osnovno hrano za manjšega psa, za vsaj nekaj mesecev. Polij gor malo omake ali najcenejšo ribjo konzervo, pa si za pseto car! Če vas je več, veliko kuhate ali ste celo v gostinjstvu, bo maziljeno pseto, itak videlo bolj malo briketov, pa več govedine, svinjine ter obrezanih kosov pršuta in podobno. Podatek za palčke in zoofile, notranji organi psa ter drugih živali, kot tudi duševnost in ostalo, so bistveno drugačni od človeških! Koliko pa mislite, da stane hrana za človeka, na Rdečem križu? Tako je, košček tablete proti zajefdalcem na leto, zadostuje za manjšega psa, v primernem okolju, pa še to bolj za preventivo. Zdravo človeško okolje, je zdravo tudi za psa in menda poleg pomirjeval, ne filate otroke še z biološkimi strupi, ki v manjših količinah ubijejo le male zajedalce, v večjih pa položijo tudi človeka!
WikiX
26. 05. 2010 21.47
Froscha, tako je, razen ko zatavajo v človeško okolje. Takrat potrebujemo profesionalne, odgovorne službe, ki za to primerno poskrbijo. Brez odvečne patetike, kaj šele ostalih "dejavnosti", ker življenje ni nobena šala, vendar je treba prej storiti vse, da se najde morebitnega lastnika, ker gre za izgubljenega družinskega člana. Smisel družbe je ravno ta skrb, zato se v teh dejanjih zrcali morala naše skupnosti. Verjemite, kar lahko storimo živalim, lahko tudi ljudem. Večinoma pa živalce tavajo okoli, predvsem ko se parijo. Včasih pridejo tudi med mestne bloke, malo ovohavajo naokoli, potem pa se, osrečeni ali ne, klavrno vrnejo domov. Pasje življenje, kaj češ. Pri mačkah je še huje, saj se redko kateri vrne domov, s celim ušesom ali smrčkom, čeprav je bil zverinski boj verjetno jalov, ker so okoli navadno kastrirane ter zaradi tega nezainteresirane mačke. Ampak to še niti najmanj ne pomeni, da jih lahko ali celo 1moramo vse pobiti. Čeprav ni fer in se sliši mogoče smešno, si upam trditi, da je veliko odvisno od živali same. Vsekakor si vsako živo bitje zasluži priložnost in osebno verjamem, z izjemo res zelo, zelo posebnih okoliščin, da je vsak trenutek življenja neprecenljivo dragocen. Ni na nas, da sodimo, kakšno je to življenje ali da si celo arogantno jemljemo pravico odločati o njegovi usodi. Hrana je stvar preživetja naše vrste, industrijsko ubijanje pa poleg številnih zlorab omogoča tudi skrajno krutost. Veste, številne živali so zgolj omamljene, te substance pa ne primejo vedno enako, ko jih žive stresejo in se žgejo v krematoriju. Vse je odvisno od človeka in še posebej, če tega nihče ne nadzira, niti javnost ne.
WikiX
26. 05. 2010 21.07
informacija, kako to misliš oziroma veš, res še nisi srečal drugega človeka kot mene, bi rad izpadel pravičniški in pameten ali pa le pomagaš amazonkam? Poznajo prave ljudi, a ne? Tako je, človek JE najnevarnejša, kot tudi najbolj okrutna zver na svetu! Saj res, zakaj nekatere ženske tako rade režejo penise in maternice? Navalite fanatiki, pridite v ordinacijo illiillliiili, da vam odrežemo spolne organe in boste srečni, kot vaše žive igračke. In ne pozabite, življenje vedno najde pot!
informacija
25. 05. 2010 15.46
iliiiiii ti si res illll,ali *!!! Po primeru iilija se vidi,da je človek največja pošast kaj obstaja na svetu!!!!
maculja
23. 05. 2010 15.30
illiillliiili na toliko nebuloz, kot si jih v zadnjem postu navedel se mi tudi odgovarjati ne da. Očitno nimaš pojma o ničemer, še o skrbi sam zase ne, kaj šele kvalitetni skrbi za žival ali odgovornosti človeka do nje. Čipiranje živali je pač obvezno, ker tako nalaga zakon, povodec prav tako, ker tako zopet pravi zakon, enako velja za cepljenje in nadzor živali pa če se s tem strinjaš ali ne, tako pač je, kot je obvezna registracija avtomobila in uporaba varnostnega pasu med vožnjo.
žžžžžžžžžžžžž
23. 05. 2010 08.53
če prav razumem, po tvojem bi mogli vse zapuščenčke pustiti kjer so in da se znajdejo sami? hahahahahahahahahahahahaha surp si res:) upoštevaj nasvet COME:ON-a
COME.ON
22. 05. 2010 23.59
Ti, ki se tukaj imenuješ iiiiii ali kakorkoli....tebi bi pa naložila en dan, samo en dan dela v zavetišču, kot je Horjul. Pa potem komentiraj. Ker tole tvoje pisanje sploh ni komentar, ampak navadno drekanje. Zaradi takih, kot si TI, je kakor je. In BTW, če futraš psa s hrano za 10 € in s pomijami, ter misliš, da ena tabletka proti glistam zatostuje za par let...tole ne drži vode. Pa če se razpočiš tlele.
Enesa Markovi?
22. 05. 2010 15.18
iiiiiii-enkrat so me brisali,pa mi je vseeno če me še enkrat....se zavedaš kaj govoriš?Boš ti po cestah mrtve pobiral-a?Boš?In prosim,bodi toliko ozaveščen-a,in se ne skrivaj za skrito identiteto,pojdi direktno gor k ljudem katere javno blatiš in jim to povej v obraz,pojdi tja in se sooči z realnostjo,saj imajo uradne ure,spoznaj se z našim,njenim delom,ko vse vidiš,si ustvari mnenje.Potem pa mirne duše piši o taboriščih in ne vem še o čem.Poanta vsega tega je,da je človek tisti,ki je žival pripeljal do tega stanja,ker ni skrbel zanjo in ne omenjeno "taborišče"kjer čaka nov dom.Naredi uslugo živalim in se umakni iz komentarjev in daj možnost,da se kdo odloči po svoji vesti in ne po tvoji logiki.
strogoff
22. 05. 2010 12.34
tako kot delajo z ljudmi v tej državi, tako delajo tudi z živalmi !! _ _ _
Noska
22. 05. 2010 12.26
iiiiiiii; in takšni kot si ti imajo živali? Groza me je.
WikiX
22. 05. 2010 11.15
-1
Momiji 22.05.2010, 10:15 Zakaj bi bil pes v zavetišču celo leto, saj to ni njegov dom, zakaj se je sploh znašel v zavetišču? Je bil ugrabljen? Videl sem polna stanovanja ali avtobuse, polna so bila tudi koncentracijska taborišča, zavetišča pa imajo navadno zapolnjene kapacitete po potrebi, kot bi bilo vedno enako število zavrženih živali. Vprašanje je, čigavi in kakšni kriteriji določajo, kdo bo živel ali umrl, a srčkanost? Hrana za človeka, znese pri nas letno 500 eur, od česar je še ljubljenček deležen kakšnega obroka. Živali se navadijo na določeno hrano, sploh wiskas in podobno, ki ga v naravi ni. Briketi za psa stane vreča kakšnih 10 eur in če jih mešaš s pasjimi špageti ali podobnim, je to dovolj za mesece. Kjer imajo več živali, kuhajo več obrokov naenkrat, podobno kot za ljudi. Živali nimajo zdravstvenih domov in podobnega, zdravijo se same in to bistveno hitreje od ljudi. Seveda imamo zato organizirane primerne zdravstvene službe, vendar predvsem za domačo živino, ki je naša hrana. Tudi zdrav človek zboli, če mu kdo reže kose telesa ter podtika kemikalije, ker misli, da je igrača ali junak iz TV. V resnici stane tabletka proti zajedalcem par evrov in zadostuje za par let, če je žival čista in v zdravem okolju, je mogoče sploh ne potrebuje, ostalo pa še manj. Podobno velja za "obleko", sicer odvisno od živali, vendar najboljša ovratnica je pleten kos volne ali podobnega najcenejšega materiala, ki žival najmanj moti. Dobro socializirana žival je na vrvici le toliko, da jo lahko gospodar vodi, včasih je celo bolje, da se lahko strga, če je treba. Igrače za živali raje sploh ne omenjam. Nastanitev v hotelu za človeka, znese kakšnih 100 eur na dan, baraka na zapuščeni zemlji je lahko zastonj, živali pa se najbolje počutijo doma, v naravi. Dobiček nastane, ko nekdo nekaj ovrednoti, česar je v naravi na pretek in povsem zastonj, za to pa prejme denar. Pravo vprašanje je, s čim se še ukvarjajo zavetišča, če poleg storitev ugrabitve ter raznih artiklov, ne prodajajo še droge, ker tu je tudi velik dobiček. Obstaja pa nekaj, čemur pravimo kvaliteta, ta ima res ekskluzivno ceno, vendar nima veze z zavetišči. Kdor hoče, da bi bila njegova žival podobna človeku, je nor, prav tako tudi tisti, ki sprejme odgovornost za žival, potem pa ne poskrbi zanjo. Na srečo smo ljudje socialna bitja, moramo živeti v družbi in imamo navadno koga, da nam pomaga, oziroma si vzame 5 minut na dan, da popazi na sosedovo živalco ter rastline, kadar je ta z doma. Človek lahko čaka v avtu ure, žival pa ne more 15 minut? Upam si celo trditi, da ljudje več umirajo sami in zavrženi kot živali, v tem našem pravljičnem svetu, ki ga upravljajo razne respresivne službe ter brezobzirni lažnjivi hinavci in psihopati. Vztrajam na mojem prejšnjem komentarju.
maculja
22. 05. 2010 10.15
Dajte no poskrbet za svoje živali, ko odidete na dopust. Saj ni tako težko. Če je ne morete vzeti s seboj (če greste z avtomobilom , se to skoraj vedno da) in nimate sorodnika ali prijatelja, ki je primeren, poizvedite pri sosedih ipd. Prav gotovo se najde nekdo, ki bo vsaj enkrat ali dvakrat na dan prišel žival pogledat in poskrbet zanjo. Pred nakupom živali ugotovite, če imate koga, ki bi jo lahko kdaj popazil. Če temu ni tako mogoče razmislita, da si mogoče živali še ne bi nabavili, ker potrebuje skrb tudi tistih 14 dni, ko vas ni. POSVAJAJTE IZ ZAVETIŠČ. V zavetiščih čaka na stotine repkajočih, poskočnih ljubečih živali, ki bi svojo živalsko dušico prodale za nekoga, ki bi jih imel rad prav vsak dan, ki jih ne bi priklenjal na verigo in bi vedno skrbel za njihovo varnost in jih nokoli več ne zapustil. Zvestoba, ljubezen, pripadnost, čohanje, crkljanje, moker jezik - vse to vas čaka po zavetiščih, samo pogledati je ptorebno. Vprašanje za illiillliiili: Kako točno ustvariš dobiček, če je pes v zavetišču več kot leto dni, občina plača 30 dni, pes je če nič drugega vsak dan nahranjen (cena hrane za eno leto je približno 500€, slabša hrana pa recimo 100) in ob posvojitvi je steriliziran/kastriran, kar stane cca 80 €, čipiran, kar pomeni istočasno tudi cepljen, še dodatnih 50 € (zdravstvene oskrbe, zdravil, ampul in tablet proti notranjim in zunanjim zajedalcem, dek, igrač, povdcev, ovratnic in časa porabljenega zanje ter stroškov namestitve niti štela nisem), ti pa plačaš simbolično posvojnino v višini 50 ali 60 €. Kje točno je tu dobiček?
vetrolov
21. 05. 2010 23.35
ko bi ljudje vedeli, kakšno hvaležno bitje bi našli v zavetiščih, ne bi nikoli oklevali..... ma kakšen pedigre neki ! gre za živa, nedolžna bitja, ki si žele samo prijaznega lastnika, in njihova hvaležnost do njegove dobrote bo brezmejna. imamo že drugega nesrečneža, dobljenega po tej poti in ni nam žal. on je naš sonček.
pimorka5
21. 05. 2010 22.10
Ma kr pritisk mi dvigne ko vidim take clankeResno ne razumem kako so lahko nekateri taki.
pimorka5
21. 05. 2010 22.08
ZIval ni igraca ki se jo kupi in ko se jo navelicajo jo pac pustijo na cesti.Taki ljudje nimajo nobebnega srca.
Porito_Bahorini
21. 05. 2010 21.35
... in nazadnje uboge živali končajo v kakšni garaži...