Slovenija

Loverboy naj bi že pred leti deloval na območju Bleda

Ljubljana, 01. 12. 2011 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Obvestilo, da se v okolici ljubljanskih srednjih šol zadržuje Nizozemec, ki poskuša zapeljati dijakinje, je med dijaki sprožilo še bolj temeljito obveščanje o njegovem delovanju. Na društvu Ključ pa so dobili nove informacije.

Iz društva Ključ so sporočili, da so bili po včerajšnjem poročanju medijev o delovanju tujega državljana obveščeni, da so se dijakinje iz različnih srednjih šol začele še bolj temeljito obveščati o delovanju t. i. Loverboya. Da je informacija prišla v javnost, skupaj s starši doživljajo kot olajšanje in priznavanje, da je ravnanje moškega nedopustno (velja za tiste, ki so bile neposredno oškodovane).

NUJNO JE! POVEJ TO USEM PUNCAM K JIH MAS OKOL K SO TI BLIZ KAR KOL!! Na Poljanah se je pojavu tip ki prodaja punce kot belo blago...je visok, rjavkastih las z blond prameni, str 25 let...pride do tebe vs prjazn in enga dne te sam odpele pazi nase pa povej puncam! /.../ Prosim pomagaj in posli naprej!!! Hvala SMS-sporočilo, ki kroži med dijaki

Na društvu Ključ so izvedeli tudi, da sta še dve dijakinji nižjega letnika ene od ljubljanskih srednjih šol osebju zaupali, da ju je Loverboy neposredno nagovarjal k prostituciji. Dodatno pa so izvedeli, da Loverboy vzpostavlja stike tudi z dijakinjami še ene od srednjih šol, o kateri prej niso imeli podatka. "Z informacijo, za konkretno katero šolo gre, razpolaga policija," so dodali na društvu Ključ.

Deloval že na območju Bleda

V društvu Ključ pravijo, da so dobili tudi obvestilo, da naj bi Loverboy pred leti deloval na območju Bleda, živel pa v okolici Bohinja. Tam naj bi s takratno partnerico v spolni odnos prisilila drugo dekle.

Kako Loverboy deluje?

Kot je znano, je društvo Ključ včeraj sporočilo, da je Loverboy nekaj nad 25-let star Nizozemec. Dekletom se predstavi kot psiholog ter jim da teste, ki, kot trdi, pokažejo, da so avtistični oziroma da imajo tako imenovan Aspergerjev sindrom. Domnevni psiholog nato 'odkrije', da se zaradi tega ne razumejo s starši in jim ponudi pomoč.

Eno od deklet je že odpeljal na Nizozemsko, kjer jo je predstavil "prijateljem". Po besedah vodje društva Ključ Katjuše Popovič v žargonu tako označujejo ljudi, "ki so si prišli ogledati blago, da bi ga morda kasneje odkupili".

Loverboy naj bi dekleta neposredno nagovarjal k prostituciji.
Loverboy naj bi dekleta neposredno nagovarjal k prostituciji. FOTO: Reuters

Dekleta naj bi potem neprestano dobivala klice in sms sporočila z vabili na zabave in izlete ter nagovarjanja, naj s seboj na srečanje pripeljejo še mlajše sestre, nagovarjanja k fotografiranju ter celo k spolnim odnosom v troje. Stik z dekleti naj bi vzpostavljal tudi s pomočjo 17-letnice, ki se je od doma preselila k njemu, hkrati pa naj bi moški rekrutiral tudi fante, najverjetneje z namenom lažje vzpostavitve stika z njihovimi sošolkami.

Policija je sicer včeraj sporočila, da trenutno obravnava eno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti in v katerem se kot potencialne žrtve pojavljajo mladoletne osebe. Šlo naj bi za izdelavo in prikazovanje pornografskega gradiva. V teku pa so tudi postopki zbiranja obvestil glede spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

"Vsi postopki so še v fazi zbiranja obvestil in dokazov, torej v predkazenskem postopku, intenzivno pa še preverjamo več prijav, zaradi česar podrobnejših informacij, zaradi interesa same preiskave, trenutno ne moremo posredovati," so dodali.

Koga poklicati?

Če imate kakršne koli informacije, ki kažejo na aktivnost Loverboya, to sporočite policiji na njihovo anonimno številko 080 12 00 ali na najbližjo policijsko postajo.

Vsak delovnik med 9. in 13. uro lahko pokličete tudi na brezplačno številko Društva Ključ 080 17 22 ali pa pišete na spletni naslov info@drustvo-kljuc.si.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja