Slovenija

Ljubljanski del Desusa predsednici Aleksandri Pivec izrekel nezaupnico

Ljubljana, 07. 07. 2020 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pokrajinska organizacija DeSUS Ljubljana je na seji, ki je potekala v prisotnosti vodstva DeSUS, izrekla nezaupnico predsednici Aleksandri Pivec. Sprejeli so osem sklepov in predsedniku sveta dali pobudo, da jih uvrsti na sejo sveta. S sklepi izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke. Pivčeva je to označila za "skrbno zrežirano in vnaprej načrtovano" zadevo.

Ljubljanska pokrajinska organizacija DeSUS je izrekla nezaupnico Pivčevi.
Ljubljanska pokrajinska organizacija DeSUS je izrekla nezaupnico Pivčevi. FOTO: Aljoša Kravanja

Kot so v pokrajinski organizaciji DeSUS Ljubljana navedli v današnjem sporočilu za javnost, so sprejete odločitve o nezaupnici predsednici stranke Aleksandri Pivec posledica aktualnih razmer in stanja v pokrajinski organizaciji DeSUS Ljubljana in stranki DeSUS na državnem nivoju. Pojasnili so, da je bilo na seji prisotno vodstvo stranke, torej predsednica, trije podpredsedniki in generalni sekretar. 

S sklepi in pobudo izražajo nezadovoljstvo med člani in članicami pokrajine in 27 občinskih odborov nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke s strani predsednice stranke in generalnega sekretarja Damjana Stanonika, so navedli.

Pokrajinski odbor DeSUS Ljubljana ugotavlja neizvajanje sklepov sveta stranke, ki so bili sprejeti na izredni seji 14. maja. Opozarja tudi na podpis sporazuma za sodelovanje z opozicijsko SNS in predstavniki manjšin brez obravnave in soglasja sveta stranke.

Skrbi jih tudi neinformiranost članstva in neodzivnost odgovornih znotraj stranke, neaktivnost vodstva s terenom ter še, da Pivčeva vodi stranko v nasprotju s programom in z njenim poslanstvom, zlasti pri zastopanju interesov upokojencev, starejših, bolnih in invalidov.

Pokrajina DeSUS Ljubljana še ugotavlja, da kadrovanje na vseh ravneh v stranki poteka neusklajeno in nepregledno. Prav tako odbor DeSUS Ljubljana ugotavlja neodzivnost predsednice stranke, ko gre za nespoštovanje vrednot NOB, napade in žalitve policije, tožilstva, sodišč ter izločitev in nesodelovanje praporščakov v protokolu ob državni proslavi.

V pokrajinski organizaciji so še pojasnili, da je bilo na glasovanju prisotnih 24 predstavnikov občinskih odborov pokrajine Ljubljana, ki so večinsko podprli predlagane sklepe. Neuradno kmalu sledi še odstop celotne ljubljanske pokrajinske organizacije. Za tem bo na potezi svet Desusa, ki mu predseduje minister za zdravje Tomaž Gantar

Izglasovana nezaupnica Pivčevi je zagotovo najresnejša kritika doslej in konkreten poskus njene zamenjave v stranki, kjer se že dlje časa govori o nezadovoljstvu. V kratkem komentarju za TV Slovenija je Pivčeva dejala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana. 

Jurša: Gre za posameznike, ki vedno z nečim niso zadovoljni

O nezadovoljstvu med člani Desusa se ugiba že nekaj časa, očitki pa se nanašajo zlasti na delovanje stranke v koaliciji. Pivčeva, ki se je na čelo stranke zavihtela na januarskem kongresu, na katerem je premagala Karla Erjavca, je očitke že večkrat zavrnila in poskušala pomiriti strasti. Napovedala je posvečanje programskim prioritetam in izpostavila zahteve Desusa. Gre zlasti za zakon o demografskem skladu, zakon o dolgotrajni oskrbi in za ustanovitev urada za demografska vprašanja. Ta naj bi bil po prvotnih zahtevah Pivčeve ustanovljen že do konca junija.

Jurša zatrjuje, da se v stranki ne dogaja "nič posebnega".
Jurša zatrjuje, da se v stranki ne dogaja "nič posebnega". FOTO: Miro Majcen

Med drugim o vprašanjih, ki so povezana s projekti stranke do konca leta, je danes v prisotnosti Pivčeve razpravljala tudi poslanska skupina, je v izjavi v DZ pojasnil vodja poslanske skupine Franc Jurša. Gantar je po njegovih navedbah napovedal, da bo poslanski skupini predvidoma prihodnji teden predstavil osnutek zakona o dolgotrajni oskrbi. Drugi projekti pa niso vezani le na DeSUS, ampak na celo koalicijo, je spomnil Jurša in dodal, da so ti malo težji in jih je pred jesenjo težko pričakovati.

Demografski sklad je po njegovem mnenju težava. Spomnil je, da so v Desusu skoraj enak predlog, kot je zdaj izdelan, v preteklosti že zavrnili. "Tu bo treba vložiti še malo več energije in priti do takega predloga, ki bo sprejemljiv za vse koalicijske partnerje," je ugotavljal Jurša. Koalicija je sicer po srečanju na Brdu pri Kranju 10. junija sporočila, da je poenotena glede prenosa vsega državnega premoženja v demografski sklad.

Glede dogajanja v stranki pa je Jurša v izjavi, ki jo je danes v DZ dal še pred novico o nezadovoljstvu v pokrajinskem odboru Ljubljana, ugotavljal, da je v Desusu vedno napeto. Po njegovem mnenju gre za posameznike, ki vedno z nečim niso zadovoljni. Ali so razlogi upravičeni ali ne, sam ni želel presojati, ocenil pa je, da se ne dogaja nič posebnega.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1092)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ActiveR
09. 07. 2020 12.56
-3
To je LAŽNA NOVICA!!! Kaj vse poskušajo da bi levičarji dobili kakšno slamico ... samo slamica ne pomaga, ko si do vratu v blatu. Se bo treba sprijazniti, da LMŠ, SD, SAB in Levica imajo tako nesposoben kader, da tudi z LAŽMI, spletkami, spotikanji in nagajanji NE MOREJO NIČ!
Talevi
09. 07. 2020 08.31
+1
To ta baba naj prestopi k svojemu opevanemu Janši,desus pa naj pusti da bo vsaj nekak preživel. Tota baba je največji polom desusa.
ABCPRAVILNO
08. 07. 2020 20.04
+2
pri meni nije imela niti prvi dan zaupnicu, ker nikoli ni pokazala da skrbi za desus, samo za lastni žep in vse slabo je imela po mojem mnenjo že prvi dan.
resort
08. 07. 2020 16.21
+9
Ne le PIvčeva, vsi, ki so z njo v španoviji. To je le skupina, vezana na državne jasli, to niso predstavniki Upokojenskega Desusa.
Apostol1
08. 07. 2020 16.05
+11
Na splošno spoštujem političarke kot so na primer Angela Merkel , Novozelandska premierka ali pa Finska , pa tudi naša Alenka Bratušek je bila in je še na zelo visokem moralnem nivoju . Pivčevi pa kot smo spoznali ji je mar samo to da je na stolčku kjer tako kot Pahor razkazuje svojo narcisoidnost in prav nič drugega.
vinogradnik33
08. 07. 2020 16.02
+8
Pivčevi je vseeno , kaj govorijo o njej in njenih obljubah , njej je važno , da ima dobro službo (PODPREDSEDNICA VLADE ) in dobro plačo , to da je zavrgla vse obljube o demokraciji in neideološkem stanju v tej vladi je pokazala vso svojo neodločnost kot voditeljica stranke in se pokazala za ne kredibilno !
picijulka1
08. 07. 2020 15.09
+8
Dejmo Prekmurci, Štajerci, Korošci Dolenci, Gorenci in Primorci.
gulmor
08. 07. 2020 13.03
+11
Sem že ob njeni izvolitvi dejal, da bodo še jokali za Karelom.
prašek
08. 07. 2020 11.15
+14
Skratka , kongres DeSUS-a in nagnat Pivčevo !
prašek
08. 07. 2020 11.15
+17
Cisto na hitro
08. 07. 2020 11.20
-17
V KPS naj se umaknejo novim obrazom. Leta 2020 smo. Nažrli smo se komunizma.
prašek
08. 07. 2020 11.22
+16
paprika ..... Nažrli ste se komunizma in šli pod nadvlado najtršega komunista !!!!!
endva
08. 07. 2020 11.57
-5
resort
08. 07. 2020 16.24
+4
Ti sploh ne veš kaj je komunizem, tega ni več od osvoboditve naprej / od leta 1945 /
Uporabnik113189
08. 07. 2020 11.11
+14
Kdaj bo v naši državi končno ljudem postalo jasno kdo je pravi krivec za vse to propadanje naše države? Bojim se da bo za to spoznanje prepozno.. Janša kot politik našo državo že desetletja vodi v moralni propad in s tem tudi vzporedno pada vse ostalo, gospodarska uspešnost, zmanjšana sposobnost obrambe, nižji standard državljanov, zmeda in kaos. Politik pač mora biti vzgled, če se sam izogiba sodišču, skriva pred zakonom, uporablja gostilniški jezik v javnih nastopih, z blatom obmetava svoje nasprotnike, podkupuje svoje zaveznike in sprejema podkupnine, potem pač vleče za seboj tudi vso družbo. Cilj je preprost, če so vsi okrog njega umazani kot prašiči, potem je v družbi enakih, ker se z nekom, ki ima visoke moralne in etične vrednote sploh ne more meriti. Iz te države so v tridesetih letih naredili svinjak. Vsi poznamo prednosti in slabosti avtoritarnega vodenja, na primer vojaškega sistema. Pri tem vodenju prihaja do hitrih in učinkovitih odločitev, ukrepov ki se izvajajo takoj. Mnogi volivci so prepričani da je to prava rešitev, veliki vodja ( kot Milošević, videli smo konec). Slabost pa je, da so ti ukazi z vrha običajno zgrešeni, zahtevajo mnogo žrtev, nepremišljeni, nedodelani in da nastaja več škode kot koristi.. Za vojsko je to v redu, ker se itak povsod dela sama škoda, uničuje in razbija. Skratka, če se vodi eno stranko v državi avtoritarno, diktatorsko, to daje videz uspešnosti in temu vzgledu preprosto morajo slediti druge, če mu želijo hitro nasprotovati oziroma uveljaviti svoje videnje in rešitve. Preživeti v spopadu s takšno stranko, pomeni da se moraš oragnizirati enako, ali drugače vojsko premagaš z vojsko, ni druge poti. Konec je jasen, množica avtoritarno vodenih strank.. Za to resnico so našli že davno nazaj pregovor. Eno samo gnilo jabolko v košari, lahko uniči vse.. Naša država pa ni sposobna odstraniti tega jabolka in vzpostaviti nazaj demokratičnega dialoga med strankami, spoštovanja ustave.. Naj spomnim, jutrišnje volitve bodo neligitimne, nelegalne, vsakdo ki bo izvoljen mu bomo lahko očitali da je uspel na nezakonitih volitvah.. Stranke koalicije so to polomijo odrinile na stranski tir, ker jim kaos ustreza. Padli smo v hudo politično krizo, ali pa smo tik pred padcem v prepad, oziroma letimo proti dnu..
Uporabnik113189
08. 07. 2020 11.17
+1
Ici
08. 07. 2020 11.21
-15
Janša našo državo že desetletja vodi v propad?, A se ti šališ? Slovenija bo drugo leto praznovala trideseto obletnico samostojnosti. Od tega so jo vodili različni levičarji 24 let. Pa o čem ti govoriš?
resort
08. 07. 2020 16.27
+3
a šteješ med levičarje tudi J.J., da dobiš 24
ABCPRAVILNO
08. 07. 2020 20.08
prašek
08. 07. 2020 11.06
+17
Upam , da to pomeni konec janšizma v moji ljubi Sloveniji !!!!
prašek
08. 07. 2020 11.03
+15
Spoštovani tovariši in tovarišice , želim vam nadvse dober dan !
Antoniozmaj
08. 07. 2020 11.04
+2
prašek
08. 07. 2020 11.04
+7
Prepričan sem , da je vse to le konstrukt ☺☺☺. Sicer nam bo pa to Jovan povedal ☺☺☺
deathbite
08. 07. 2020 10.58
+19
Od 24 odborov jih je 20 glasovalo za nezaupnico. Res gre za "samo nekaj nezadovoljnih pisameznikov"! pifčeva je izgubila strankarski kompas z umestitvijo svoje riti na ministrski stolček. Njen odhod bo pomenil razpad koalicije in boljši volilni rezultat. Vsaj za distanciranje od mladih nacijev bi se morala potruditi. Nekako ne gredo skupaj vrednote NOB in obritoglavi mladojanševiki! Vlada pada!
Ici
08. 07. 2020 11.02
-8
Ne morem se znebiti občutka, da si navdušen nad mislijo, da bi Vlada RS padla. O. K. Vada pade. In kaj potem?
Antoniozmaj
08. 07. 2020 11.03
+14
pivčeva se je nalezla janševizma, ali pa ji janša piše govore. Tretje opcije ni. Janšisti govorijo, da je z njihovim gargamelom vsa slovenija, v resnici jih je cca.15%. pivčeva govori, da je proti njej le peščica članov desus, v resnici jih je z njo le okoli 20%, pa še to samo tisti, ki so pri koritu. Dol s to "vlado"!!!
Antoniozmaj
08. 07. 2020 11.07
+10
ici..."in kaj potem?". Kako blesavo vprašanje. Verjetno se bo ustavila zemlja, če najbolj znani lopov in arestant v vsej Sloveniji ne bo več šef države, a ne? Prišle bodo volitve, volili bomo po svoji vesti in to je to. Kaj ti ni jasno?
deathbite
08. 07. 2020 11.10
+8
Volitve. Nova vlada. Konec žaljivk na račun državljanov. Se pa strinjam z butastim plemičem; res je narod butast. Predvsem tisi del, ki je volil njega in ivana....Četudi ivan zmaga, ne bo nikoli več sestavil vlade. To je jasno vsem, razen ofcam.
Antoniozmaj
08. 07. 2020 11.16
+8
deathbite, ravno zato se jajo in z njim desus in smc otepajo volitev.
Ici
08. 07. 2020 11.24
-5
Katera vlada pa je po tvoje prava? Daj, res me zanima, kdo je po tvoje pravi človek za funkcijo Predsednika vlade?
Ici
08. 07. 2020 11.26
-6
Ni mi jasno, glede na to, da so vsi prisotni politiki bolj ali manj že vodili to državo in nikoli ni bilo "prav", kdo po tvoje pa je pravi? To te sprašujem.
Malinha
08. 07. 2020 11.54
+2
Ici: "Če ga ljubiš ali sovražiš, priznati mu moraš, da je neuničljiv. Po vsem, kar se je v teh več kot tridesetih letih njemu zgodilo, koliko pljuvanj in žalitev leti dnevno na njegov račun, vsi sodni procesi, žaljivke njegovi družini." Po tvoje je pravi neuničljivi. Btw: kdo je sprožil populistični vulgarizem tako na medmrežju, kakor na ostalih ravneh? Za sodne procese je kriva udba, krivosodje, ko pa on toži je pa pravosodje? Pišeš, da se je "njemu zgodilo". Vemo kako, že od prve "Dobio sam utisak.. da je.. namještaljka" leta '88 pa vse do kuhinj, ki so se mu zgodile, da jih je moral razbiti. Veš zakaj ti ni jasno? Ker enostavno ne želiš, da bi ti bilo.
dule100
08. 07. 2020 10.56
-11
Človeku je kar toplo pri srcu, ko vidi trplenje levakov!😢🤕🚑🥊
resslovenka
08. 07. 2020 11.02
+9
Levakov? Kdo so levaki? 🙄In kdo si ti? 🤔
prašek
08. 07. 2020 11.08
+4
res Slovenka ........ To je ančka , samozaposlena na šentiljskem parkirišču za tovornjake .... Najstarejša obrtnica .........
Antoniozmaj
08. 07. 2020 11.11
+7
dule, to ni trplenje, to je užitek, ko vidiš, kakšno jamo so si izdajalci izkopali, in ko vidiš kako janšisti trpijo ob naših komentarjih. In če je to trplenje, potem naj še malo potraja😂
dejannovak
08. 07. 2020 10.55
-18
Spet ubdomafija na delu. Pivčeva zgledno vodi Desus in nam z lučjo kaže pot še globlje v demokracijo in Evropska jedra. Imamo svobodno državo in ne dajmo je komunistom, ki so polastili že preveč premoženja domačih devavcev in kmetov.
deathbite
08. 07. 2020 11.13
+6
Ta luč ti sveti globoko v rit. Ptav pameten pa nisi mar ne?! Desnuca se NIKOLI ni borila za malega človeka, delavca. Seveda so se polastili premoženja. Največ v letih 06-08, ne glede na politično barvo, s krediti, ki jih vsi plačujemo. Tudi ti!
Antoniozmaj
08. 07. 2020 11.14
+6
dejan..., država je koliko toliko še svobodna, ker je jajo komaj štiri mesece na čelu države. Če se mu bo slučajno uspelo obdržati dlje časa, potem pozabi na svobodo, svobodo medijev, neodvisno policijo in sodstvo...😉
marker1
08. 07. 2020 10.53
-10
Vodstvo stranka Desusa je sestavljeno iz ostankov institucij bivše države, ki še danes ne prenesejo slovenske samostojnosti. Njihovo članstvo upokojenci so pomembni samo na volitvah, da se ti ustoličijo v parlamentu. Po volitvah obljube o višjih pokojninah, ki so jih dali upokojencem gladko požrejo. Dokler je bil Erjavec, je bil sprejemljiv za te sive jastrebe, Pivčeva pa ni sprejemljiva. V času vodenja Erjavca, so upokojenci vedno samo izgubljali. Ne pozabite trditve Svetlika, ki je dejal, da se direktorje ne splača obdavčiti, ker premalo nanese, masa pa da veliko. Upokojenci so velika masa, kjer vsak neizplačan evro veliko prinese vladajočim. Že sama medgeneracijska solidarnost je bila velika prevara. To sta skuhala Drnovšek in Rop.
deathbite
08. 07. 2020 10.59
+8
resslovenka
08. 07. 2020 11.06
-3
Slovenska samostojnost? S katere strani in po katerem vzoru? Madžarskem, Hrvaškem, Italijanskem? Razpadli bomo kot nekdaj Karantanija. In če že... Naj Osrednja slovenska in Gorenjska regija pripadata Avstriji. Tam je namreč en drug red, kjer prevladuje zahodni, zdrav duh. 😎
marker1
08. 07. 2020 11.50
-3
ZUJF je še danes v veljavi, razen nekaj členov, kjer so bili prizadeti izbranci, ki so prejemali pokojnine brez dovolj delovne dobe. Če bi ga levičarji hoteli ukiniti, bi ga že davno, ker pa je dober, pa ga niste.
Cisto na hitro
08. 07. 2020 10.51
-6
Ce bi Pivceva bila v AFŽ, potem bi udbokomunisti bili mirni. Ampak zdaj smo leta 2020. Nažrli smo se komunizma in čas je za svobodno Slovenijo.
resslovenka
08. 07. 2020 10.54
+8
Misliš kot Orbanovi hlapci? Pivceva meni da je "alma mater tega stvarstva". No za desničarje je prav gotovo. 🙄
deathbite
08. 07. 2020 10.59
+11
Točno tako. Lustracija! Dol z ivanom komunjaro!
Stane Adami?
08. 07. 2020 10.40
-6
Ljubljanski udbaši skupaj z Srbsko navezo so v polnem delu. Sestankujejo praktično cele dneve kako bi zrušili vlado.
Uporabnik113189
08. 07. 2020 10.38
+14
No, no, no Pivčeva. Postopek kako izriniti Erjavca z vrha stranke pa ni bil skrbno načrtovan? Kar seješ to žanješ..
Cesar Millan - Vodja krdela
08. 07. 2020 10.50
-6
Ljubljančani mislijo ,da je celotna Slovenija !!! Samo LJUBLJANSKA !!!
resslovenka
08. 07. 2020 11.00
+8
Hja, mi Ljubljančani se prav gotovo ne bomo pustili. Ljubljana nikoli ni bila ne bela, ne črna (v političnem smislu), pa tudi ne bo. O drugih pokrajinah sicer ne vem. Vem pa, da tudi v Mariboru prevladuje uporniški duh. Dolenjska je pa itak, več ali manj Janševa. Ah ja, Velenje... je tudi ena protijansevska utrdba. Tko, da pozabi komuniste in vse kar desnim ne paše. Slovenski duh je močan, čeprav se ga na moč trudite uničiti. 😎
deathbite
08. 07. 2020 11.01
+6
@mile, Še 1x preberi prispevek. Počasi...Nekje piše, da gre za 24 občinskih odborov. Morda ti pa lahko kdo razloži....
Opazujemvas
08. 07. 2020 10.38
+17
Ja tako je ..paktiranje s SDS-om ima svojo ceno, SMC-ja tako ni več na političnem zemljevidu, NSi je izgubil na račun tega, da je ponovno satelit SDS-a 3-4 %, DeSUSS prav tako, Jelinčič bo tudi odpeketal. Rezultat vsega je, kar je dokazano tudi iz preteklosti, da kdo sodeluje s SDS-om izgubi volilno podporo ali pa celo zaradi tega izgine iz političnega zemljevida. Janša je grobar strank.
Uporabnik113189
08. 07. 2020 10.42
+7
Podpišem.. Janša se je na račun paktiranja s temi stranki zelo okoristil.. Izginile bodo iz političnega zemljevida, kar krepko zmanjša ponudbo strank na trgu.. Če so samo tri ali štiri stranke, potem je njemu 100% zagotovljeno preživetje. Tako kot pri sadju, če prvo klaso prodajajo v Avstriji, pri nas pa neko Ž na vseh trgovskih policah, moraš vzeti tisti kar imajo.
dule100
08. 07. 2020 10.54
+1
In vse te glasove bo dobila SD!🙈 Ti še ni jasno, popušili ste!😄