Slovenija

Ljubljana bo še bolj urbana

Ljubljana, 12. 08. 2009 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po ultralahki strukturi na Špici bo prestolnica dobila vsaj še en most, na katerega bodo najbolj ponosni mesarji. Gradnja naj bi stala več kot tri milijone evrov.

Vlada je sklenila pogodbo o ustanovitvi stavbne pravice z Mestno občino Ljubljana in Javnim podjetjem Energetika Ljubljana za gradnjo Mesarskega mostu. Za podpis pogodbe je pooblastila generalnega direktorja Agencije za okolje Silva Žlebirja.

Ljubljanska občina je že junija za gradnjo izbrala izvajalca podjetji Gradis Ljubljana in SCT, ki naj bi most zgradili za 2,93 milijona evrov brez DDV. Tedaj je župan Zoran Janković pojasnil, da za gradbeno dovoljenje potrebujejo le še dogovor z okoljsko agencijo glede stavbne pravice za nabrežje, kjer bodo temelji novega mostu. Z izvajalcem gradbenih del so se po njegovih besedah dogovorili tudi, da bo za gradbišče urejen dostop s Petkovškovega nabrežja.

Nov most na Špici so odprli 7. maja. 38-metrski 'lepotec' je zamišljen kot ultralahka struktura, brez težkih in masivnih opornikov.
Nov most na Špici so odprli 7. maja. 38-metrski 'lepotec' je zamišljen kot ultralahka struktura, brez težkih in masivnih opornikov. FOTO: Dare Čekeliš

7. maja so v Ljubljani odprli nov most čez Gruberjev prekop na Špici, ki je mesto povezal z zelenim zaledjem, predmestjem in Botaničnim vrtom, namenjen pa je pešcem in kolesarjem. Postavitev mostu je stala 1,3 milijona evrov. Takrat je Janković za letos napovedal odprtje še treh mostov: Mesarskega in Mrtvaškega mostu ter nov most pri bivši tovarni Rog.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RenatoI
14. 08. 2009 00.09
Back to the primitive!
guzac
12. 08. 2009 21.04
V upravljanje je dobil malce neurejeno, pa vendar prijetno srednjeevropsko mesto. Iz čiste ljubezni bo po končanem mandatu zapustil razprodano, razkopano in do vratu zadolženo Ljubljano. Vemo namreč, da denar ljudi pokvari in tega nas hoče obvarovati, saj ga po plačilu položnic za ogrevanje, s katerimi bomo odplačevali dolgove in plačevali zasipavanje gradbenih jam, ne bomo imeli prav nič več.
BOB-FL
12. 08. 2009 17.37
se prav da porihta LJ ampak se zavedajte da te pufe ko si jih nakopava občina LJ bote vi občani plačevali do konc vašega življenja!! on pa se bo na konc mandata še bolj smejal ko se že zdaj, ampak vam smejal da ste mu omogočli še več denarja pokrast kot ga je v merkatorju!! ljubljana je že zaj za pol miljarde € v dolgovih!! zamislite se!!
mare.miami
12. 08. 2009 17.27
Jaz pa nate-informacija
informacija
12. 08. 2009 17.26
Polulam se na Ljubljano.
proofreader
12. 08. 2009 17.13
Kako Jankoviču uspe hkrati delati toliko stvari? Mostove, parkirišča, udeležuje se prireditev, pogovarja se z občani, ... Sumim, da ima dvojnika ali brata dvojčka.
JA-NE
12. 08. 2009 17.01
Bravo Jankovič. Končno se Ljubljana razvija in postaja lepa.Upam, da boš še nekaj let župan in boš vse zrihtal, kar je dolga leta propadalo.
mare.miami
12. 08. 2009 16.55
Bravo Janković,le tako naprej.Naj se Lj.še bolj razvija in polepša.
1P2L
12. 08. 2009 16.39
SAM DA NI TO GRADIS od Ogrina, Ogrin je pa Jankovičev učenec, ker potem bo jok in stok.Ta dva skupi pa bosta še v Zlati lopati ( postoka se ni)