Slovenija

Letos se bo na Kaninu spet smučalo

Bovec, 09. 10. 2016 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Zagotovo bomo smučali na Kaninu in to na precej prenovljeni progi Skripi in obnovljeni Prevali, vključno s povratno postajo, kjer bo tudi glavni bivak, in pa seveda glavna krožno-kabinska žičnica," zagotavlja Jože Duhovnik, direktor družbe, ki so ji zaupali sanacijo.

Prihodnji teden bodo na vlečnicah Skripi in Prevala opravili obremenitveni test, saj so dela, ki so bila povezana z dobavami delov francoskega dobavitelja Pome, končana. Letošnjo zimsko sezono se bo na kaninskem smučišču zagotovo smučalo, če bo le zapadlo dovolj snega, je povedal direktor družbe Duhovnik d.o.o. Jože Duhovnik.

"Lahko pričakujemo, da bo zaključeno nekje od 15. do 20. oktobra, kar pomeni, da bo smučanje v tistem centralnem delu smučišča letos zagotovljeno," je Duhovnik povedal o poteku del.

Preventivna akcija na Kaninu - 5
Preventivna akcija na Kaninu - 5 FOTO: Gorska enota PU Nova Gorica

Po njegovih besedah je Poma ob vseh podaljševanjih rokov glede na tisto prvo podpisano pogodbo zamujala skoraj šest mesecev. Zato so imeli do 30. septembra podaljšan rok zaradi pogojev financiranja in proračuna.

"Glede na to, da Poma še do zdaj ni naredila vsega in je tako zamudila vsaj 21 dni, smo se dogovorili za podaljšanje roka zaključka del do 15. decembra. V tem času naj bi zaključili tudi z obnovo vlečnic v Grabnu in Podih," je še povedal Duhovnik.

Do dokončnega zaključka del je še precej dela. Vendar pa so na vlečnicah Graben in Podi precej dela že opravili, tako da bo treba le še montirati manjkajoče dele, ki naj bi jih po Duhovnikovih besedah dobavili domači proizvajalci. Potem bo treba opraviti še vse teste, tako da bo smučišče pripravljeno počakalo na prvi sneg in smučarje.

"Zagotovo bomo smučali na Kaninu in to na precej prenovljeni progi Skripi in obnovljeni Prevali, vključno s povratno postajo, kjer bo tudi glavni bivak, in pa seveda glavna krožno-kabinska žičnica, ki bo v celoti obnovljena tako, da bosta vgrajeni osnovna obremenitev in osnovna hitrost," je še zagotovil direktor družbe, ki ji je bila zaupana sanacija poškodovanih žičnic in vlečnic na kaninskem smučišču.

Naložba v obnovo krožne kabinske žičnice na Kanin je vredna 5,9 milijona evrov, od tega na evropska sredstva iz Sklada za regionalni razvoj odpade 3,8 milijona evrov.

Francoski konstruktor Poma je kaninsko žičnico postavil pred 43 leti, zadnja tri leta in pol pa zaradi izpada vrvi ni obratovala. Na letni ravni je to po ocenah bovških lokalnih predstavnikov pomenilo okoli šest milijonov evrov izpada prihodka v celotnem bovškem turizmu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tralalalala123432
10. 10. 2016 12.17
se je za bati glede varnosti, če ima Duhovnik prste vmes.
felix59 drugič
09. 10. 2016 16.44
+3
Če bomo smučali , bomo pa še videli. najprej mora zapasti dosti snega,
DeBill
09. 10. 2016 12.41
+8
spet bodo zamudili, pa bo sneg, pa bodo težave, ...
krnekilojz
09. 10. 2016 15.38
+2
Brus123
09. 10. 2016 18.56
ne ne, je že vse pripravljeno. povezava z IT bo, pa par prog na naši strani bo delalo, ne pa še čisto vse.
jezek007
09. 10. 2016 19.09
+1
to, da se bo smučalo, so že lani veselo obljubljali.. pa se potem vedno najde nek razlog, zakaj še niso uspeli. Kje so kakšni penali, tudi francoskim dobaviteljem, če pravijo da so zamujali več kot pol leta???