Slovenija

Pomoč prizadetim v ujmi: na voljo 80 brezplačnih postelj

Postojna/Logatec, 04. 02. 2014 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
10

Vsem, ki zaradi katastrofalnih vremenskih razmer potrebujete nadomestno nastanitev, v hotelu Maestoso v Lipici ponujajo 50, v mladinskem hostlu v Ajdovščini pa 30 brezplačnih postelj. V eni od gostiln na Štajerskem pa gasilcem, reševalcem, cestarjem in delavcem elektra ponujajo brezplačen obrok.

Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je pozval župane vseh lokalnih skupnosti, da preko izpostav Uprave za zaščito in reševanje ali štabov civilne zaščite v regijah sporočijo, koliko dodatnih sil in sredstev potrebujejo. Vsem, ki potrebujejo dodatno pomoč, svetujejo, da se obrnejo najprej na civilno zaščito v občini, ki bo zbrane potrebe, skladno z danim pozivom, posredovala naprej.

Prebivalcem krajev, ki sta jih sneg in žled najbolj prizadela in so zaradi katastrofalnih vremenskih razmer že več dni brez električne energije, družba nudi možnost, da preživijo dneve do ureditve razmer in vrnitve domov brezplačno v hotelu Maestoso v Lipici.

Seznam upravičencev do brezplačnega bivanja v hotelu Maestoso v Lipici bo pripravila in uskladila Uprava RS za zaščito in reševanje, izpostava Postojna, ki je pristojna za ukrepanje v aktualnih razmerah in ima pregled nad razmerami na terenu. Uprava RS za zaščito in reševanje RS, izpostava Postojna, sprejema klice prebivalcev prizadetih območij, ki potrebujejo pomoč, na tel. št. (05) 728 02 00.

Območna združenja Rdečega križa na prizadetih področjih za pomoč prizadetim prebivalcem ne potrebujejo hrane in oblačil, so sporočili. Potrebujejo pa naslednje: agregate manjših zmogljivosti (do 3 kW), električne radiatorje, plinske peči in manjše peči na drva.

Prednost pri dodelitvi sob bodo imeli starejši občani in družine z majhnimi otroki, ki najbolj nujno potrebujejo ogrevane bivalne prostore, toplo vodo in redno prehrano. Zanje je v hotelu Maestoso v Lipici že pripravljenih 50 postelj, ki so jim na voljo do sobote, 8. februarja zjutraj.

Na voljo tudi postelje v hostlu v Ajdovščini

Prebivalcem prizadetih območij, ki nujno potrebujejo toplo prenočišče, Mladinski hotel Hiša mladih Ajdovščina nudi 30 ležišč, brezplačno. Obvestilo so objavili na svojem Facebook profilu, kjer so dodali, da je prihod mogoč do 22. ure, več informacij pa dobite na telefonski številki 041 945 392.

Brezplačen obrok za vse, ki pomagajo

V zahvalo za ves trud Gostilna pri ovinku s Ptuja vsem gasilcem, delavcem elektra, cestarjem in reševalcem, ki pomagajo pri odstranjevanju posledic ujme, ponuja brezplačen obrok.

Občina Logatec je v osnovni šoli najbolj prizadetim prebivalcem delila topel obrok in čaj.
Občina Logatec je v osnovni šoli najbolj prizadetim prebivalcem delila topel obrok in čaj. FOTO: Reuters

Na teren pa se je podala tudi ekipa Preverjeno, ki je obiskala vasi, ki so bile te dni odrezane od sveta zaradi zaprtih cest. Obiskali so družine, ki so se kljub nevarnim razmeram in kljub temu, da so brez elektrike že dlje časa, odločile ostati. Nekaj so jih namreč evakuirali. Prav tako so preverili, kako vse so pomagali gasilci in vojska. Vabljeni k ogledu oddaje PREVERJENO danes ob 20. uri, na POP TV in voyo.si. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rajak
04. 02. 2014 18.38
+12
GASILCI NO VSI KI POMAGATE STE ZAKON
MaunelNeuer
04. 02. 2014 17.38
+3
država bi vsaj malo lahko pomagala, na briga njih za državlkjane, važno da imajo oni vse
lovely68
04. 02. 2014 17.16
+9
Ljudje na obali ponujajo svoje apartmaje, mislim, da je akcija zelo uspešna, vsa pohvala lokalnemu radiu, ki to objavlja na svojih straneh in vse pohvale dobrim ljudem!
lovely68
04. 02. 2014 17.14
+6
Ja pa povejte, da na obali ljudje ponujajo svoje apartmaje za družine, ki so sedaj v stiski. In mislim, da zelo uspešno. Tako, da vsa pohvala Radiu Capris, ki se je angažiral na polno in vsem dobrim ljudem!!
jozekov
04. 02. 2014 13.36
+24
bravo bizjak, če je že prazen hotel nej bo vsaj koristen. upam da se ostali hotelirji naredijo enako...
-21
Kje je kakšen brezplačen parkplc v Lj...pa to ...
9201950313
04. 02. 2014 13.49
+4
srebrnibreg
04. 02. 2014 18.50
+1
V Šentilj pri Velenju pelji kjer ti je baza.