Slovenija

Let iz Egipta v Ljubljano poln zapletov: v Šarm el Šejku pustili šest kovčkov, v Zagrebu morali dotočiti gorivo

Ljubljana, 03. 12. 2014 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Nina Šašek Kocbek
Komentarji
279

Da bi zagotovil enakomerno obremenitev letala ob vzletu, je pilot letala Adrie Airways v Šarm el Šejku pustil šest največjih kovčkov. O tem ni obvestil potnikov, ki so to ugotovili šele ob pristanku na Brniku. Seveda so bili zaradi tega zgroženi.

V začetku novembra smo poročali o težavah, ki so jih imeli Adriini potniki, ki so zaradi okvare pnevmatike in podvozja obtičali v Münchnu. Let je bil prestavljen na naslednji dan, zato so morali potniki prenočiti v hotelu. Ko pa so se drugi dan odpravili na letališče, da bi se končno lahko vrnili v Ljubljano, pa so izvedeli, da letalo še ni popravljeno in da bodo morali še počakati. Zgroženi so bili, ker niso bili o zadevah ustrezno obveščeni, ker jim je Adria prikrivala informacije, hkrati pa jim ni pomagala pri iskanju alternativnih poti domov. V Adrii so takrat pojasnjevali, da zadeve obžalujejo in da so naredili vse, da bi poskrbeli za varnost svojih potnikov.

Težave na letu iz Egipta v Ljubljano

Manj kot mesec dni po dogodku v Münchnu nam je pisala bralka, ki pravi, da je dopust v Egiptu zaključila s stresnim letom v Ljubljano. Kot pripoveduje, se je iz Šarm el Šejka v Ljubljano vračala minulo soboto. Z letališča so sicer odleteli z zamudo, pol ure pred predvidenim postankom, pa je pilot obvestil potnike, da morajo pristati na zagrebškem letališču, da dotočijo gorivo. "V kakšni življenjski nevarnosti smo morali biti, če ni bilo goriva za približno 15 minut leta do Ljubljane," se sprašuje ogorčena bralka.

Let Adrie Airways iz Egipta v Ljubljano ni potekal po načrtih.
Let Adrie Airways iz Egipta v Ljubljano ni potekal po načrtih. FOTO: Miro Majcen

Ko se je po peturnem letu in nepredvidenem postanku v Zagrebu odpravila po prtljago, pa je ugotovila, da enega od kovčkov ni bilo na letalu. "Prispela je samo ena potovalka, drugo potovalko so kar pustili v Egiptu, po informacijah stevardese, ki je bila obveščena o situaciji in nas je napotila na info pult," pravi bralka. Na info pultu se zaradi pozabljene ali bolje rečene puščene prtljage niso preveč obremenjevali. Bralki so rekli, da se je pilot odločil, da ne naloži vseh kovčkov. "Zahtevala sva nadrejenega, ki se nama je samo posmihal, brez kakršnegakoli odnosa do strank, sploh nam ni nič razložil," pripoveduje bralka, ki se je s svojih počitnic vračala z možem. Kot pravi, ima v torbi, ki so jo pustili v Egiptu, zelo pomembna zdravila in druge osebne stvari, ki jih nujno potrebuje, po pogovoru z osebjem na letališču pa ni dobila občutka, da si bodo prizadevali za čimprejšnjo vrnitev njene prtljage.

Zamuda in dodatni postanek zaradi čelnega vetra

V Adrii Airways se zavedamo, da sta bila zamuda in zamujena prtljaga na letu iz Šarm el Šejka za potnike neprijetna, za kar se jim še enkrat iskreno opravičujemo. Poudariti želimo, da do zamude nikakor ni prišlo zaradi naše malomarnosti, pač pa zaradi dogodkov, ki jih nismo mogli v naprej predvideti. Opravičilo in pojasnilo Adrie Airways

Na Adrii Airways odgovarjajo, da je imelo letalo zamudo zaradi izredno močnega čelnega vetra na potovalni višini letala in zaradi postanka letala v Zagrebu. "Zaradi pravilne obremenitve letala smo na odhodnem letališču morali pustiti šest največjih in najtežjih kovčkov," pojasnjujejo. Na vprašanje, zakaj so morali pristati v Zagrebu, pa odgovarjajo, da letalu ni zmanjkovalo goriva, "pač pa je posadka v Zagrebu opravila tehnični pristanek za dodatno oskrbo letala z gorivom, kar je običajna ter za take primere v naprej predvidena procedura in zaradi nje varnost potnikov, posadke in letala ni bila ogrožena," še pojasnjujejo na Adrii in dodajajo, da je poraba goriva odvisna od dolžine poti, teže letala in vetra. "Čelni veter podaljša čas letenja in poviša porabo, hrbtni veter pa skrajša čas letenja in zniža porabo. Zaradi močnega čelnega vetra na poti iz Šarm el Šejka, ki je pihal z bistveno večjo močjo od napovedane jakosti vetra, je bila tudi poraba goriva veliko večja od načrtovane. Poleg tega je bil med letom kapitan še dodatno obveščen, da bo v času predvidenega pristanka na ljubljanskem letališču potreben pristanek v pogojih zmanjšanje vidljivosti, kar pomeni še dodatno morebitno podaljšanje leta. V skladu s temi dejstvi se je kapitan odločil, da spremeni destinacijo poleta in se z albansko kontrolo zračnega prometa dogovoril za preusmeritev leta proti Zagrebu, kjer je opravil kratek postanek za dodatno oskrbo letala z gorivom in nadaljeval let proti Ljubljani," glede nenačrtovanega postanka v Zagrebu odgovarjajo na Adrii in dodajajo, "da si je s tem postankom posadka zagotovila dodatno gorivo tudi za morebitno daljše letenje v krogu čakanja, do katerega bi lahko prišlo zaradi zmanjšanje vidljivosti v Ljubljani." V Adrii trdijo, da gre za običajne postopke.

Prtljago pustili v Egiptu zaradi pravilne obremenitve letala

Šest največjih in najtežjih kovčkov je pilot letala pustil v Šarm el Šejku, a o tem ni obvestil potnikov. Kot pravijo na Adrii, so morali kovčke pustiti tam, saj lahko letalo v skladu z varnostnimi omejitvami prepelje določeno maksimalno težo tovora, potnikov in goriva, poleg tega pa so prtljažniki tudi volumensko omejeni. "Prtljago je treba po prtljažnih prostorih pravilno razporediti, da dosežemo pravilno težišče letala za vzlet. Največkrat veliki kosi to zadnje ovirajo, saj se jih ne da zložiti v prednja manjša prtljažna prostora, da bi s tem dosegli pravilno težišče," pravijo na Adrii, kjer se potnikom zaradi prtljage opravičujejo in dodajajo, da je varnost na prvem mestu.

Potnica je ostala brez kovčka, v katerem je imela pomembna zdravila.
Potnica je ostala brez kovčka, v katerem je imela pomembna zdravila. FOTO: Reuters

Takšno prtljago imenujejo zamujena, na Adrii pa zagotavljajo, da vedno poskrbijo, da jo na najhitrejši možni način prepeljejo v Ljubljano in jo potniku dostavijo na dom. Vprašanje pa je, zakaj pilot in posadka potnikov nista opozorila že v Egiptu, da šest kovčkov ne bodo mogli prepeljati v Ljubljano. Naša bralka je pri prevzemu prtljage zaman čakala na svoj kovček, če pa bi vedela, da bo njen kovček ostal v Šarm el Šejku, pa bi lahko iz njega vzela vsaj svoja zdravila in nekaj najnujnejših stvari.

Na Adrii sicer trdijo, da so bili potniki sproti o vsem obveščeni. Kot pravijo, je bilo kabinsko osebje ves čas obveščanja v potniški kabini prisotno v največji možni meri in potnikom na voljo za vsa dodatna pojasnila. "Vsem potnikom, ki so se na kabinsko osebje obrnili naknadno, pa so tudi posredovali vsa dodatna pojasnila," še odgovarja slovenski letalski prevoznik.

Bralka: Adriina razlaga ni resnična

Bralka pojasnila Adrie Airways zavrača in trdi, da Adria z njimi zavaja. "Po končnem pristanku smo se oškodovani kratko pomenili o nastali situaciji. Ugotovili smo, da je par, ki je v celoti ostal brez prtljage, prispel prvi na letališče v Šarm el Šejku. Takoj za njim sva bila midva z možem. Imela sva, kot že rečeno, dve potovalki, ki skupaj nista presegali niti 32 kg, in sta bili označeni s kodo ena za drugo," pripoveduje bralka, ki Adrio sprašuje, "kako je mogoče, da ena potovalka pride, druga pa ne, če bi po vaše, to bila ena od najtežjih potovalk?" Trdi, da so bile potovalke, ki so jih preusmerili v Istanbul, od prvih sedmih parov, ki so se prijavili na letališču. Razlago Adria zato v celoti zavrača.

Glede pojasnil o čelnem vetru in porabi goriva, bralka pravi, da bi moral pilot to dejstvo upoštevati že pred začetkom leta in natočiti zadostno količino goriva za celotno relacijo. "Trditev, da ste nas o nastali situaciji obvestili, pa je največja laž," pravi ogorčena bralka. "Če želite obdržati vaše kupce, se morate zavedati, da je komunikacija glavna, predvsem v situacijah, kjer gre za varnost in ugodje potnikov."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (279)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ponosen_na_24ur
03. 12. 2014 23.03
+3
raje ostanem brez kovčka kot brez življenja pravilna odločitev pilota
jazst319
03. 12. 2014 22.19
+5
Samo še to, nekdo je spodaj omenjal, da kapitan nima pravice določati prtljage, ki je ne bodo vzeli. Kapitan je odgovoren za potnike, letalo in let in ima vso pravico to storiti. Ima pravico tudi poslati te z letala, če mu nisi všeč, česar ne bo nihče vesel, ker bodo kasneje pele odškodnine, vendar to možnost ima.
jazst319
03. 12. 2014 22.10
+7
Aja, pa pri balansiranju letala oz. če je letalo na meji napolnjenosti 100kg igra veliko vlogo, ko se letalo giblje na meji dovoljenega, seveda pa je prisoten še varnostni faktor, ki ni namenjen potnikom, ki vlačijo preveč robe s seboj. Kar se pa črnih list in podobnega tiče, saj nisi resen. Seveda se je zabeležilo nekaj. Pa je to incident? Niti pod razno. Napovedi pa so kakršne so, kakor kolnemo vremenarje, ko nas dež dobi brez dežnika, tako tudi vetrne napovedi niso 100%. Ravno v izogib incidentom je bil izveden manever. Naj navedem še en primer iz prakse, ryanu in easyu se je že nekajkrat zgodilo, da sta bila poslana v holding pa sta nato letela direktno na alternacijo, ker je bila kriza z gorivom in nista imela časa čakati v holdingu. Adriin pristanek v Zagrebu je bil izveden ravno v izogib takšnim situacijam. Da bi se zato družba znašla na črni listi? Lepo te prosim.
jazst319
03. 12. 2014 21.59
+7
nekaterim očitno šprica pamet od povsod. Če še niste slišali, da bi prtljaga morala ostati na tleh zaradi omejitev samega letala, je to vaš problem in najlepše kaže nivo poznavanja področja, skratka nično. Nalaganje prtljage nima niti nobene veze s tem, kdaj se kdo pojavi na letališču, ker se load sheet dela, ko je prijava zaključena, torej malo pred letom. Koliko je prtljage in potnikov na letu pa tudi variira, nekateri gredo za en tedn, nekateri za dva, nekateri tudi več. Poleg tega se zraven pojavi večji kosi kot so kajti in surfi ipd. Tako da na tem mestu posameznik ne more na slepo podajati sodb, kakor tukaj nekateri počnete. No, sicer pa, če so nekateri sposobni predpostavljati, da so vremenske razmere na večih letih iste, potem mislim, da to pove dovolj o nivoju razpravljalca. Všeč pa mi je bila tudi izjava o krivdi agencije. Seveda, adria ima na razpolago de lux avione za tiste, ki si špogajo in na drugi strani karjole dvomljivega slovesa, da agencije šparajo na njih. Očitek, da so poslali neustrezno letalo je milo rečeno blesav, ker kolikor vem ni nihče od potnikov ostal na tleh, glede prtljage pa kot rečeno seveda ostajajo omejitve. Lahko navedem primer, ko je easyjet vozil potnike, ki so se udeleževali iron man tekmovanja, so tista kolesa vozili domov še skoraj en teden po tem, ko so potniki že odleteli. Razlog je bil seveda v poletni sezoni in nabito polnih letalih. Ni pa ga prevoznika na svetu, ki bo letel s praznimi sedeži zgolj iz previdnosti, če potniki ne bodo imeli mere pri tovorjenju prtljage. Kar se pa pristanka v Zagrebu tiče pa tako, razlog ki ga je navedla Adria je povsem legitimen in prav nič neobičajen v letalskem svetu. Tipično pri naši zagovedenosti pa je, da se prevoznika totalno popljuva, ko se naredi nekaj, s čimer se zagotovi varnost poleta in potnikov. Kar se pa gospe v prispevku tiče, če je tak ekspert, da podaja sodbe, kakor jih, bi lahko tudi vedela, da ji za nujna zdravila nihče ne bo kompliciral, če bodo v ročni prtljagi. Še več, ravno v izogib tovrstnim zagatam je to priporočljivo. Nivo samega članka in senzacionalizem pa je povsem na ravni nekaterih komentatorjev tukaj.
zinaaziza
03. 12. 2014 20.35
+4
ja uboga revica....najbrž prvič letela
Mb128
03. 12. 2014 20.02
-5
Glejte, a se je kdo sploh vprašal da je tukaj lahko odgovorna tudi turistična agencija?! Kakšen let pa je bil to? Reden ali čarter?! Če je bil čarter je odgovorna predvsem turistična agencija. Ta najame tako prevoznika kot tip letala, ki ga ima ta prevoznik v svoji floti. Ja, lahko je leteti z vetrom v hrbet. Ko pa se ta veter obrne pa se stvari bistveno spremenijo. Zato tudi ni ostal niti košček prtljage ko je letalo letalo v Egipt, zato je v Egiptu ostalo 6. kosov prtljage ko so ti ljudje poleteli domov. In kakšna je bila razlika v teži? Kvečjemu par kg, ker se je med to prtljago znašel tudi kakšen suvenir. In, ker se je tega pilot očitno zavedal že v Egiptu je pač moral teh 6. kovčkov pustiti v Egiptu. Ja, ja, kam smo prišli če nek let lahko ogrozi že dobrih sto kg teže Ampak, najlažje je nekomu reči da dlakocepi. Hja, stvar je pač sledeča. Vsako letaln pač lahko prevaža nek maksimum teže. Ta pa varira glede na razmere, ki so ob določenem letu. Kakor koli že, tip letala ni bil ustrezen za polet domov. Zato pa je odgovorna turistična agencija in/ali letalski prevoznik!
call me mrWhite
03. 12. 2014 18.39
+8
Naj povem še to: Ni 3x za reči, da je mična gospodična brez kovčka sedela na ušesih, ko je pilot ali purser povedal po zvočniku, da bodo kovčki prišli z zamudo. Sicer pa o tem ni potrebe obveščat. Zato imate info-šalter kjer vam konkretno povedo kje je vaša prtljaga.
X51Y
03. 12. 2014 19.02
-6
mična gospodična ima popolnoma prav. Tudi prevoznik je dobil plačilo za korektno opravljeno storitev, kar pa to ni bila. mrWhite, ti se pa kar poslužuj tebi samoumevnih postopkov in srečno pot !
Mb128
03. 12. 2014 19.33
-4
Mislim, več kot očitno nisi bil tam zato tudi takšni zaključki. Sicer pa, to je predvsem problem potovalne agencije in prevoznika, ki ga je ta agencija izbrala. Še v življenju namreč nisem slišal, da bi del prtljage moral ostati na letališču samo zato ker bi drugače bil ogrožen sam let. Ja, prtljaga se izgubi iz takšnega ali drugačnega razloga, da bi pa bila na letališču puščena namenoma, tega pa še nisem slišal. Ponavadi piloti zavrnejo tovor, ki bi sam po sebi predstavljal hazard. To je razumljivo. A tokrat zagotovo vsebina tistih 6. potovalk ni predstavljala nevarnosti za let. Zamislite se samo. Dobrih 100 kg teže predstavlja nevarnost za let sam?! Kaj nam to pove?! To nam pove, da letalo ni bilo ustrezno glede na št. potnikov, ki jih je imelo na krovu. Še glede vetra. Ta je znan, lahko piha s takšno ali drugačno hitrostjo. A ste že slišali, da je še kateri drugi avioprevoznik moral zasilno pristati ker mu je zaradi nepričakovano močnega vetra zmanjkalo goriva?! No, Slovenci smo pa res do nekaterih stvari neverjetno tolerantni. A, neglede na to, prišlo to v javnost ali ne, že to, da je letalo AA moralo pristati na Plesu zaradi pomankanja goriva je nekje zabeleženo in če ga bo AA biksala še tako naprej zna to imeti zelo neprijetne posledice za AA samo. Obstajajo nareč prepovedi pristajanja letal določenih družb na določenih letališčih, obstaja t.i. črna lista letalskih družb, ki jim je sploh prepovedano poleteti v območje, ki ga nadzira Eurocontrol itd..
StopTTIP
03. 12. 2014 17.46
-1
Nič novega... dr.Mencinger je \"sprivatiziral\" vse.. (očitno tudi rezervne dele..) dokler je bil v upravi AA... sedaj pa (jabolko ne pade daleč od drevesa..) njegov sine \"nateguje\" upnike in jim hoče na \"zakonit način\" ukrasti preko pol mio EUR.....
StopTTIP
03. 12. 2014 17.48
-1
PS : Promet podjetja "Mencinger Consulting" je strmoglavil s trenutkom odstavitve njegovega "dobrodelnika" (beri : naročnika) iz AA.....
Cambi7
03. 12. 2014 17.16
+12
Pa dobro ljubi novinarji!!!!! Vse Vam pride prav, samo da nekaj tvezite! To z letali se dogaja vsakodnevno - povsod!!!! A je sedaj potrebno Adrio pop..... TI!!? Nimam nič z Aadrio AW, toda nehajte!!!! A je kdo kdaj bil v pilotski kabini med vzletom ali pristankom???? Jaz sem bil kar nekajkrat!! Le čevlje sodi naj Kopitar. Kar tako, danes je(bil) rojstni dan Prešerna!
krava_teka_teka
03. 12. 2014 17.15
+7
Kako še nihče ni pogruntal za kaj je šlo? Pilot je moral pred vzletom odliti malo goriva, da je dodal kemikalije za chemtraise. Menda so ga videli, ko je šel proti avionu z epruvetko v roki. Dežurnim zagovornikom teorije zarote je očitno malo popustila koncentracija. Pa bi morali vedeti, samo skozi okno naj pogledajo in se vprašajo, kako da spet dežuje.
Bojan Mesec
03. 12. 2014 17.13
+9
Sem bil na temu letu: - res je bila zamuda v Sharmu, ampak smo zamujali nekaj minut tudi že iz Hurgade - so nas obvestili, da bo zamuda zadari čelnega vetra že v začetku leta - v Sharmu je bilo res namesto obljubljenih 15 min 45 min zamude, - so nas lepo obvestili nad Albanijo o tehničnem postanku v Zg. in o vzrokih in to 2x - Postanek v Zg je bil res samo 15 min in tudi so nas obvestili o megli na Lj. letališču - O kovčkih pa nas res niso nič obvestili. - V Lj prišli z cca 1.5 h zamudo, ampak vse ze zgledalo zelo varno
Bojan Mesec
03. 12. 2014 17.23
ponosen_na_24ur
03. 12. 2014 23.02
+5
pomembno je da ste zdravi in živi pristali kovčki bodo prišli
KopulacijskiO
03. 12. 2014 17.08
+14
Je pa to ženšče doseglo svoj namen: prijateljice in žlahta vedo, da je bila v Šarm el Šejku. To, da se ji reži cela Slovenija, je pač zgolj kolateralna škoda.
a-rod
03. 12. 2014 16.55
+6
hahahahaha zdej bo kle ena baba pametvala kaj bi mogu pilot narest:D le čevlje sodi naj baba
joze101
03. 12. 2014 16.50
+0
Adrija bi lahko sporočila potnikom, katerih prtljaga je "namerno" ostala v Egiptu, da bo le-ta prisplea kasneje. Verjetno je res zmanjkalo bodisi prostora bodisi bi s temi 6 kosi presegli maksimalno vzletno težo. Vsekakor bi potnikom to lahko že povedali po vkrcanju na letalo, saj se za vsakega ve, katero prtljago je oddal. Če se potnik ne vkrca (torej ga na izhodu ne registrirajo), morajo njegovo prtljago odstraniti, ker bi sicer lahko nekdo dal v kovček ekplozivno napravo in ga poslal na letalo, sam pa "varnem" nekje počakal. Take stvari se dogagajo in seveda vedno povzročajo zamudo. Seveda bi bilo možno tudi obratno, če zaradi prevelike vzletne teže ne morejo zadeve naložiti. Taka pozornost do potnikov, ki zares sploh ni pozornost, je znak dobrih letalskih družb. Pa le še besedo o dodatnem polnjenju goriva v Zagrebu. Za moje pojme nujna odločitev zaradi možnih zapletov pri pristanku v Ljubljani v pogojih zmanjšane vidljivosti, eventualnih ponovljenih poskusov pristajanja (go-around), čakanja v zraku na izbolšanje minimalnih vremenskih pogoje za pristnek in podobno. Čelni veter na višinah je lahko tako močen, kot je napovedan, lahko šibkejši ali pa močnejši. Dejansko jakost je znana šele v trenutku letenja, saj je napoved jakosti vetra le modelski izračun. Jakost niha tako s časom kot višino in lokacijo in že polurna zamuda pri poletnaju lahko pomeni spremenjene pogoje, enako tudi sprememba rute letenja zaradi ostalega zračnega prometa in podobno. Očitno je ta gospa edina, ki bi lahko z natančnostjo napovedala veter, za vse ostale pa pač velja, da se upošteva določen faktor, ki se odrazi v povečani količlini goriva ob vzletu (kar je seveda omejeno z maksimalno vzletno težo letala). Morda je bila kombinacija taka, da so morali pustiti prtljago zaradi vkrcanja večje količine goriva, ker so pač dolžni zaradi varnosti ostati v okviru limite maksimalne vzletne teže. Zato preventivni tehnični postanek zaradi dopolnitev goriva v Zagrebu ni nekaj, kar bi smeli grajati in se pritoževati, ampak prej biti veseli tega, da se v primeru kakšnih dodatnih zapletov ni zgodilo kaj veliko hujšega.
mulacula
03. 12. 2014 16.47
+22
pomembna zdravila se vedno nosijo v osebni prtljagi......*
rjk05
03. 12. 2014 16.25
+33
Tale bralka je tako pametna in vse ve v zvezi z letalstvom, da je škoda,da se ni usedla na pilotovo mesto in letalo pripeljala do Ljubljane:))
maq1966
03. 12. 2014 16.34
+19
KopulacijskiO
03. 12. 2014 20.27
+5
ja, ker če bi letela rikverc, potem je čelni veter ne bi oviral!
Mr.Somebody
03. 12. 2014 16.05
+23
Sej so tut men pustil kovček v Parizu, pa čakal smo v letalu ob stezi skor eno uro in je blo notr vroče za znort, nakoncu sem pa še zamudil connecting flight pa zaradi tega nisem šel jokati POP TVju. To je klasičen folk, ki ni v življenju še nikoli potoval, nato pa ko kupijo letalske karte mislijo, da so potegnili boga za zvonce, in da jih morajo sedaj vsi tretirati kot kralje.
Mb128
03. 12. 2014 15.54
-8
No, samo še ena stvar. Vsi vemo, da je AA v državni lasti. Kolikokrat smo jo že morali dokapitalizirati?! Kljub temu je "nek" g. Virant letel z AA po smešno nizki ceni. In, nobenemu se ni zgodilo ničesar. Tako AA nadljuje z razsipavanjem davkoplačevalskega denarja. Ja, kufri so prišli nazaj. In to že včeraj. Ampak, če si lahko človek privošči potovanje si lahko potovanje privošči tudi kufer. Tako si je pač tistih 6. kufrov ogledalo Turčijo, konkretno Istambul. In, za nameček, ti kufri niso rabili plačati ničesar, vse to je plačala AA oz. davkoplačevalci. Hja, za ene je pač najkrajša pot iz Egipta do Slovenije preko Turčije. To še potrjuje tisto mojo tezo iz enega izmed mojih prejšnjih komentarjev tega članka, da izbira tipa letala za ta namen ni bila primerna.
gregaB5
03. 12. 2014 23.16
+0
Istanbul je, ne Istambul.. Carigrad po slovensko.. Ne piši, če ne veš o čem se gre..
Ope?enka
03. 12. 2014 15.43
-1
Ta je sigurno iz JS, ki ima še denar za razmetavanje.
pogan
03. 12. 2014 15.33
+5
Lahko bi še malo dodali zgodbi, pa napisali, da je gospa šla v egipt po zdravila za svojega bolnega otroka, otroka so komaj rešili in ko so dobili kovček nazaj je šlo za sekunde in so otroka v zadnji sekundi rešili!?
Ramzess
03. 12. 2014 16.13
+1
V tem primeru bi morala nekaj zdravila morala imeti v osebni prtljagi, ne pa vse v eni.