Slovenija

Lepo vreme bo v Slovenijo privabilo številne goste

Ljubljana, 26. 04. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V slovenskih turističnih krajih zaradi ugodne razporeditve dela prostih dni med prvomajskimi prazniki pričakujejo veliko domačih in tujih gostov. V Ljubljani in Kranjski Gori bodo hoteli polovično zasedeni, pričakujejo pa rezervacije v zadnjem hipu.

Potem ko smo izvedeli, da na turističnih agencijah letos pred prvomajskimi prazniki ne beležijo kakšnega upada povpraševanja po izletih in potovanjih in se njihovi gosti še vedno zanimajo za tipične prvomajske aranžmaje, so iz Slovenske turistične organizacije sporočili še podatke o zasedenosti slovenskih nastanitvenih kapacitet.

Bled
Bled FOTO: Thinkstock

V slovenskih turističnih krajih zaradi ugodne razporeditve dela prostih dni med koncem tedna in 1. majem pričakujejo predvsem veliko domačih turistov pa tudi tujih.

Prihajajoči konec tedna na Bledu zaradi bližine italijanskih praznikov pričakujejo veliko italijanskih turistov, prav tako tudi za 1. maj. V primeru lepega vremena pričakujejo veliko dnevnih obiskovalcev in gostov iz sosednjih držav z rezervacijami v zadnjem hipu.

V Kranjski Gori bo zasedena približno polovica hotelskih kapacitet, zasebne nastanitve pa bodo slabše zasedene. V primerjavi z lanskim letom beležijo manj rezervacij, pričakujejo pa dodatne rezervacije v zadnjem hipu. Po predvidevanjih bo največ domačih gostov in turistov iz Italije.

Tako kot v Kranjski Gori tudi v Ljubljani glede na rezervacije pričakujejo 50-odstotno zasedenost nastanitvenih kapacitet.

Konec tedna pred praznikom dela bo večina hotelov v občini Piran polno zasedenih, medtem ko je za 1. maj še mogoče dobiti proste sobe. V Piranu in Portorožu prevladujejo domači in nemško govoreči gosti.

zdravilišče
zdravilišče FOTO: Thinkstock

Slovenska naravna zdravilišča bodo konec tedna polno zasedena, še nekaj prostih mest pa je na voljo za obdobje med 1. in 6. majem. Med turisti bodo prevladovali domači, sledijo pa turisti iz Italije, Avstrije, Nemčije in Hrvaške. Pričakovana otoplitev bo sovpadala z otvoritvami zunanjih bazenskih kompleksov, ki bodo obogatili ponudbo zdravilišč.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titovka
26. 04. 2012 12.01
+0
pa lih bled ste dali....kaj ni janša zopet v prid cerkve preprečil, da se ne sme soditi glede bleda?????