Slovenija

LDS: Smo absolutno zadovoljni

Ljubljana, 12. 11. 2008 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

LDS je kot prva izmed štirih prihodnjih koalicijskih partneric na svetu stranke sprejela odločitev o podpisu koalicijskega sporazuma.

Koalicijski partnerji
Koalicijski partnerji FOTO: POP TV

V stranki LDS so z izkupičkom koalicijskih pogajanj zadovoljni, je dejala predsednica LDS Katarina Kresal, ki pričakuje, da bo nova vlada kmalu sestavljena. Zato je svet stranke sprejel odločitev o podpisu koalicijskega sporazuma oziroma o vstopu v vladno koalicijo.

Razprava na seji sveta stranke je bila po besedah Kresalove zelo pozitivna, saj so člani zadovoljni s tem, kar so dosegli. Glede ministrskih resorjev, ki bodo pripadli LDS, pa Kresalova pravi, da "so to mesta, kjer lahko res pokažemo, da je LDS verodostojna stranka, ki ji gre zaupati". Poudarja, da so v svojem programu pravno državo postavili visoko na lestvici vrednot in na dveh ministrskih položajih, ki jih bodo zasedli, bodo to lahko tudi izpeljali.

V stranki so zadovoljni tudi z vsebinskim delom koalicijskega sporazuma. Kot pravi Kresalova, je namreč zelo veliko njihovih vsebin prišlo v koalicijsko pogodbo, med drugim praktično celoten program zdravstva in pravosodja pa tudi poudarki iz kulture, gospodarstva in šolstva. "Od začetnega malo širšega okvira smo prišli na zelo konkretne zadeve in smo absolutno zadovoljni," poudarja predsednica LDS.

Ker bodo v četrtek o podpisu koalicijskega sporazuma odločali tudi v preostalih treh strankah, SD, Zaresu in DeSUS, Kresalova pričakuje, da bodo tudi njihovi organi sprejeli, kar je bilo v vsem tem času izpogajano. "Mislim, da bomo kmalu imeli novo vlado," je še prepričana predsednica LDS.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BREZA13
14. 11. 2008 09.23
Kresalki enega poscanega dojenčka v roke- pa da vidimo!!!
Lajna1
13. 11. 2008 22.42
vESELICE JE KONC ZDAJ BO TREBA DELAT. jAZ GREM PA SPAT.
bučar
13. 11. 2008 19.27
lds je zadovoljen, mi pa ne bomo-to je že sedaj vse bolj jasno
Samoedini
13. 11. 2008 10.15
No, končno nekaj novih fac na sceni! Vedno govorimo, dajmo novim ljudem priložnost in evo, sedaj jo imajo. Pustimo se presenetiti! Zalar in Kresalova bosta prvič zagrabila za delo na političnih funkcijah, kar sta doslej pokazala ni bilo slabo.
Aleta
13. 11. 2008 10.15
Saj so res lahko zadovoljni! Najslabši rezultat na volitvah, pa 2 ministra.....
punca08
13. 11. 2008 08.51
thille ti kar sanjaj! boš videl(a) kaj si bodo prilastili šele LDS!!
comment123
12. 11. 2008 23.14
Od obeh LDS-ovih ministrstev državljani pričakujemo, da rešijo in postavijo na pravo mesto,kar so si tajkuni na nepošten način prilastili.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...