Slovenija

Lastnica zanemarjala pse

Ravne na Koroškem, 07. 09. 2006 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./D.K./N.Š.K.
Komentarji
8

Policisti in veterinarski inšpektor so bili v stanovanju na Ravnah na Koroškem priča grozljivemu prizoru.

Veterinarski inšpektor Rok Pečnik
Veterinarski inšpektor Rok Pečnik FOTO: Jani Dolinšek

V torek, 6. avgusta, ob 11. uri so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem skupaj z veterinarskim inšpektorjem Veterinarske uprave RS iz območnega urada Maribor Rokom Pečnikom nasilno vstopili v stanovanje na naslovu Dobja vas 190 na območju občine Ravne na Koroškem. Inšpektor je v stanovanje vstopil na podlagi pisne odredbe sodišča.

Stanovanje je bilo polno živalskih iztrebkov, v zamrzovalniku pa je inšpektor našel še tri mrtve pse
Stanovanje je bilo polno živalskih iztrebkov, v zamrzovalniku pa je inšpektor našel še tri mrtve pse FOTO: Jani Dolinšek

Pri preiskavi prostorov je inšpektor Pečnik našel pet podhranjenih psov. Eden izmed psov je bil tako podhranjen, da ga je moral na kraju evtanazirati. Pri nadaljnjem pregledu je v zamrzovalniku našel še tri mrtve pse, na 17 kvadratnih metrih stanovanjske površine pa je bilo polno živalskih iztrebkov. Odvzete pse so odpeljali v zavetišče pri Dramljah.

Društvo ponudilo pomoč

Veterinarji naj bi na vrata stanovanja večkrat zaman trkali. Podobno zgodbo nam je povedala tudi predsednica tamkajšnjega društva proti mučenju živali Suzana Vodnjov, ki je dejala, da so večkrat pred vrati puščali hrano za živali in prosili lastnico, naj jim odpre, ker bi ji radi pomagali skrbeti za pse.

Kuhinjsko okno stanovanja, kjer so veterinarji našli pet podhranjenih psov
Kuhinjsko okno stanovanja, kjer so veterinarji našli pet podhranjenih psov FOTO: Jani Dolinšek

Da je nekaj hudo narobe, so poleg članov društva opozarjali tudi sosedje. Tako lastnice kot psov že dolgo časa namreč ni bilo iz stanovanja, prav tako pa se je iz stanovanja širil neznosen smrad.

Od prijave do ukrepov več kot štiri mesece

Društvo je že 22. aprila letos vložilo prijavo na območni urad veterinarske uprave v Mariboru. Kot so zapisali v prijavi, so se zanjo odločili “po nenehnih klicih okoliških stanovalcev, ki so opozarjali, da je vsa okolica nastlana s smetmi, odpadki in da je v pesjaku, ki je vseskozi prazen in stoji za zgradbo, polno posušenih pasjih izmečkov še iz lanskega leta ter še vse drugo.”

Pse so odpeljali v zavetišče za zapuščene živali pri Celju
Pse so odpeljali v zavetišče za zapuščene živali pri Celju FOTO: POP TV

Od takrat so minili štirje meseci in pol, veterinarski inšpektor pa je na podlagi pisne odredbe sodišča šele včeraj nasilno vstopil v stanovanje. Zoper 38-letno lastnico živali so, zaradi storitve kaznivega dejanja mučenja živali, podal kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iSab
09. 09. 2006 13.40
po mojem bi mogla Slovenija uvedit živalsko policijo tako kot imajo to v ZDA.... tam so kazni za mučenje živali visoke kar se mi zdi edino prav!
vesna2
08. 09. 2006 21.47
Dečva je zrela za umobolnico,ne pa za pred sodnika,tam se bo itak zmazala,potem bomo jo imeli spet sosedi na grbi!
Slavko Kopmajer
08. 09. 2006 02.02
lastnico je teba nekam zapret pa nič hrane
Slavko Kopmajer
08. 09. 2006 02.02
lastnico je teba nekam zapret pa nič hrane
Slavko Kopmajer
08. 09. 2006 02.02
lastnico je teba nekam zapret pa nič hrane
ssg
07. 09. 2006 23.27
Dosmrtna ječa, cheers.
knes
07. 09. 2006 22.34
ja, na_lus, zivela predvsem 'socialna' Slovenija.
nalusi
07. 09. 2006 21.48
Ma ja dobila bo relativno visoko denarno kazen, ki jo bo sodišče nato razveljavilo, saj kot socialni primer kazni ne bo zmoglan odplačati. Živela slovenska zakonodaja! Sram me, da se mučenje živali dopušča v tej naši dragi Sloveniji.