Slovenija

Lani v prometnih nesrečah umrlo 120 oseb, poškodovanih pa skoraj 8500

Ljubljana, 07. 01. 2016 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kljub temu, da je bilo lani 700 prometnih nesreč manj kot leta 2014, pa je na naših cestah umrlo 12 oseb več kot leta 2014. Najbolj tragičen je bil lanski julij, ko je umrlo kar 26 udeležencev v cestnem prometu oziroma 19 več kot julija 2014.

Kljub črni statistiki mrtvih na slovenskih cestah lanskega julija in avgusta je bilo lani skupno za štiri odstotke oziroma 700 prometnih nesreč manj kot v letu 2014. Direktor agencije za varnost prometa Igor Velov je povedal, da se je število prometnih nesreč lani sicer zmanjšalo, a smrtnih žrtev je bilo več - lani 120, medtem ko jih je bilo leto pred tem 108. Več je bilo tudi poškodovanih v prometnih nesrečah, kažejo podatki Javne agencije RS za varnost prometa: če so leta 2014 našteli skupno 8220 lažje in težje poškodovanih v prometnih nesrečah, jih je bilo lani 8487.

Leta 2015 je bilo 700 prometnih nesreč manj kot leto prej.
Leta 2015 je bilo 700 prometnih nesreč manj kot leto prej. FOTO: Thinkstock

Najbolj tragičen je bil lanski julij, ko je umrlo kar 26 udeležencev v cestnem prometu oziroma 19 več kot julija 2014. Med drugim so umrli trije vozniki osebnih vozil, sedem kolesarjev, šest voznikov enoslednih vozil, trije pešci, pet potnikov v vozilih ter po en voznik traktorja in tovornega vozila, je izpostavil Velov.

Agencija ima za letošnje leto za okoli četrt milijona evrov višji proračun kot lani (letos 4,5 milijona evrov, lani 4,25 milijona evrov) in ta denar nameravajo nameniti okrepitvi preventivnih dejavnosti, napoveduje Velov. Poleg tega pa želijo na agenciji in policiji narediti tudi premik na področju preiskovanja prometnih nesreč. Ob smrtnih prometnih nesrečah bodo na kraj nesreče poklicali tudi t. i. presojevalce prometne infrastrukture, ki bodo presojali stanje cestne infrastrukture, pravi Velov.

Akciji so se pridružili tudi občinski redarji.
Akciji so se pridružili tudi občinski redarji. FOTO: 24ur.com

Presojevalce bo financirala agencija, v obravnavo prometnih nesreč pa jih bodo vključili v dogovoru s policijo. Naloga presojevalcev bo, da ugotovijo, kaj vse je botrovalo prometni nesreči in ali so kake možnosti za izboljšanje prometne infrastrukture, da bi se tako huda nesreča na istem mestu ne zgodila več. "Moramo ločiti dve stvari: razlog za prometno nesrečo in razlog, da so bile posledice nesreče take, kot so bile. Z majhnimi ukrepi lahko izboljšamo prometno infrastrutkuro, izboljšamo okolje, marsikdaj bi lahko resnost posledic prometnih nesreč preprečili," je pojasnil Velov.

Prva preventivna akcija agencije in policije se začenja že v petek, in sicer preventivna akcija osveščanja o nevarnosti uporabe telefona v avtu. Akciji so se poleg policije pridružila tudi številna občinska redarstva. Letake, s katerimi bodo voznike osveščali o nevarnostih telefoniranja med vožnjo, bodo delili tudi na Petrolu in Darsu na mestih, kjer prodajajo letne vinjete.

Kot je izpostavil Klemen Gaberšček z ljubljanskega mestnega redarstva, "med ljudmi prevladuje prepričanje, da je telefoniranje med vožnjo nek gentelmanski delikt, ki ne povzroča škode. A vozniki med telefoniranjem niso zbrani, ne posvečajo dovolj pozornosti okolici". Tako bodo ljubljanski mestni redarji od petka do 24. januarja po četrtnih skupnostih opravljali nadzore in bodo posebej pozorni prav na telefoniranje med vožnjo, je napovedal.

Letos naj bi policija dobila še nove stacionarne radarje, poleg tega načrtujejo nakup posebnega skenerja za obravnavo kraja prometnih nesreč.

Ob tem je Velov izpostavil, da je voznik med uporabo mobilnega telefona manj zbran. "V zadnjem času je vedno več uporabe tudi pošiljanja tekstovnih sporočil in uporabe mobilnih omrežij med vožnjo," je še opozoril. Policija je lani voznikom napisala 20.000 glob zaradi uporabe telefonov, leta 2014 pa 23.000, je pojasnil vodja sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi Ivan Kapun, ki je opozoril, da globa za uporabo mobilnega telefona med vožnjo znaša 120 evrov.

Poleg akcije proti uporabi telefona med vožnjo agencija v letošnjem letu načrtuje še dve preventivni akciji, in sicer eno, usmerjeno predvsem v voznike tovornih vozil, ter drugo, namenjeno osveščanju o pomenu varnostne razdalje v prometu, je še napovedal Velov. 

Ivan Kapun in Igor Velov
Ivan Kapun in Igor Velov FOTO: Špela Zupan

Kapun je danes med drugim še izpostavil, da ima policija od lani nekoliko boljše pogoje za delo v prometu, saj jim je ministrstvo za leto 2014 zagotovilo 240.000 evrov dodatnih sredstev za nakup nove opreme, za letošnje leto pa še 600.000 evrov.

Lani so tako nabavili osem novih radarjev, ki merijo varnostno razdaljo in hitrost vozil, novo tehtnico za tehtanje vozil, veliko kovčkov z opremo za obravnavo prometnih nesreč, digitalne fotoaparate, sredstva za označevanje krajev nesreč z led lučkami, nova policijska vozila, moderno digitalno opremo za nadzor tovornih vozil ter testerje za ugotavljanje prisotnosti drog pri udeležencih v prometu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LLLEPI
08. 01. 2016 16.47
+1
Ker so ceste se slabse kakor lani
LOPOVIGOTOVISTE
07. 01. 2016 20.34
+2
DRAGI VOZNIKI IN POLITIKI. MI IMAMO OGROMNO SMRTNIH ŽERTEV NA AVTOCESTAH ZAKAJ??? OGROMNO VOZIM PO AVSTRIJI NEMČIJI ČEŠKI POLJSKI AMPAK TAKO OZKIH VOZNIH PASOV DA BI KAMIONI ŠLI SKORAJ OD ČRTE DO ČRTE ŠE NISEM VIDEL. VSEPOVSOD GLEDAM DA JE OGROMNO MANEVERSKEGA PROSTORA TAKO DA BI SE LAHKO NA DVOPASOVNICI PELJALI SKORAJ TRIJE PRI NAS JE PA VSAK VOZNI PAS OŽJI ZA PRIBLIŽNO EN METER. TO STA DVA METRA ŠIRINE KATERA NAM MANJKATA TUDI OB PROMETNIH NESREČAH ZA REŠEVALNA VOZILA..
LOPOVIGOTOVISTE
07. 01. 2016 20.36
+1
VSEPOVSOD DRUGJE OB PROMETNI NESREČI NI TREBA IT DOL NA ODSTAVNI PAS SAMO DO ČRTE SE POMAKNEŠ PA GRE POSREDINI KAMION BREZ PROBLEMA SKOZI, PRINAS MOREŠ CELO VOZILOSPRAVIT CELO NA ODSTAVNI PAS PA ŠE VEDNO GRE KNAP.
LOPOVIGOTOVISTE
07. 01. 2016 20.38
VSE CESTE SO PREOZKE OD REGIONALNIH DO AVTOCEST .. TU SMO 50 LET ZA LUNO
majorb
07. 01. 2016 19.44
na cesti moraš bit zbran in spočit brez mobitela in spodbujevalnih substanc
mptour
07. 01. 2016 15.03
+1
Že spet fotografija motorista. Ja, res za vse nesreče na slovenskih cestah smo krivi motoristi. Sploh v tem času smo zelo nevarni.
?asjeza
07. 01. 2016 14.48
-1
a ste pozabili da človek tudi nekoč umre.............smrt je del življenja sprijaznite se kristjani.
otocanka
07. 01. 2016 15.12
+0
ko se bo en nekristjan, ki piše sms-e zaletel v tebe in te trajno poškodoval, da boš pristal na vozičku, tudi vsi verjamemo, da se boš sprijaznil, če pa bo kak tvoj družinski član zaradi tega umrl, pa tudi vsi verjamemo, da boš ponovil tvoj znameniti stavek "človek tudi nekoč umre"....
?asjeza
07. 01. 2016 15.20
-1
ti to meni želiš......lepo od tebe si poštena kristjanka......zakaj mi želiš da pristanem na vozičku če bi zbral bi raje smrt.......
beowulfsam
07. 01. 2016 14.02
+5
Presojali bodo cestno infrastrukturo??? A se hecajo? Zastonj vam naredim presojo: 60-70% regionalnih je zanič. Evo vam. Avtoceste so sicer boljše, samo neustrezne za količino prometa na določenih odsekih (npr. LJ obvoznica), ker spet eni šalabajzarji niso znal 5 min v naprej razmišlat. In to, če je cesta neustrezna in se zgodi nesreča, da je to krivda države, a to pa ne bo a? Ker mate voluharji lepo v zakonu napisan "prilagodi vožnjo stanju cestišča" in se izognete kakršnim koli odgovornostim, kot ponavadi. Vse naše cestnine in bencinski tolarji in kaj vem kaj, gre itak za zapolnjevanje proračuna in obresti. Kokr smo dal in še dajemo za ceste, bi moral met zlate robnike in pol metra debel asfalt, da ga še tank ne uniči.
hmhmhm
07. 01. 2016 13.51
+0
"A vozniki med telefoniranjem niso zbrani, ne posvečajo dovolj pozornosti okolici" - Nikoli mi ni bilo jasno da GSMja ne smeš držati v roki, lahko pa kličeš prostoročno?? A prostoročno je pa ok, a to da imam telefon v roki sem pa nezbran. Problem je, ker si z mislimi čisto drugje, ne pa zato ker imas v roki aparat. Pol pa naj prepovejo še prostoročno, pa kajenje, hranjenje med vožnjo itd...
Primula1
07. 01. 2016 13.18
+4
Stavka policistov je dobra priložnost za enega novinarja, da dokaže, da pisanje glob nima nikakršnega učinka na prometno varnost. Trdim, da se le ta v času policijske stavke ni poslabšala in da je pisanje glob (ne za vse prekrške) zgolj inkasantstvo, ki ga izvaja država nad državljani. Ta članek bi nas bralce res zanimal, še bolj pa bi nas zanimal odgovor oz. komentar vodstva prometne policije.
KoToTamoPjeva
07. 01. 2016 14.19
+3
vodstvo policije na zunaj kaže represivno ukrepanje kot, da jih skrbi za varnost v cestnem prometu, v resnici vodstvo skrbi samo statistika izdanih plačilnih nalogov (bog ne daj da bo letos manj ukrepov kot lani), posledično pritok denarja v proračun... Veliki večini policistov je med stavko lažje delati z občani saj ne rabijo kaznovati vsakega banalnega prekrška katerega bi (zaradi pritiska vodstva) morali ko se ne stavka samo da bi lahko vodstvo prikazalo pozitivno statistiko nadrejenim na policijskih upravah... pa lep dan
Primula1
07. 01. 2016 15.00
-1
točno to je poanta mojega zapisa. Prometna varnost ni boljša zaradi represivnih ukrepov ampak zaradi boljšega zavedanja udeležencev, ter boljše tehnologije vozil.
anjerd
07. 01. 2016 13.17
+0
Peljite se po štajerski avtocesti, pa vam bo vse jasno. Vozni pas tovornjaki, levi pas osebna vozila, ki jim hitrost diktira penzionist, ki vozi max 100 km/h. Potem pa se prehiteva po levi, desni, utripa z lučmi, .... Groza.
.jest
07. 01. 2016 19.33
Te vidim
07. 01. 2016 13.15
+0
Kresalka bi rešila problem, da bi nabila še več kazni :D .
Kollerik
07. 01. 2016 12.56
+0
Če bi imeli vsaj približno vredu ceste, potem ne bi bilo toliko gorja
lilyallen
07. 01. 2016 14.36
+1
sm biv tut jest tazga menja, pol so pa zrihtal en odsek kjer so prej usi vozil manj kot 50 zarad luken in zdj po novem samo šponajo mim, tko da ceste nimajo dost veze z nesrečam, sj tut podatki pravijo da je prekomerna hitrost tista ki botruje k nesreči. lp!