Slovenija

Posedel bo še naprej sedel v parlamentu

Ljubljana, 16. 07. 2010 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./STA/B.G.
Komentarji
95

Matej Lahovnik se po izstopu iz stranke Zares in odstopu z ministrskega položaja poslavlja iz politike, saj noče niti poslanskega stolčka. Odločil se je, da se posveti karieri na fakulteti.

Lahovnik pravi, da bo v ponedeljek v DZ poslal obvestilo, da se odpoveduje poslanskemu stolčku.
Lahovnik pravi, da bo v ponedeljek v DZ poslal obvestilo, da se odpoveduje poslanskemu stolčku. FOTO: Damjan Žibert

Predsednik DZ Pavel Gantar je danes ob imenovanju nove ministrice za gospodarstvo dejal, da je danes svojo poslansko funkcijo nastopil Matej Lahovnik, ki je bil na parlamentarnih volitvah izvoljen na ta položaj. V času njegovega ministrovanja ga je zasedal poslanec Zaresa Lojze Posedel.

Lahovnik ne želi v poslanske klopi

Čeprav je Lahovnik že pred dnevi dejal, da se umika iz politike, so se danes pojavila ugibanja, ali bo kljub temu morda sprejel možnost, da nadaljuje svojo politično pot kot poslanec.

Lahovnik predal posle Radićevi - 2
Lahovnik predal posle Radićevi - 2 FOTO:

Ob predaji poslov novi ministrici Darji Radić ni presenetil z izjavo, da poslanskega stolčka ne želi. "Poslanskemu mandatu se bom odpovedal. V ponedeljek bom poslal obvestilo v DZ," je razložil in dodal, da upa, da se bo lahko hitro vrnil na fakulteto.

Sicer pa so spletne Finance danes poročale, da jim je Lahovnik zaupal, da "res ne bo poslanec". "Predvidoma s 1. oktobrom se vračam na ljubljansko ekonomsko fakulteto. Niti ne vem, ali moram res sam državni zbor obvestiti, da ne bom poslanec," je povedal novinarskim kolegom in dodal, da "so to tehnikalije in da bo preveril".

Spomnimo

Lahovnik je prejšnji četrtek, tri dni po izstopu iz stranke Zares, s položaja ministra za gospodarstvo odstopil. Za odstop z mesta ministra se je odločil zaradi različnih pogledov z ministrom Gregorjem Golobičem, zaradi česar naj njegovo nadaljnje delo v vladi ne bi bilo več mogoče.

Lahovnik in Golobič imata različne poglede na problematiko, s katero je Lahovnik že konec junija pisno opozoril premierja Pahorja. V pismu je Lahovnik med drugim opozoril na konflikt interesov v primeru javnih razpisov v njegovem resorju, na katere se je prijavljalo tudi podjetje Ultra, katerega posredni solastnik je Golobič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
18. 07. 2010 22.43
Malo bo tam posedel in poležal, pa bo! LAhovnik bo poleti na faks itak lahko hodič le gledat na oglasno desko, plačo bo itak dobil na račun! Pod prejšnjo vlado je bila gospodarska rast brez finančnega kritja, kar delalo s eje, vse na up, nihče ni nič plačeval, le naročalo se je in verižilo, na koncu je seveda vse pregorelo. Gospodarska rast sama po sebi sploh ni tako dobra, šer več, škodljiva je. Na koncu se pač zainvestiraš in bankrotiraš, Vegrad je en tak tipičen primer "rasti"! Ali pa baltski tigri!!
M-teorija
18. 07. 2010 19.34
"Posedel bo še naprej sedel v parlamentu" Včasih priimek vse pove!
caspera1
18. 07. 2010 13.59
M-teorija, se strinjam.
M-teorija
18. 07. 2010 12.16
minaeva17.07.2010, 15:44 Da je kovačeva kobila bosa je rek, ki verjetno velja le pri nas. Pravzaprav bi se moral glasiti:"Kovačeva kobila "MORA" biti bosa" To imamo verjetno, na žalost že v genih.
caspera1
18. 07. 2010 10.36
Pajtlerblanka - te informacije niso z interneta, ampak iz Mladine. Predvidevam, da je ti nisti odpreš ne. Zdravje je le prvo. Ne berem gospodarskih biltenov? Ti že veš.
Buena Vita
18. 07. 2010 06.56
minaeva ha,ha,ha ti dej išči na internetu, raje se spravio na gospodarske biltene,,tam so podatki dokaj točni,, internet pa comsi-comsa
caspera1
17. 07. 2010 15.44
Pajtlerblanka - ne glede na temo, tvoji komentarji so vedno isti. Kar sem jaz prebrala o Ultri (seveda ne na najbolj obiskanem spletnem mestu) je, da je bila najprej Ultra, šele potem je prišel Golobič. Pa res pravijo, da za časa Janševe vlade niso dobili posla v Sloveniji. So pa zato imeli veliko srečo v tujini - nemški Telekom, FedEx v Hongkongu, skoraj monopol v New Yorku, baje imajo po svetu vgrajenih čez 13000 navigacijskih sistemov... Več si pa nisem zapomnila. Vsak naj si svojo sodbo ustvari sam. Se mi zdijo malo tebi podobni. Tudi oni niso zgleda po župi priplavali.
M-teorija
17. 07. 2010 15.34
Sedaj, ko je dezertiral od odgovornosti in šel iz politike je naredil prostor na lestvici priljubljenosti. Velika verjetno je da ga bo v prihodnosti na tem mestu zamenjal sam GG. Samo čas je potreben, da se preko raznih protikorupcijskih komisij ugotovi, da GG ni naredil nič narobe. Kakšna interpelacija bi to sicer pospešila, tega se opozicija tudi zaveda. Zato se jim očitno ne mudi, niti sedaj ne, ko je železo z Lahovnikovim odhodom vroče. Očitno se zavedajo, da bi se lahko na njem opekli. Po prvem šoku očitno niti mediji niso vedeli kaj točno je na stvari sedaj pa je vse več takšnih, ki le ne vidijo prvotne poštenosti in dobronamernosti Lahovnika, temveč je v ozadju Teš6, opozorila GG na nepravilnosti, posledično pa užaljenost odgovornih. Čas je najboljši zdravilec tako za rane kot za resnico.
Marko Varga
17. 07. 2010 14.42
v času Janševe diktature je bilo vse čudno,delnice Mercatorja so se prodajale na tajnih sestankih za polovično ceno,tajkuni pa so zastavljali svoje ime za ogromne pufe,ki jih sedaj mi odplačujemo....
Marko Varga
17. 07. 2010 14.39
zato,ker so v času Janševe vlade vsa podjetja delala z izgubo,čeprav je bila gospodarska rast visoka,to ni jasno niti ekonomistom,še manj pa zakaj so jemali toliko pufov v tujini????
Buena Vita
17. 07. 2010 14.28
Buena Vita
17. 07. 2010 14.28
elephantus če je ultra dobro podjetje--potem pa nam butcem razloži zakajh v janševi vladi ni delalo z dobičko,povej zakaj je bil v štirih letih tako pičel rezultat poslov dej dej,kaj misliš da plavamo po župi,smatraš da smo totalni telebajsi in ne poznamo nikjer nikogar ti naštejem nekaj mastnih koloboracij te tvoje ultre,npr,povezava studio moderna,luko koper,koroška,t oo
Marko Varga
17. 07. 2010 11.49
takoj se vidi,da ni za politika v takšnem okolju lahko preživijo samo ljudje kot so Janša in podobni,ki so se kalili v Kumrovcu....
Marko Varga
17. 07. 2010 11.13
kaj pomaga,če je Lahovnik odstopil,če ni nič več za ukrast,moral bi odstopiti Vizjak v prejšnjem mandatu in ne bi imeli tajkunskih zgodbic in prodaj najboljših domačih firm za smešne cene zaradi katerih danes vsi gagamo...
tone
17. 07. 2010 10.44
mogoče bi pa moral pokazati na mnoge druge, vendar tega ni storil, pa tudi za zapahe ni šel in ne bo šel noben od ljudi ki delajo svinjarije, pa naj gre za razna ministrstva ali firme vse je javno znano in sprenevedanje, včasih je delavec vsaj nekaj dobil, sedaj pa še dividend ne izplačujejo, vodje imajo po 10.000 neto, delavec životari. ne bi lahko bila neka uravnilovka do kje gredo lahko plače šefov, pa naj gredo v tujino, bodo pa drugi mlajši, bolj sposobni, jih ni malo ki so zagnani pa nimajo možnosti
dule100
17. 07. 2010 09.19
In kdo je vovlil te luzerje ? Jaz ne ! Tovariši, ki so navajeni na delavsko samoupravljanje ne bodo kos sedanjemu času !
utvara
17. 07. 2010 09.16
@minaeva 17.07.2010, 08:52 Podpišem! Pa zlagal se je tud, preden je odšel.
caspera1
17. 07. 2010 08.52
Mene pa ne prepriča. Kar naenkrat ga je zmotilo nekaj, kar že vsi dolgo vemo. Če ne ustreza, ker krši zakon, ga zavrneš in to utemeljiš. Potem bi bil pa res car. Saj res ni bil slab minister, ampak opozicija ga šele zdaj hvali, ko je odstopil. Prej so samo pljuvali po njem, kako gospodarstvo vztrajno tone. Pa da nima nobenega pametnega plana. Odgorornosti se je pa res rešil. Kaj je naredil? Dosledno je zavračal saniranje že dolgo propadlih firm z državnim denarjem, bil je za podaljšanje delovne dobe, proti obvezni delitvi dobička med vse zaposlene, pa zelo dejaven v firmi rodnega kraja. Mogoče še kaj, samo, da jaz ne vem.
Robberto
17. 07. 2010 08.48
Ma kakšen naslov za članek. Ko to vidiš pa misliš, da je za Slovenije še kaj upanje.
Robberto
17. 07. 2010 08.47
Ma kakšen naslov za članek. Ko to vidiš pa misliš, da je za Slovenije še kaj upanje. Je pa vsaj to, da kamorkoli že gre, v tem primeru na fax, bo vredu.