Črna kronika

Kužke ubili in odvrgli v grmovje

Koper, 22. 03. 2011 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petek so na začetku Šmarske ceste v Kopru našli šest mrtvih kužkov. Mešanci so bili stari od 4 do 6 tednov, njihov lastnik pa naj bi jih najprej ubil, nato pa odvrgel v grmovje ob cesti.

Občanka, ki je ob cesti odkrila trupla šestih mladičev, je o tem obvestila Obalno društvo proti mučenju živali. Predsednica društva Andrea Bogataj Krivec je v izjavi za javnost zapisala, da so se v petek, 18. marca, odzvali klicu občanke, ki je ob naključnem sprehodu naletela na šest mrtvih majhnih kužkov.

Šest psov mešančkov je nekdo ubil in odvrgel v grmovju ob Šmarski cesti.
Šest psov mešančkov je nekdo ubil in odvrgel v grmovju ob Šmarski cesti. FOTO: Dare Čekeliš / Obalno društvo proti mučenju živali

"Čeprav smo vajeni vsega hudega, je bil ta prizor res grozljiv. Gre za kužke, mešance, stare od 4 do 6 tednov, za katere predvidevamo, da jih je lastnik najprej ubil, nato pa odvrgel v grmovje,“ pojasnjuje Bogataj Krivčeva in dodaja, da je na kraj dogodka prišla tudi policija, saj gre za kaznivo dejanje.

Dolžnost vsakega državljana je prijaviti mučenje živali, saj morajo biti storilci kaznovani!
Dolžnost vsakega državljana je prijaviti mučenje živali, saj morajo biti storilci kaznovani! FOTO: Dare Čekeliš / Obalno društvo proti mučenju živali

“Pozivamo vse prebivalce okoliških vasi in zaselkov, ki bi kar koli vedeli o tej zgodbi, da nas o tem nemudoma obvestijo. Klic je lahko tudi anonimen, veseli pa bomo zares vsakega namiga, saj verjamemo, da je šest mladičev okoli samice težko ostalo neopaženih.“

Mučitelja bo težko izslediti

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper je potrdila, da so bili o najdbi obveščeni tudi koprski policisti, ki so si ogledali kraj, kjer so našli kužke. Zaenkrat preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali. Podatke v zvezi s tem dogodkom policija še zbira. Zaenkrat je znano le, da so bili psi ubiti in odvrženi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zzirafa
26. 03. 2011 01.16
Dolžnost vsakega državljana je prijaviti mučenje živali, saj morajo biti storilci kaznovani! Well said!
miss_bee17
24. 03. 2011 20.10
+1
Upam, da ga bodo našli!!!! Ne razumem, kako da ljudi ni sram in kako so lahko nekateri tako nečloveški, da take stvari počnejo!
leni5
23. 03. 2011 15.59
+1
NAJDITE TEGA *!!!!!!!!!!!
flamengo
23. 03. 2011 14.55
+1
Saj tudi nerojeni otroci se niso odločili za samomor in so celo bolj nemočni kot ti kužki, ko jih "zdravniki" z instrumenti razkosajo v materinem telesu. Nerojeni otroci niti ne morejo nič reči, kot so vsaj ti kužki lahko cvilili. Meni je vse jasno, tebi pa tudi.
Tjasa Celik
23. 03. 2011 13.47
Flamengo tebi nekaj ni jasno a? Za splav se odloči vsak posameznik sam!! in tud otroka naredi vsak sam!! noben te ne prsili da ga narediš,ne da greš delat splav! živali si pa nemočne ko se nekdo močnejši spravi nad njih.
flamengo
23. 03. 2011 13.29
loner Po hinavščini, ko se zgražajo nad temi psi, proti splavom pa nič ne rečejo in ga celo podpirajo, ko je milijonkrat hujše in gnusnejše dejanje od tega.
Tjasa Celik
23. 03. 2011 13.23
Manjka živalska policija ali nekaj podobnega! Ker če umre žival je marsikomu v tej državi vseeno,če pa ženska naredi splav je pa že morilka.Aja ne,ginekolog je morilec! po mnenju flamengo.:) pa ja,zakaj zdej o splavu če je bil pokol psičkov??
LonerWalt
23. 03. 2011 12.53
Falmengo še vedno ne vem kaj ma ta tvoj splav veze s to novico?
flamengo
23. 03. 2011 12.43
Nerojeni otrok ima dnk človeka in ne more biti drugo kot človek in je živ non stop od spočetja naprej, saj se celice nenehno delijo. Otrok ima že po šestih tednih izoblikovano telo in srce mu bije, kri mu kroži po telesu. Tako telesa nerojenega človeškega otroka ne more niti tonček balonček zamenjati s pasjim ali krokodiljim ali celo s kakšnim neživim predmetom. Splav je ravno zato, ker je nerojeni človek življenje in ga s splavom nasilno prekinejo.
LonerWalt
23. 03. 2011 12.35
Tjaša nikjer ne piše, da mora imeti kmet psa, vendar je prisotna neka miselnost, da na kmetijo spadajo tudi psi in mačke. Na naših koncih, ni kmetije brez njih. A na žalost, živijo psi na prekratkih verigah, brez sprehodov, s premalo hrane, necepljeni, nekastrerani, nestirilizirani. Ravno tako je z mački. Za te živali se ne skrbi tako kot je treba, ker so na kmetijah zato, ker pač kao morjo bit. In potem boš koga prjavu in boš dobil kazen za lažno prijavo, ker pri nas ukrepajo šele, ko so živali napol mrtve al pa je že prepozno. Kdor ne zna z živalmi in ni sposoben skrbet za njih, se naj mu jih odvzame in prepove imeti živali.
Tonček Balonček
23. 03. 2011 12.19
flamengo, in če nosi peterške, gre za petkratni umor? Pa saj je življenej že v semenu, jajčecih, zakja bi bilo fartalno spočetje, pa saj gre az zvezni proces, saj se ne začne "novo" življenje kar na sekundo natačno ob nekem času. To ej smešno. Za ačsa jezusa ljudje sploh še vedeli niso za zigote, jajčeca zarodke itd., te zadeve so do absurda spravili teologi, ne biologi in fiziologi! Enako ej bilo tudi v astronomiji, genetiki, geologiji in sploh v vsem naravoslovju!
Tjasa Celik
23. 03. 2011 12.14
Se strinjam z LonerWalt-om! ne vem kaj ma veze al si kmet al ne? Vsak naj odgovarja za svojo žival če ne naj jo pač nima. Ne vem kje piše da mora met kmet psa?!
LonerWalt
23. 03. 2011 12.02
flamengo kaj ma splav veze s tem? Zato, da ne pride do splava uporabiš zaščito pri spolnih odnosih. Zato da ne pride do ubojev nedolžnih živali, se uporabi sterilizacija in kastracija. Če se ti ne zdi vredno dat denarja za to, potem si ne kupuj živali! In ne štekam ljudi, predvsem kmetov in revnih, ki imajo na kupe mladičev, ki jih pobijajo ali pa jih pustijo živeti in širiti bolezni. ŠE enkrat ponavljam, žival je odgovornost, žival si ne plačuje zdravstvenega zavarovanja in ne hodi v trgovino po hrano, je pa še vedno živo bitje. In na nas je, da poskrbimo za vse to! Če nisi tega sposoben narest, potem bodi brez živali!
Tjasa Celik
23. 03. 2011 11.55
Pa kdo se odloči za splav?? Ti al ginekolog??
flamengo
23. 03. 2011 11.45
Tjaša, predstavljaj si to dejanje, ki ga v materinem telesu naredi ginekolog ob splavu. Tega gnusa ne zmanjšajo stavki (ki si jih navedla v postu spodaj), ki si jih je "humana" družba izmislila, da bi to gnusobo prekrila. Nerojeni otrok je ČLOVEK, ki ima v sebi življenje, saj se ne more roditi človek iz nežive tvorbe.
Jasmina Korkoska
23. 03. 2011 11.23
Tudi če ga najdejo,verjetno ne bo dobil kazni,ki si jo zasluži!!!!Zato pa ljudje počnejo take grozote,saj ne čutijo nobenih posledic!!!!ŽALOSTNO IN SRAMOTNO......
Tjasa Celik
23. 03. 2011 11.02
Flamengo! 1. Če imaš spolni odnos veš da obstaja možnost da pride do oploditve. To pomeni da si zavestno zanosila in če greš delat splav je to čisto TVOJA odločitev. A misliš da je te psičke kdo kaj vprašal??? "Človek" se je SPET spravil nad šibkejše od sebe... 2. Pri splavu odstranijo EMBRIO,zarodek in ne ČLOVEKA 3. Noben ginekolog ne PRISILI ženske da naredi splav,to je odločitev posameznika in nobenga druzga. Oni samo opravljajo svoje delo.
flamengo
23. 03. 2011 10.46
Kaj pa mislite o tem, ko ginekologi obglavijo otroško telesce v materinem telesu. Meni se zdi ogabno... Ampak vsem, ki se tu zgražate nad pomorom teh psičkov, se to ne zdi nič takega. Hinavci.
Tjasa Celik
23. 03. 2011 10.37
Grozovito!! Ni besed za to...
haarpo
23. 03. 2011 09.22
Vsekakor obsojanja vredno dejanje!! Me pa moti dvoličnost.... bogi kužkoti, joj tako so bili lepi.... ...popldne pa ocvremo enega dunajskega... ja, sej prašič je prašič....