Slovenija

Kupite rabljene, privarčevani denar pa porabite za delovne zvezke!

Ljubljana/Maribor, 27. 08. 2012 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Samo še teden dni časa imate, da nakupite vse potrebno za novo šolsko leto. Za vse, ki se ne boste odločili za izposojo učbenikov preko učbeniškega sklada, so na voljo še sejmi rabljenih učbenikov, ki bodo že tradicionalno prvi vikend po začetku šole.

Že tradicionalni sejem rabljenih učbenikov bo 7. in 8. septembra v ljubljanskih Križankah, medtem ko bo sejem rabljenih učbenikov na Trgu mladih v BTC Cityju potekal od 5. do 7. septembra. Rabljene učbenike za osnovno in srednjo šolo bo mogoče kupiti tudi na sejmu v Novem mestu, saj bo v tamkajšnjem BTC Cityju med 4. in 7. septembrom potekal sejem.

Zadnji teden pred začetkom šolskega leta knjigarne velikokrat ponujajo popuste za nakup šolskih potrebščin.
Zadnji teden pred začetkom šolskega leta knjigarne velikokrat ponujajo popuste za nakup šolskih potrebščin. FOTO: Aljoša Kravanja

Štajerci se boste po knjige lahko odpravili na Grajski trg v Mariboru, sejem gradiv za študente in dijake pripravlja tudi Klub mariborskih študentov. Ta bo potekal 11. oktobra na zgornjem platoju mariborske tržnice.

Osnovnošolci lahko rabljene učbenike brezplačno naročijo v šolah. Za srednješolce je učbeniški sklad plačljiv.

Pomen sejmov je glede na krizo in zmanjševanje socialnih transferjev vsako leto večji. Starši, ki jim socialni položaj ne omogoča, da bi otroku nakupili nove učbenike in druge šolske pripomočke, lahko tako poskusijo z nakupom cenejših rabljenih učbenikov. Mnogi, ki se vsako leto odločijo za prodajo svojih učbenikov in nakup rabljenih, pa se za to odločajo, ker se jim nakup novih učbenikov ne zdi smiseln, prihranjeni denar pa raje uporabijo za nakup delovnih zvezkov.

Po rabljene učbenike v BTC City ...

Za vse, ki jim je kupovanje novih učbenikov nesmiselno, ter za vse, ki si nakupa novih učbenikov ne morejo privoščiti, se bo prvi teden v septembru zvrstilo kar nekaj sejmov rabljenih učbenikov.
Za vse, ki jim je kupovanje novih učbenikov nesmiselno, ter za vse, ki si nakupa novih učbenikov ne morejo privoščiti, se bo prvi teden v septembru zvrstilo kar nekaj sejmov rabljenih učbenikov. FOTO:

V BTC Cityju bo sejem rabljenih učbenikov potekal od srede, 5. septembra, do vključno petka, 7. septembra. Sejem bo vse tri dni potekal na Trgu mladih, in sicer med 9. in 20. uro. Za vse, ki bodo želeli prodati rabljene učbenike in zaslužiti za nove, bodo v BTC City na voljo brezplačne stojnice.

… in v ljubljanske Križanke

Rabljene učbenike lahko kupite tudi prek spleta. Če boste imeli srečo, lahko učbenik dobite tudi brezplačno, saj jih nekateri tudi podarijo, zato preverite spletno stran Podarimo.si. Dijaski.net ima forum, kjer lahko kupite ali prodate svoj rabljen učbenik, lahko pa jih poskušate kupiti tudi na strani Ucbeniki.net.

Zveza ŠKIS vsako leto v začetku septembra organizira Sejem rabljenih učbenikov, ki ga vsako leto obišče ogromno dijakov in si po ugodnih cenah zagotovi rabljeno literaturo za naslednje šolsko leto. Letos bo sejem potekal v petek, 7. septembra, od 12. ure do 18. ure in v soboto, 8. septembra, od 10. ure do 16. ure v Križankah.

Cene učbenikov na dvodnevnem sejmu se oblikujejo glede na ponudbo in povpraševanje. Zveza Škis pa bo poskrbela tudi za cenike novih učbenikov, ki bodo na eni strani služili kot osnova za oblikovanje cen, po drugi strani pa bodo obiskovalcem omogočili, da primerjajo razlike med cenama.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.