Slovenija
Oglas

Kuhinjska napa Faber, nepogrešljiva v vaši kuhinji

Ljubljana, 26. 11. 2015 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STV Global
Komentarji
0

Kuhinjska napa je v zadnjem času postala nepogrešljiv gospodinjski aparat v vsaki sodobni kuhinji. Z pravilno namestitvijo in uporabo le te, lahko bistveno izboljšamo kvaliteto bivanja, v prostoru in dodamo kuhinji, estetski pečat.

DEKORATIVNA KUHINJSKA NAPA

Je najbolj razširjena in zajema največ oblikovnih različic. Širina nape, se giblje med 60cm in 120 cm. Motor je nameščen vertikalno, tako da je izpuh zraka vedno v zgornjem delu, ki ga zastira okrasni kamin. Pretok se giblje med 400m3/h in 750m3/h odvisno od izvedbe. Oblikovno, je najbolj razširjena tako imenovana  »kaminska«  različica  ali pa kombinacija inoxa in stekla. Osvetlitev je ponavadi halogenska ali led. Okrasni kamin je teleskopski, sestavljen iz dveh delov, ki sta nastavljiva po višini. . V primeru da odvod zraka ni mogoč, se lahko namesti ogleni filter in napa deluje na principu kroženja zraka.

STV Global - 5
STV Global - 5 FOTO: STV Global
POŠEVNA KUHINJSKA  NAPA

Postaja vedno bolj moderna,  zaradi svoje  poševne oblike, ki da piko na i, izgledu celotne kuhinje. V večini različic, prednjači steklo v črni ali beli barvi, kombinirano z črnim ali inox dekorativnim kaminom, ki pa ga v določenih primerih, ko napa ne deluje na odvod zraka, temveč preko oglenega filtra,  ni potrebno namestiti. Pretok se giblje od 400m3/h do 850m3/h. Stikalo za upravljanje je v večini različic »na dotik« z različnimi funkcijami, kot so zakasnilec izklopa, opozorilnik zasičenosti maščobnega filtra, intenzivna funkcija, 24h-prezračevalna funkcija…Širina nape se giblje med 55cm in 90 cm, višina pa med 35 in 40cm, kar je precej pomemben podatek, če se montira pod mansardo. Omenjena napa se namesti nižje, kot ostale, zaradi drugačne postavitve motorja v napi in sicer med 45cm in 55cm nad kuhališče.

STV Global - 3
STV Global - 3 FOTO: STV Global
OTOČNA-VISEČA KUHINJSKA NAPA

Je nameščena nad kuhinjski otok, obešena na štiri jeklenice po katerih se dviga in spušča z pomočjo daljinskega upravljalca, pretok nape se giblje okrog 550m3/h, dimenzija pa fi 50cm. Napa deluje ali na odvod ali preko oglenega filtra. Omenjena napa služi lahko tudi kot lestenec v kuhinji, saj so v vencu nameščene svetilke za osvetlitev prostora. 

STV Global - 6
STV Global - 6 FOTO: STV Global
VGRADNA KUHINJSKA NAPA-MONTAŽA V STROP

Je namenjena montaži v strop nad kuhinjski otok, kar zahteva nadgradnjo, z suhomontažnimi ploščami (knauf). Lahko se jo »obleče« po meri same nape ali širše, po merah kuhinjskega otoka. Standardne dimenzije so 90cm x 50cm ali 120cm x 50cm. Višina nape je okoli 30cm. Posebnost, je razmak med napo in kuhališčem, ki je v tem primeru večji in sicer okrog 150 cm, odvisno od primera. Pretok nape se giblje okrog 750 in 800m3/h. Ima LED osvetlitev in daljinski upravljalec, ker je nameščena, v večini primerov izven dosega roke. Lahko deluje tudi preko oglenega filtra. 

STV Global - 2
STV Global - 2 FOTO: STV Global
VGRADNA KUHINJSKA NAPA-MONTAŽA V KUHINSKI PULT

Se namesti, v kuhinjski otok in se, ko deluje, dvigne  za kuhalno ploščo. V tem primeru je potrebno predhodno načrtovati odvod zraka, ki se ponavadi pelje skozi prostor pod tlakom. V omarici otoka zasede 35cm prostora po globini, motor je lahko nameščen spredaj ali zadaj, v omarici, kot je v danem primeru najbolj funkcionalno. Napa deluje lahko tudi na ogleni filter, vendar mora biti v tem primeru izpuh zraka usmerjen iz otoka v prostor, tam kjer je to najmanj moteče, ponavadi je to na tleh v podnožju kuhinje. Napa je širine 80 do 90cm, pretok zraka se giblje med 750 in 800 m3/h in ima LED osvetlitev. 

STV Global - 1
STV Global - 1 FOTO: STV Global

KAKO, DO KUHINJSKE NAPE FABER? 

V podjetju STV GLOBAL d.o.o., že vrsto let zastopamo blagovno znamko FABER, ki je eden največjih proizvajalcev kuhinjskih nap, na svetu. Za vse morebitne informacije, nas lahko pokličete ali obiščete našo spletno stran, www.kuhinjskenape.si

EKSKLUZIVNI ZASTOPNIK IN DISTRIBUTER

STV GLOBAL d.o.o. 

STV Logo
STV Logo FOTO: STV Logo

 

 

 

Breznikova ulica 15 (PC BREZA)

Domžale

www.kuhinjskenape.si

Tel.: 01 7216 720

stv.global@siol.net

 

 

 

 

 

 

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni