Slovenija

Krka in Ljubljanica se razlivata, sonce nas bo spet grelo v nedeljo

Ljubljana, 18. 02. 2016 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L./J.S.
Komentarji
3

Pred nami so deževni dnevi. Reka Krka se v srednjem in spodnjem toku razliva na območjih pogostejših poplav. Reka Ljubljanica pa poplavlja na Ljubljanskem barju na območjih vsakoletnih poplav. Več sonca nas čaka v nedeljo.

Po snežni pošiljki prihaja oblačno in deževno obdobje. Danes je predvsem na vzhodu in v osrednjem delu Slovenije deževalo, meja sneženja je bila nad okoli 1100 metrov nad morjem

Zaradi obilnih padavin v zadnjih dnevih se Krka in Ljubljanica razlivata, so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso).

Reka Krka se v srednjem in spodnjem toku razliva na območjih pogostejših poplav. Krka je v spodnjem toku že pričela upadati in ima trenutno v Podbočju pretok okoli 290 m3/s, vendar ponovno postopno narašča v zgornjem toku. Obseg poplavljenih površin se bo tako danes in v petek še ohranjal.

Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območjih vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice je danes ponoči pričel upadati, trenutno je ustaljen, zmanjševati se bo pričel predvidoma jutri dopoldan, so zapisali na Arso.

Danes zvečer lahko ponovno naraste reka Dravinja in se na izpostavljenih mestih razlije v manjšem obsegu.

V gorah pa je velika nevarnost snežnih plazov.

Hidrološko opozorilo
Hidrološko opozorilo FOTO: ARSO

Izboljšanje nas čaka v nedeljo, ko bo sončno in zelo toplo

Jutri zjutraj bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v severovzhodnih krajih bo deževalo. Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod po Sloveniji se bodo še pojavljale padavine. Meja sneženja bo nad okoli 900 metri nad morjem. Na Primorskem bo prehodno zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 5, najvišje dnevne od 5 do 12, v jugovzhodni Sloveniji do 14 stopinj Celzija

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. 

V nedeljo bo sončno in zelo toplo, pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo na vzhodu še delno jasno, toplo in vetrovno, na zahodu pa bo pričelo deževati. V torek bo oblačno s padavinami, ki bodo v sredo ponehale, zapihala bo burja. V četrtek in petek bo predvidoma suho vreme, še napovedujejo na Arso. 

Preverite vremensko napoved za vaš kraj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riad
18. 02. 2016 12.55
zakaj pa ni informacij o Kolpi????????????????
catman
18. 02. 2016 10.42
+6
"Po snežni pošiljki prihaja oblačno in deževno obdobje" - Ja itak, še vedno sem zametan, nisem še sfulgal skidat,... kur.
kampasutra
18. 02. 2016 11.27
+3
če ne bi blo 24.kur, bi mel še kar kopno okol bajte. zgleda bom moral zdej pa kanu prpravt da pridem v dolino v štacuno. hvala