Slovenija
Oglas

Kriza, beseda, ki jo slišimo vsak dan

Ljubljana, 18. 02. 2009 05.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Gospodarstveniki so si edini, da je že pred nami, ne vedo pa povedati, kakšne bodo njene posledice. <a href = "http://www.vsr.si/" target="_blank"> Kako torej poslovati v kriznih razmerah?</a>

Visoka šola za računovodstvo
Visoka šola za računovodstvo FOTO:

Na Visoki šoli za računovodstvo skušamo odgovoriti tudi na tovrstna vprašanja, saj so med nami vrhunski profesorji, predvsem praktiki, ki dnevno  sprejemajo odločitve v najboljših slovenskih podjetjih.

Po svoji vsebini program računovodstva zajema celotno poslovanje. V širokem naboru pridobljenih znanj je poudarek na poslovodnem računovodstvu in financah (poslovne finance in davki).

Namen visokošolskega programa računovodstvo je študentom omogočiti pridobitev strokovnega znanja in usposobljenost za reševanje zahtevnih strokovnih in delovnih problemov, razvijanje zmožnosti za sporazumevanje v stroki in med strokami, strokovne kritičnosti in odgovornosti, iniciativnosti in samostojnosti pri odločanju in vodenju.

Prepričani smo, da ima računovodstvo svetlo prihodnost. Poklic računovodje je v razvitih ekonomijah zalo cenjen (računovodja je v hierarhiji podjetja v samem vrhu). Tudi v Sloveniji  postaja vedno bolj cenjen in iskan. Dozorelo je spoznanje, da je znanje računovodstva nujen pogoj uspešnosti in poslovne odličnosti. Mogoče prav od tukaj izvira rek »računovodstvo je jezik poslovnežev.

Visoka šola za računovodstvo
Visoka šola za računovodstvo FOTO:

Pohvalimo se lahko le z najboljšimi predavatelji, ki so predvsem praktiki z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami iz posameznih področij, vendar hkrati vsi izvoljeni visokošolski predvatelji. Naj izpostavimo le nekatere:

Dr. Branko Mayr je dekan Visoke šole za računovodstvo, pooblaščeni revizor, preizkušeni ocenjevalec vrednosti podjetij, stalni sodni izvedenec in davčni svetovalec.

Dr. Živko Bergant računovodja, finančni direktor, pomočnik direktorja, svetovalec na ITEO – svetovalnem inštitutu v Ljubljani, revizor in nosilec dveh certifikatov Slovenskega inštituta za revizijo: pooblaščeni revizor in preizkušeni poslovni finančnik. Strokovno deluje v revizijski družbi ABC revizija, d.o.o.

mag. Darinka Kamenšek je direktorica revizijske družbe ABC revizija d.o.o. kjer je tudi partnerica. Mag. Kamenškova je pooblaščena revizorka, ki vsak dan revidira. Ima bogate predavateljske izkušnje na različnih visokih šolah.
mag. Vladimir Bukvič, predavatelj finančnih vsebin, zaposlen pa kot izvršni direktor za področje financ in računovodstva v Cimosu, d.d.

mag. Dejan Petkovič, ima več kot 11 let delovnih izkušenj na področju računovodstva, financ in davčnega svetovanja. Zaključil je tudi specialistični študij s področja davčnega svetovanja.

Dr. Viljem Pšeničny je trenutno generalni sekretar Obrtne zbornice Slovenije, predava pa predmete s področja organizacije.

Študij računovodstva izvajamo v Ljubljani in v  Mariboru.

Po končanem študiju si boste pridobili naziv diplomirani ekonomist (vs).

Študentje bodo svoja znanja nadgradili s praktičnim izobraževanjem v delovnem okolju.

Diplomanti bodo tako:

Študij predstavlja "specializacijo" že nekaterih osvojenih ekonomskih znanj, ki jih s pridom uporabljam skupaj z večletno prakso. Program je pisan na kožo dejavnosti naše računovodske hiše, zato ga jemljem kot dolgoročno dobičkonosno vrednoto, ki jo uspešno prenašam na svoje zaposlene. Darja Peršolja, direktorica računovodske hiše Cotall d.o.o.

1. usposobljeni s poslovodstvom sodelovati in mu z zanesljivimi in pravočasnimi informacijami pomagati pri sprejemanju čim boljših poslovnih odločitev;
2. usposobljeni poročati o poslovanju poslovnega sistema na način, da bodo prikazana računovodska poročila izražala resnično in pošteno sliko poslovanja poslovnega sistema;
3. znali organizirati in voditi računovodstvo kot osrednjo informacijsko dejavnost v poslovnem sistemu.

Raziskave kažejo, da je prisotno pomanjkanje računovodskih delavcev. Takšno stanje pa bo tudi v prihodnje, tako so vaše poklicne priložnosti zelo velike.

Naš cilj je da vas naučimo reševati probleme in vas oborožimo z vsemi potrebnimi znanji za uspešno delovanje v poslovnem okolju. Kakšni pa so vaši cilji?

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3