Črna kronika

Krivdo v zadevi Balkanski bojevnik zanikale tudi članice združbe

Ljubljana, 03. 06. 2014 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadevi Balkanski bojevnik so bile na predobravnavnem naroku na vrsti vse tri domnevne članice hudodelske združbe, ki so krivdo zanikale.

Selman je po obsodbi pobegnil.
Selman je po obsodbi pobegnil. FOTO: 24ur.com

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se nadaljujejo predobravnavni naroki v zadevi Balkanski bojevnik. Danes so bile na vrsti vse tri domnevne članice hudodelske združbe, ki so krivdo tudi zanikale. Predobravnavni naroki se nadaljujejo tudi v sredo, prvoobtoženega Dragana Tošića naj bi na sodišče vabili 16. junija.

Zadnja je bila danes na vrsti Sandra Udrih, ki sicer spada v četverico pravnomočno obsojenih. Ostale so po izločitvi srbskih in slovenskih dokazov oprostili, četverico - poleg Udrihove so tukaj še Anes Selman, Marko Bublič in Dejan Zupan -, obremenjeno z italijanskimi dokazi, pa obsodili. Višje sodišče jim je kazni še zvišalo. Udrihova je bila sprva obsojena na štiri leta zapora, po odločitvi višjega sodišča pa na osem. Kazen prestaja v zaporu na Igu.

Ker je višje sodišče razveljavilo tudi točko glede hudodelskega združevanja, bodo v tem delu sodili tudi četverici obsojenih. Udrihova je tako danes povedala, da krivde ne priznava, tožilstvo pa zanjo predlaga, da se med sojenjem, ki sledi, med drugim prebere obsodilni del sodbe prve stopnje. S tem se bo pokazala njena utečena vloga v hudodelski združbi, meni tožilstvo. Sodišče je ugotovilo, da je bila Udrihova zadolžena za nabavo ponarejene dokumentacije in najem vozil.

Obramba nasprotuje branju pravnomočnega dela sodbe, saj je vložena zahteva za varstvo zakonitosti, o kateri še ni odločeno. Prav tako obtožba tožilstva ni primerna za obravnavanje, je še prepričana obramba. "Sodelovanje v hudodelski združbi je več kot očitno", pa je odvrnila tožilka specializiranega tožilstva Mateja Gončin. V nasprotju z nekaterimi ostalimi kolegi v tej zadevi pa zagovornik Udrihove Žiga Klun ni podal predloga za izločitev dokazov, ker da "nima kaj, ker sploh ne ve, kaj se nanaša na Udrihovo".

V sredo na sodišču pričakujejo Miralema Lucevića, Bublića in Selmana. Bublić je na prestajanju 15-letne kazni, na prav toliko je bil obsojen tudi Selman, ki je pobegnil. Pred meseci so ga zaradi preprodaje mamil prejeli v BiH, verjetno je, da bo kazen odsedel tam.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?om?
04. 06. 2014 00.08
+2
Itak da so dilali ce nema posla U sloveniji zveseljem bi dilu za dobr denar
srbin333
03. 06. 2014 20.36
+1
Mene samo zanima vi ki komenterate kako veste da so dejansko kaj naredili??? Tudi če so so za to DELALI ( kar kol) za razliko od bavčarja in JJ in tem podobni pa so nedostopni. Oni so vam kradli iz vašga žepa "bojevniki" pa NE. ( moj nasvet je da se brigate za probleme zaradi katerih vi izgubljate sredstva)
zvit kot presta
03. 06. 2014 16.31
+14
Normalno, da zanikajo. kakšni bojevniki pa bi bili, če bi se kar takoj udali?
mišekmali
03. 06. 2014 19.11
+2
MavritoGazarinni
03. 06. 2014 15.55
+22
Selman ni bil kurir,temveč prodajalec!! aalooo ,Sellman...prodajal je pa vse, zato tudi Alles Sellman..(vse prodajam)..evo neizpodbitni dokaz,katerega je policija spregledala ,kot vedno!!kaj vam še ni jasno? če bi bil kurir bi mu verjetno bilo ime Curyer, Dope Curyer... mislim dokazi pred nosom.
KlubPravilnoPretepenihŽena
03. 06. 2014 15.31
+16
Tega Selmana promovirajo, kot da jim je pobegnil Al Capone, mimogrede na sodišču mu je dokazano, da je bil kurir iz Italije v Slovenijo, kako je droga do Italije prišla pa revčki ne morejo dokazati, saj so italjanski in srbski dokazi nezakoniti hehehehe
wolfterier
03. 06. 2014 16.17
-8
Ne morejo jih obsoditi,ker so izločeni dokazi iz Srbije,Italije in Urugvaja.V zadevi Patrija so obsodili vse brez vsakih dokazov.Ja,za Balkance so drugi regelci,a ne...
Johnny_boy
03. 06. 2014 18.31
+5
v tvoji ljubi patriji je bilo veliko dokazov, ki so bili med drugim objavljeni kar na tv v finski oddaji.